26 Aralık 2009, Cumartesi 08:20:15

Annemizin karnından business doğmadık!

Nihat Odabaşı, Elizabeth Hurley’le çekim yaptığı Mauritus’tan Emirates uçağıyla dönerken pek acayip şeyler yaşamış, okumuşsunuzdur.
  • evet kötü olmuş.baksana tehlikeli yolcu falan...sanki tehlikeli madde der gibi:)
  • beyler bu arap mantıgıdır..
  • Bu adam çıkardığı rezaleti bir de köşe yazısında mı anlatmış!!!?? Pes yani, görgüsüz ezik insan...
  • Emirates Dunya nin sayili odullu sirketlerinden ve yolcu memnuniyetine son derece onem verenlerinden..Bu anlatilan olayda tamamiyle yolcu sucludur..Kabin ekibi bir yolcunun yerini degistiriyorsa bunu sirf cani istedigi icin yapmaz bir nedeni oldugu icin yapar..yoksa neden durduk yere gitsin yer degistirsin..Yolcuyu cok kinadim umarim diger yolculuklarinda kabin ekibiyle ugrasmaz..
  • bebeklerin ağzındaki emziği alınca kıyamet kopar ya,görgüsüzün de hayal ettiği olmayınca veryansın etti,ama nafile.adamlarda kurallar çalışır,keyfiyet bizde olur,ağlasan da zırlasan da kimin adı yazıyorsa o koltukta o uçar.bir dahaki sefere cebinden ödersin paşa paşa uçarsın...
  • korkun varda niye ekonomi bilet aldin, muduru gormeseydin ucmayacakmiyidin? senin gibileri havaalninda teshir edip millete rezil etmek gerekir gorgusuz, parayla bilet alip ucanlarida igren tavirlarinla rahatsiz etmeyede hic hakkin yok.
  • sanırınm busineste keramet var orada ucunca ucus korkusu kalmıyor bazıları onun ıcın seviyor :))
  • kendi kendini zaten yazida ele vermis,bircok kez businnes ve ekonomi uctum diyorsun sonrada kalkis ve inislerde ekonomi ucamam diyorsun bu ne görmemislik yahu,demekki yasadigina göre o ekonomi uctugun ucuslardan sonra bisey olmamis,yada olmusturda (altina isemek gibi)bizim haberimiz olmamistir,yani bu herifin yaptigi görgüsüzlükten baska birsey degildir,kolaysa bunu amerikada yapsin yada avrupada biraz sikarrrrrr...aninda terörsit muamelesi görürsün.hemen ucaktan atarlar seni.madem genel müdürü taniyorsun o niye arayip senden özür dilememis cünkü hakiz olan sensinde ondan.
  • kabin ekibinin kararlılığına hayran kaldım.neyse o.dansöz gibi kıvırmanın bi anlamı yok..korkun varsa business tamı yeneceksin o korkuyu.y up grade olmasaydı ne olacaktı.ya ön taraf dolu olsaydı ne olacaktı.ekonomide uçmam mı dicektin..bırakkıınnn bunlarıı.vazgeç TÜRK mileetii artık bu görmemişliğinden.bu komplekslerinden ...vazgeççç.
  • vahvah nasıl bir korkuymuş bu anlayadıysam arap olayım .binme arkadaşım uçağa kimseyide zor durumda bırakma.

Epey acayip: Dubai’ye iner inmez “tehlikeli yolcu” olarak karakola filan alınmış!
Neler olup bittiğini tam anlamak için Nihat’ı aradım, o da ayrıntısıyla anlattı, buyrunuz...

Neler oldu Allah aşkına?

Meslek hayatımda sayısını hatırlayamadığım kadar çok uçak yolculuğu yaptım. Business da uçtum, ekonomi de. Ama bu son uçuşta havayolu şirketinin eziyetine maruz kaldım. Bu üslup karşısında tepkisiz kalmak istemedim.

Peki ama neler oldu tam olarak?

Biletim ekonomiydi. Ancak bir davette tanıştığım Türkiye Emirates Genel Müdürü Bahar Ahmet Birinci, rahat yolculuk yapabilmemiz için bir şeyler ayarlayabileceğini söyledi. Ve ertesi gün, uçuş yaptığımız her noktaya business class’da yer olduğu takdirde upgrade olabileceğimi bildiren bir yazı gönderdiğini belirtti. Meğer yanlışlıkla business upgrade asistanım adına yapılmış.

Havaalanına gittiğimizde bir hata var, düzeltebilir miyiz dedik. Yok düzeltemiyorlar! Uçakta yer değiştirebilir miyiz diyoruz? Ona da cevap yarım yamalak belirsiz...

Sonra?

