25 Ağustos 2008, Pazartesi 07:49:44

Dubai-Antalya seferi için önemli adım

AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, ilki 22 Eylül'de Leisure 2008 Moskova Turizm Fuarı öncesinde düzenlenecek olan Antalya gecelerinin Pazar ülkelerde de yapılacağını söyledi.

İşte Sururi Çorabatır'ın açıklamaları...

2008 YAZ DEĞERLENDİRMESİ

Antalya'da beklenen rakamların üzerinde gidiyoruz. Otel doluluklarımız anlamında bazı bölgelerde yer yer boşluklar var. Ancak eylül ekim aylarında rezervasyonlarla bu boşlukların tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Okulların tatil bitmesiyle iç piyasada yüzde 30 kadar gerileme bekliyoruz ama bayramla birlikte bu durumu dengeleriz. Maliyetlerimizin yüksekliği kazançlarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle döviz kurundaki hareketlilikler, kar oranlarımızı etkilemeye başladı.

TANITIM GECELERİNİ ÜLKELERE YAYACAĞIZ

İlkini Moskova'daki kış fuarı öncesinde 22 Eylül'de yapacağımız 'Antalya geceleri' çok etkili bir tanıtım yöntemi olacak. Ayın 22'sinde 17.00 ile 20.00 saatleri arasında kendi aramızda work shop çalışması yapacağız. Hemen akabinde gecemiz başlayacak. Türkiye'ye turist gönderen çok sayıdaki acenteyi ağırlayacağız. Bu geceleri bize müşteri gönderen tüm ülkelerde öncelikle de Amsterdam, Hollanda, Belçika, Ukrayna ve Almanya'da yapmayı planlıyoruz.

STANT ALANI 350 METREKAREYE ÇIKARILDI

23 Eylül'de başlayacak kış turizm fuarına da yoğun bir katılım olacak. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, kış turizm fuarı için ilk kez 350 metrekarelik bir stant kiraladı. Daha öncesinde 50 metrekarelik stant kiralanıyordu. Burada ülkemizi temsil edeceğiz.
Amacımız Antalya'da kışın da turizmin olduğunu kanıtlamak.. İstanbul'daki arkadaşlarımızın da bu fuarda yerlerini almalarını ümit ediyoruz.

RUS PAZARINI KONTROLLÜ BÜYÜTME PLANLARI

Antalya'da son aylarda tur operatörleri ve otelcilerin de katıldığı bir toplantılar zinciri gerçekleşti. TÜROFED ve AKTOB olarak Rusya'dan Türkiye'ye belirli bir sayının üzerinde yolcu getiren acente ve tur operatörlerini topladık. Bu arkadaşlara teşekkürü borç biliriz.
Buradaki amacımız Rusya'yı kontrol edilebilir bir şekilde büyütmeye çalışmak. Herkesin ortak menfaatte buluşmasını sağlamak. Bu toplantılarda 2009'daki planlamalar, otelcilerin ve tur operatörlerinin birbirlerine karşı beklentilerini tartışıyoruz. İleriki dönemde Rus pazarında bize karşı rakiplerin oluşacağını göz önünde bulundurarak stratejiler belirliyoruz. Yani bir sonraki senenin tedbirlerini alıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu toplantıların 4'üncüsü düzenleyeceğiz. Bu çalışmalarımızı basın mensubu arkadaşlarımızla da paylaşacağız.

DUBAİ'DEN ANTALYA'YA DİREKT SEFER İÇİN İLK ADIM

Eylül ayında Emirates Holidays yetkilileri Antalya'ya geliyor. Antalya'da 4 gün kalacak olan yöneticilerle Dubai Fuarı'nda bir araya gelmiştik. Fuar sırasında 'Antalya'da size hitap eden oteller var' demiştim. Eylüldeki gezi sırasında otelleri gezecekler.Eğer anlaşma sağlanabilirse, Dubai'den Antalya'ya direkt seferleri gerçekleşmiş olacağız.

Eda Özsoy / Turizmdebusabah

Dubai-Antalya seferi için önemli adım

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000