28 Aralık 2015, Pazartesi 09:08:23

Emirates filosunda yeni yıl değişikliği

Emirates 2016 yılında 26 uçağını filodan çıkarma kararı aldı.
  • iyi trollemişin :D
  • 15 yillik ucaklar united ve aa'de yeni ucak sayiliyor.
  • Para var huzur var değiştir tabi. Ama şu an bitaraflarına sıvadıkları yağ hep bu kadar bol olurmu onu da ilerleyen yıllar gösterecek. Ayak işleri hariç neredeyse hiç arap çalışanı olmayan üst düzey tüm çalışanların tamamına yakını yabancı olan bir şirket Emirates,başarılı bir gidişata sahip olsa da ne kadar böyle gider Allah bilir. Para her kapıyı açar sözünün vücut bulmuş hali diyebiliriz. Sermaye yi sağlayın gerisini ingiliz yöneticilere bırakın şu an Emirates in durumu bu BAE sermayeli ingiliz şirketi gibi,zaten araplar yönetseydi ne halde olurdu Allah bilir :) Tamamı geniş gövde 245 uçak işletmek masrafları çıkarıp kar etmek ve mevcut siparişler üzerine 200 den fazla 777x siparişi vermek yuh dedirtecek bir durum. Bunun finansmanını devlet desteği olmadan sağlamak neredeyse imkansız. Kimse kusura bakmasın bunu söylemek benim de hoşuma gitmiyor ama biz mevcut durumda THY ile bu şirkete kafa tutamayız. Mali olarak bu kadar sipariş verme imkanımız ayrıca yerimiz(3.havalimanı açılana kadar) yok. Çok yere uçmak iyi ikram bunlar sizi ön plana çıkarır ama filo durumu,uçakların kabin içi konforu, sunduğunuz imkanlar da bunla aynı doğrultuda yüksek olmalı ki gerçekten rekabet edebilesiniz.Thy nin rekabette bende varım diyebilmesi için en başta şu sağdan soldan eski A330-200 toplama işinden vazgeçmesi lazım. Emirates gibi 200-300 geniş gövde siparişi verilsin demek çok uçuk bir istek olur bundan ziyade daha mütevazi ama sağlam bir geniş gövde yapılandırılmasına gitmesi ve hızlı bir şekilde geniş gövde uçak siparişi vermesi gerek. Şimdi verilen siparişlerde bile teslim süresi 3-4 yıl sonraya sarkmış durumdadır o yüzden elini çabuk tutmakta fayda var... Filo olarak rekabette geri kalınsa bile sunulan hizmet kalitesi olarak boy göstermek gerek. Şu anki busines koltuklarının rahatlığına birşey diyemem fakat kabinlerinin cazibesi yok kabinler baştan aşağı yenilenmeli Emirates in elden çıkardığı o eski uçakların bile kabini bizim çoğu yeni uçağımızdan daha konforludur herşey ikramla bitmiyor malesef. 5 yıldızlı havayolu olmak ve en iyi olabilmek istiyorsa eğer bunlar olmazsa olmaz... Sonuncusu ve de en önemlisi bunların olabilmesi için vizyonu geniş kaliteli yöneticilerimizin olması gerek. Siyasetten etkilenmeyen işini layıkıyla yapan vs vs. zor ama olmayacak şeyler değil...
  • EK da A330-300 yok
  • Yorumcunun birisi qatara audi demire katilmiyorum , qatar olsa olsa TATA olur. Pilotlar haric herkes hintli sirkette
  • ah bu havaciliktan anlamayan havacilar. ben 20 yillik bir havacilik uzmani olarak sunu soyleyebilirimki thy en az 3.72536 adet emirates eder. en azindan su ucak sayisina bir bakin. Emirates in bizdeki karsiligi pegasustur. Lutfen bilip bilmeden konusmayin
  • Emirates A330-300 değil A330-200 modeli uçaklar kullanmaktadır. Düzeltilmesi dileğiyle.
  • egs(emirates ground sevisi) alım var mı?
  • yaww işiniz gücünüz yok mu arkadaş habire ONUR AIR'e giydiriyonuz,yazık ln yapmayın ahahahaha.Sizde çektiği kadar thy,pgs,atlas... hiçbirinden çekmedi valla,yakında CANKUT boğaz köprüsüne çıkacak sizin yüzünüzden :)
  • çıkarılacak a340 ile THY yakından ilgilenmekte. şimdiden hayırlı uğurlu olsun..