Biz değiştiriyoruz yerimizi uçakta! Sadece uçağın kalkış ve inişi sırasında oluşan bir uçak korkum vardır, bunu da beni tanıyan herkes bilir. Hafif gerginim haliyle. ıhtiyacım olan tek şey biraz güven duygusu! Birden gelip bana diyorlar ki, “Kalk ekonomiye git, yer değiştiremezsin”.

Yahu bir durun, benim derdim başka diyorum.

Koltuk derdinde falan değilim; biraz korkuyorum o kadar... Hayır diyorlar!  Peki deyip gidiyorum! Uçak kalkıyor, ama yapılan tavır bana ağır geliyor. Yüzlercesine rastladıkları bu korku durumuna yaklaşım bu mudur?  Bu kadar mı insanlıktan uzak ve kaba olunur? Bu tavrın sebebini anlamaya çalışıyorum. Daha da kabalaşıyorlar. Olacak iş değil. Üstelik tehditkarlaşıp yasal işlem başlatacaklarını söylüyorlar. Koltuk derdinde değilim!

Sonuçta annemizin karnından business doğmadık. Benimki can derdi!

Tartışma uzuyor, ben de hakkımı koruyorum. Ve olay karakolda bitiyor...

“Tehlikeli yolcu” sıfatı taşımak nasıl bir duygu?

Hayatımda hiçbir zaman tehlikeli biri olmadım. Usul, yol, yordam bilirim. Ayrıca ben mi tehlikeli yolcuyum yoksa onlar mı tehlikeli personel?! Benim yaşadığım milyonlarca insanın yaşadığının bir benzeri... Yapmaları gereken sadece zarif ve insan olmak!

Onur BAŞTÜRK
HÜRRİYET

Annemizin karnından business doğmadık!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
evet kötü olmuş.baksana tehlikeli yolcu falan...sanki tehlikeli madde der gibi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
beyler bu arap mantıgıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu adam çıkardığı rezaleti bir de köşe yazısında mı anlatmış!!!?? Pes yani, görgüsüz ezik insan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Emirates Dunya nin sayili odullu sirketlerinden ve yolcu memnuniyetine son derece onem verenlerinden..Bu anlatilan olayda tamamiyle yolcu sucludur..Kabin ekibi bir yolcunun yerini degistiriyorsa bunu sirf cani istedigi icin yapmaz bir nedeni oldugu icin yapar..yoksa neden durduk yere gitsin yer degistirsin..Yolcuyu cok kinadim umarim diger yolculuklarinda kabin ekibiyle ugrasmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bebeklerin ağzındaki emziği alınca kıyamet kopar ya,görgüsüzün de hayal ettiği olmayınca veryansın etti,ama nafile.adamlarda kurallar çalışır,keyfiyet bizde olur,ağlasan da zırlasan da kimin adı yazıyorsa o koltukta o uçar.bir dahaki sefere cebinden ödersin paşa paşa uçarsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
korkun varda niye ekonomi bilet aldin, muduru gormeseydin ucmayacakmiyidin? senin gibileri havaalninda teshir edip millete rezil etmek gerekir gorgusuz, parayla bilet alip ucanlarida igren tavirlarinla rahatsiz etmeyede hic hakkin yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanırınm busineste keramet var orada ucunca ucus korkusu kalmıyor bazıları onun ıcın seviyor :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kendi kendini zaten yazida ele vermis,bircok kez businnes ve ekonomi uctum diyorsun sonrada kalkis ve inislerde ekonomi ucamam diyorsun bu ne görmemislik yahu,demekki yasadigina göre o ekonomi uctugun ucuslardan sonra bisey olmamis,yada olmusturda (altina isemek gibi)bizim haberimiz olmamistir,yani bu herifin yaptigi görgüsüzlükten baska birsey degildir,kolaysa bunu amerikada yapsin yada avrupada biraz sikarrrrrr...aninda terörsit muamelesi görürsün.hemen ucaktan atarlar seni.madem genel müdürü taniyorsun o niye arayip senden özür dilememis cünkü hakiz olan sensinde ondan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin ekibinin kararlılığına hayran kaldım.neyse o.dansöz gibi kıvırmanın bi anlamı yok..korkun varsa business tamı yeneceksin o korkuyu.y up grade olmasaydı ne olacaktı.ya ön taraf dolu olsaydı ne olacaktı.ekonomide uçmam mı dicektin..bırakkıınnn bunlarıı.vazgeç TÜRK mileetii artık bu görmemişliğinden.bu komplekslerinden ...vazgeççç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vahvah nasıl bir korkuymuş bu anlayadıysam arap olayım .binme arkadaşım uçağa kimseyide zor durumda bırakma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000