16 Şubat 2009, Pazartesi 11:49:37

Emirates ilki başardı!

Emirates SkyCargo Aralık ayında Orta Doğu’nun ilk e-kargo uyumlu taşıyıcısı oldu.

Emirates SkyCargo Aralık ayında Orta Doğu’nun ilk e-kargo uyumlu taşıyıcısı oldu. Bugün binin üzerinde e-kargo yüklemelerini başarı ile gerçekleştiren Emirates SkyCargo, dünya çapında haftalık e-kargo sevkiyatında da sayısal açıdan lider konumda.

E-kargo; havayolunun merkezi Dubai’ye ve ötesine yapılan gönderimlerde de birçok taşıyıcı acente tarafından kullanılmaya başlandı.

Bininci e-kargo nakliyesi Dubai merkezli Allport Kargo tarafından Dubai’den Londra Heathrow’a gönderildi. Bugüne kadar network içerisinde yalnızca Emirates SkyCargo üzerinden 400 sevkiyatla DHL Global Forwarding lider oldu.

Alışverişlerini e-kargoyu kullanarak gönderen sevkiyatçılar; azaltılmış zaman aşaması, başlangıç noktasında bir kez girilen elektronik data ile kesinlik ve yüksek güvenilirlik, elektronik dokümantasyon ile sağlanan online takip ve hızlı servisin yararlarından başından sonuna kadar yararlanabiliyor. Bu önemli faydalara ek olarak, Dubai merkezli müşteriler için finansal teşvik faydası bulunuyor; buna göre ilgili gümrükte nakliyecilerin teminatlari uzun süreli  alıkonulmuyor.
E-kargo sayesinde endüstri, stokların azalması ve döküman işlemlerinin maliyetlerinin azalması yolu ile yıllık 1.2 milyar Amerikan doları tasarruf etti.
Dubai gümrükleri, Emirates SkyCargo ve Dnata e-kargo kullanımının artması için Dubai’nin kargo nakliyecileri ile yakın çalışıyor.

Emirates ilki başardı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000