Emirates Havayolu, 2016 yılında 26 uçağını emekliye ayıracağını; aynı zamanda yeni filo stratejisinin son teknoloji ürünü, geniş gövdeli, gelişmiş çevre performansına sahip, yolcu konforunun ön planda olduğu uçaklardan oluşacağını açıkladı.

Emirates Havayolu, 12 adet A330-300, 4 adet A340-300, 1 adet A340-500, 6 adet Boeing 777-200ER, 2 adet Boeing 777-300 ve 1 adet Boeing 777-300ER olmak üzere toplamda 26 uçağını emekliye ayıracağını belirterek 2016 için filo strateji planlarını açıkladı.  Havacılık endüstrisinde emekliliğe ayrılan uçak yaşı 25 iken, 2016 yılında Emirates uçaklarının emeklilik için planlanan yaş ortalaması 15.7 olarak belirlendi.  Ayrıca,  2017 ve 2018 yıllarında toplam 26 Emirates uçağının daha emekli olması planlanıyor.

Emirates,  2016 yılında teslim alacağı 20 adet A380 ve 16 adet Boeing 777-300ER olmak üzere toplam 36 adet yeni uçakla emeklilik programını dengelemeyi planlıyor. Bu iki uçak tipi, emekli olan uçaklara göre ortalama yüzde 12 daha az karbondioksit yayan, mevcut en verimli ve sessiz ticari uçaklar olma özelliği taşıyor.  Avrupa'nın en büyük beş havayolu için ortalama filo yaşı 10.7, Kuzey Amerika'da ilk beş havayolu için ortalama filo yaşı 13.6 yıl iken, Emirates 2016 yılı sonunda ortalama filo emeklilik yaşını küresel ortalamadan 5,6 yıl daha genç olacak şekilde planlıyor.

Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark konuya dair yaptığı açıklamada: “Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi olarak müşterilerimize, hizmet verdiğimiz topluluklara ve gezegenimize dair sorumluluk sahibiyiz. Biz müşterilerimize üst düzeyde konfor ve güvenlik sağlayan, çevre için daha iyi, modern bir filoya sahip olmaya kararlıyız. 2016 yılında, yakıt tasarruflu yeni uçakların tanıtılması ile Emirates olarak yolcu hizmetinde yeni bir seviye tanımlarken, filo yaşının gençleşmesi ile  sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Filosunda bulunan toplam uçak sayısı 245 olan Emirates, 2015 yılında 15 adet A380, 10 adet Boeing 777-300ER ve 1 adet Boeing 777 Freighter olmak üzere 26 yeni uçak satın aldı. Ayrıca, Havayolu’nun 122 milyar Dolar değerinde 69 adet Airbus A380, 40 adet Boeing 777-300ER, 115 adet  Boeing 777-9X ve 35 adet Boeing 777-8X olmak üzere toplam 259 adet sipariş halinde uçağı bulunuyor.

2020 yılında teslim alınacak olan yeni Boeing 777X önceki modellere göre neredeyse yüzde 20 daha fazla yakıt tasarrufu sağlayacak. Aynı zamanda büyük pencereler, artan kabin basıncı, yüksek tavan ve  önceki modellere göre daha geniş kabin yeni uçağın özellikleri arasında yer alacak.

Emirates’in karbon emisyonlarını azaltan genç  filosuna ek olarak, hava şartlarına bağlı olarak verimli uçuş rotası planlayan FlexTracks özelliği, yakıt tasarrufu sağlayan taşıma ve nakliye ekipmanları gibi diğer çeşitli çevresel uygulamaları  bulunuyor. Emirates Grubu, çevresel raporunun bir parçası olarak her yıl çevre inisiyatiflerini ve emisyon performans verilerini de yayınlıyor. Raporu görüntülemek için www.emirates.com/environment web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Emirates filosunda yeni yıl değişikliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

