23 Kasım 2013, Cumartesi 15:14:14

BOEING BU SEFER ÇOK BÜYÜK FARK ATTI!

Geçtiğimiz hafta içi verilen milyar dolarlık siparişlerle havacılık camiasına damga vuran Dubai Air Show 2013'ün resmi rakamları açıklandı. Boeing, aldığı siparişlerle Airbus'ı geride bıraktı.
  • 342 boeing'e 101,5 milyar dolar, 160 Airbus'a 44 milyar dolar. Sayısal bazda bakınca aynı miktar Airbus için 94,05 milyar dolar verilebilirmiş. Elbet bunun tipne göre fiyat farklılığı var. Buradan şunu çıkarabiliriz ki bu Araplar Amerikayı Avrupadan daha çok seviyor. Deveye diken Araplara öpen lazımmış. Korktuğuna biat et, yağın fazlasını orana burana sür. Bizdekilerin yaşam koçu olacak anlayış tam da bu zaten.
  • bu arap havayolları bu kadar uçağı ne yapıyor anlamış değilim, transit geçiş merkezide değil bildiğim kadarıyla...
  • Merdivenler birer birer cikilir.. Hizli cikan cabuk yorulur..
  • 150 senelik petrol rezervleri var.yarin obur gun petrol biterse muhabbetini gecelim.onlarin da kafasi en az sizin kadar calisiyor.ornek vereyim turkiyedeki starbuckslar bile katarlilarin..surusuyle sirketleri var dunyada..
  • Emirates,A-330 ve 400'lari filodan çıkarıyor.Geriye 380,350 ve 777 kalacak..Ayrıca siparişler hemen yarın değil,filo yenilemesi diye birsey var sazancanlar..
  • Amaçları petrol fahiş fiyatlara satılabilen bir kaynak iken ülkelerindeki sermaye miktarını arttırarak dünyadaki pastadan alabildiğince çok parça toplayabilmek. Daha sonra biriktirdikleri sermaye ile dünyanın anasını ağlatabilirler. Bkz ABD 1930-1960 arası... Ayrıca eğer petrol tükendiği gün alternatif enerji kaynağı olmayan ülkelerin de bittiği an olacaktır.
  • gecen biryerde emiratesi ingilizler yonetiyor ingiliz sirketi dedim az daha dovuyorlardi:) bildigimden sasmm emirates bir ingiliz sirketidir
  • ...zaten Airbus`a ortak !!!!!...Tabi papuc pahali azcikda Boeing `e koklatacak, yoksa bölgenin etrafi cadi kazani, yani arap yarim adasi kaynamaya basladi bile ! Araplari kim koruyacak ??? Tabiki Amerikalilar !!!
  • ortadoğu petrol zengini arap ülkelerinin şeyhlerinin danışmanı olmak vardı :) şeyhim palmiye şeklinde suni ada yapalım herkes gelir ev alır paraya para demeyiz:) çok parlak bir fikir gibi duruyorda kim ev aldı? o yatırım kaç milyardı? kaçı geri döndü? yatırılan para inşaat şirketlerine gitti de o inşaat şirketleri hangi ülkenin di :) havayolu şirketi kuracağız paraya para demeyeceğiz diye diye milyar dolarlık ap ler yaptır aynı şirketlere :) uçak aldır sonra. öyle yada böyle arkadaşında dediği gibi yolcular bu arap şirketlerini bir sebepten tercih etmezse ne olacak? yatırılan bunca milyar dolara ne olacak?
  • Emirates bana gore bu isin havasinda.Eger durumlar bir kotuye gitmeye baslarsa bu ucaklara yerde hurdalik bile bulamaz.Seyhler Amerikayi ve Avrupayi biraz daha beslesinler bakalim.Yarin oburgun petrol biterse ne yapacaklar bakalim.Ne yapacaklar bu kadar Airbus A380 ucaklarini.

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, bu hafta boyunca devam eden Dubai hava şovunda aldığı siparişlerin değerinin 101,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Boeing, 342 uçak siparişi arasında en önemli yere yeni tanıtımı yapılan 777X modelin sahip olduğunu ve bu model için Emirates havayolundan 150, Katar Havayolları’ndan 50, Etihad Havayolları’ndan 25 ve Lufthansa’dan 34 adet sipariş verildiğini belirtti.

Bunun yanı sıra Avrupalı uçak üreticisi Airbus, fuar boyunca 44 milyar dolar değerinde 160 sipariş aldığını ilan etti. Airbus, aldıkları sipariş arasında toplam 40.4 milyar dolar değerinde 50 adet dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380, 40 adet A350-900, 10 adet A350-1000, 26 adet A321neo ve 6 adet A330-200F uçak olduğunu kaydetti. Uçak üreticisi, kesin siparişlerin yanı sıra 3,6 milyar değerinde 18 anlaşma imzaladı.

Her iki yılda bir düzenlenen hava şovunda en büyük tek siparişi 20 milyar dolar değerinde 50 A380 siparişi veren Dubai merkezli Emirates havayolu oldu.

Sayı olarak en büyük tek siparişi ise başkent Abu Dabi merkezli Etihad Havayolları verdi. Abu Dabi hükümetine ait havayolu, hepsi Airbus’tan olmak üzere 19 milyar dolarlık 87 adet uçak siparişine imza attı.