remzi gardaş ~ 8 yıl önce
iyi trollemişin :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
United/AA ~ 8 yıl önce
15 yillik ucaklar united ve aa'de yeni ucak sayiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oguz008 ~ 8 yıl önce
Para var huzur var değiştir tabi. Ama şu an bitaraflarına sıvadıkları yağ hep bu kadar bol olurmu onu da ilerleyen yıllar gösterecek. Ayak işleri hariç neredeyse hiç arap çalışanı olmayan üst düzey tüm çalışanların tamamına yakını yabancı olan bir şirket Emirates,başarılı bir gidişata sahip olsa da ne kadar böyle gider Allah bilir. Para her kapıyı açar sözünün vücut bulmuş hali diyebiliriz. Sermaye yi sağlayın gerisini ingiliz yöneticilere bırakın şu an Emirates in durumu bu BAE sermayeli ingiliz şirketi gibi,zaten araplar yönetseydi ne halde olurdu Allah bilir :) Tamamı geniş gövde 245 uçak işletmek masrafları çıkarıp kar etmek ve mevcut siparişler üzerine 200 den fazla 777x siparişi vermek yuh dedirtecek bir durum. Bunun finansmanını devlet desteği olmadan sağlamak neredeyse imkansız. Kimse kusura bakmasın bunu söylemek benim de hoşuma gitmiyor ama biz mevcut durumda THY ile bu şirkete kafa tutamayız. Mali olarak bu kadar sipariş verme imkanımız ayrıca yerimiz(3.havalimanı açılana kadar) yok. Çok yere uçmak iyi ikram bunlar sizi ön plana çıkarır ama filo durumu,uçakların kabin içi konforu, sunduğunuz imkanlar da bunla aynı doğrultuda yüksek olmalı ki gerçekten rekabet edebilesiniz.Thy nin rekabette bende varım diyebilmesi için en başta şu sağdan soldan eski A330-200 toplama işinden vazgeçmesi lazım. Emirates gibi 200-300 geniş gövde siparişi verilsin demek çok uçuk bir istek olur bundan ziyade daha mütevazi ama sağlam bir geniş gövde yapılandırılmasına gitmesi ve hızlı bir şekilde geniş gövde uçak siparişi vermesi gerek. Şimdi verilen siparişlerde bile teslim süresi 3-4 yıl sonraya sarkmış durumdadır o yüzden elini çabuk tutmakta fayda var... Filo olarak rekabette geri kalınsa bile sunulan hizmet kalitesi olarak boy göstermek gerek. Şu anki busines koltuklarının rahatlığına birşey diyemem fakat kabinlerinin cazibesi yok kabinler baştan aşağı yenilenmeli Emirates in elden çıkardığı o eski uçakların bile kabini bizim çoğu yeni uçağımızdan daha konforludur herşey ikramla bitmiyor malesef. 5 yıldızlı havayolu olmak ve en iyi olabilmek istiyorsa eğer bunlar olmazsa olmaz... Sonuncusu ve de en önemlisi bunların olabilmesi için vizyonu geniş kaliteli yöneticilerimizin olması gerek. Siyasetten etkilenmeyen işini layıkıyla yapan vs vs. zor ama olmayacak şeyler değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 8 yıl önce
EK da A330-300 yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qtr ~ 8 yıl önce
Yorumcunun birisi qatara audi demire katilmiyorum , qatar olsa olsa TATA olur. Pilotlar haric herkes hintli sirkette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
ah bu havaciliktan anlamayan havacilar. ben 20 yillik bir havacilik uzmani olarak sunu soyleyebilirimki thy en az 3.72536 adet emirates eder. en azindan su ucak sayisina bir bakin. Emirates in bizdeki karsiligi pegasustur. Lutfen bilip bilmeden konusmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayin Admin ~ 8 yıl önce
Emirates A330-300 değil A330-200 modeli uçaklar kullanmaktadır. Düzeltilmesi dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
egs ~ 8 yıl önce
egs(emirates ground sevisi) alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
var ~ 8 yıl önce
var
Leman ~ 8 yıl önce
Kahrol
onur air'cılara ~ 8 yıl önce
yaww işiniz gücünüz yok mu arkadaş habire ONUR AIR'e giydiriyonuz,yazık ln yapmayın ahahahaha.Sizde çektiği kadar thy,pgs,atlas... hiçbirinden çekmedi valla,yakında CANKUT boğaz köprüsüne çıkacak sizin yüzünüzden :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cagri ~ 8 yıl önce
çıkarılacak a340 ile THY yakından ilgilenmekte. şimdiden hayırlı uğurlu olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 8 yıl önce
Ayol şu zamanda A340 mı alınır!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000