BOEING BU SEFER ÇOK BÜYÜK FARK ATTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

money talks ~ 10 yıl önce
342 boeing'e 101,5 milyar dolar, 160 Airbus'a 44 milyar dolar. Sayısal bazda bakınca aynı miktar Airbus için 94,05 milyar dolar verilebilirmiş. Elbet bunun tipne göre fiyat farklılığı var. Buradan şunu çıkarabiliriz ki bu Araplar Amerikayı Avrupadan daha çok seviyor. Deveye diken Araplara öpen lazımmış. Korktuğuna biat et, yağın fazlasını orana burana sür. Bizdekilerin yaşam koçu olacak anlayış tam da bu zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fg ~ 10 yıl önce
bu arap havayolları bu kadar uçağı ne yapıyor anlamış değilim, transit geçiş merkezide değil bildiğim kadarıyla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
of ~ 10 yıl önce
bu araplar bu kadar uçağı ne yapıyor anlamaya çalışmadan önce cidde'ye veya riyad'a gidip görün bence.
Selimcan ~ 10 yıl önce
Merdivenler birer birer cikilir.. Hizli cikan cabuk yorulur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim ole kim kala ~ 10 yıl önce
150 senelik petrol rezervleri var.yarin obur gun petrol biterse muhabbetini gecelim.onlarin da kafasi en az sizin kadar calisiyor.ornek vereyim turkiyedeki starbuckslar bile katarlilarin..surusuyle sirketleri var dunyada..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Emirates,A-330 ve 400'lari filodan çıkarıyor.Geriye 380,350 ve 777 kalacak..Ayrıca siparişler hemen yarın değil,filo yenilemesi diye birsey var sazancanlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Petrol biterse mi... ~ 10 yıl önce
Amaçları petrol fahiş fiyatlara satılabilen bir kaynak iken ülkelerindeki sermaye miktarını arttırarak dünyadaki pastadan alabildiğince çok parça toplayabilmek. Daha sonra biriktirdikleri sermaye ile dünyanın anasını ağlatabilirler. Bkz ABD 1930-1960 arası... Ayrıca eğer petrol tükendiği gün alternatif enerji kaynağı olmayan ülkelerin de bittiği an olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lfrs ~ 10 yıl önce
gecen biryerde emiratesi ingilizler yonetiyor ingiliz sirketi dedim az daha dovuyorlardi:) bildigimden sasmm emirates bir ingiliz sirketidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 10 yıl önce
Yönetenler ingiliz ama para kaynağı araplar. İngilizlerde o kadar para yok. Parayı araplar veriyor İngilizler yönetiyor. British Airways'i de ingilizler yönetiyor ama Emirates'in yanında esamesi okunmuyor.
Maktum Abi... ~ 10 yıl önce
...zaten Airbus`a ortak !!!!!...Tabi papuc pahali azcikda Boeing `e koklatacak, yoksa bölgenin etrafi cadi kazani, yani arap yarim adasi kaynamaya basladi bile ! Araplari kim koruyacak ??? Tabiki Amerikalilar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
ortadoğu petrol zengini arap ülkelerinin şeyhlerinin danışmanı olmak vardı :) şeyhim palmiye şeklinde suni ada yapalım herkes gelir ev alır paraya para demeyiz:) çok parlak bir fikir gibi duruyorda kim ev aldı? o yatırım kaç milyardı? kaçı geri döndü? yatırılan para inşaat şirketlerine gitti de o inşaat şirketleri hangi ülkenin di :) havayolu şirketi kuracağız paraya para demeyeceğiz diye diye milyar dolarlık ap ler yaptır aynı şirketlere :) uçak aldır sonra. öyle yada böyle arkadaşında dediği gibi yolcular bu arap şirketlerini bir sebepten tercih etmezse ne olacak? yatırılan bunca milyar dolara ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Emirates bana gore bu isin havasinda.Eger durumlar bir kotuye gitmeye baslarsa bu ucaklara yerde hurdalik bile bulamaz.Seyhler Amerikayi ve Avrupayi biraz daha beslesinler bakalim.Yarin oburgun petrol biterse ne yapacaklar bakalim.Ne yapacaklar bu kadar Airbus A380 ucaklarini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olabilir ~ 10 yıl önce
Orada petrol haftaya biterse,sende yarin biter...
Anıl ~ 10 yıl önce
Emirates in o a380leri doldurmasına gerek yok sadece insan değil a380lerin çok ciddi kargo kapasiteleri var yarı dolulukta uçsa bile getirisi var.Çılgın bir kargo trafiği dönüyor Dubaide sadece bölgede bir yolcu aktarma merkezi değil yani.Ticaretin merkezi maalesef Dubai paralarıda çok ve bizim yetkililerimiz anca izleyebilir o kadar para karşısında duramayız :D
isim ~ 10 yıl önce
Emirates dubaiye turist taşımak için kurulmuş bir firma. Bir yandanda kar ediyorlar. Turizme önem vermelerinin sebebi zaten petrol sonrasında farklı bir gelir türü oluşturmak. Adamlar geleceklerine yatırım yapıyorlar. Gayette mantıklı. Öyle şeyhler para saçıyor gibi bir durum yok.
777 ~ 10 yıl önce
sanılanın aksine 380 kargo değil yolcu ağırlıklı bir uçaktır. Airbus ın 747-400 ile yaptığı karşılaştırmalar sizi yanıltmasın, 380 full yolcu ile uçtuğunda kargo kapasitesi inanılmayacak derecede düşüktür. Uçak altı kargo taşıyacak yegane uça 777 dir.
petrol biterse mi ~ 10 yıl önce
sen hic hayatinda Dubai ya da katara gittin mi.gitmedigine eminim yoksa bu sacma yorumlari yapmazdin.dostum kimse hava olsun diye tanesi 300 milyon dolara 150 tane ucak almaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000