18 Kasım 2011, Cuma 08:34:37

AIRBUS İLE BOEING YENİŞEMEDİ!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de düzenlenen hava şovunun yeni uçak alımı, bakım hizmetleri ve uçuş eğitim programları için yapılan 63.3 milyar dolarlık siparişle kapandığı bildirildi
  • nin bir sey verecegi yok. saskın, kroke kaldılar. buyuk ucak falan balon savurup duruyorlar sıkıstıkca
  • thy ne zaman verecek bu uzun menzil uçakları her fuar öncesi a380 ve b747 siparğişi verecek diye söyleniyo ama ortada bişey yok daha
  • hep ayni olacak ve olacaktir. Bu yarismadan galip cikan olmas. Danisikli dogus gibi.
Organizatör firma tarafından yapılan açıklamada her iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 12’inci defa kapılarını açan fuarı 56 binin üzerinde ziyaretçinin gezdiği ve ziyaretçi sayısında da yeni rekor kırıldığı belirtildi.

Dubai hükümetine ait Emirates havayolu 18 milyar dolarlık siparişle fuarın gözdesi oldu. Ortadoğu’nun en büyük havayolu, fuarın ilk gününde 50 adet uzun menzilli Boeing 777-300ER siparişi verdi. Emirates böylece dünyanın en büyük 777 model işleticisi haline geldi. Bunun yanısıra Boeing, Katar Havayolları’na da 560 milyon dolar değerinde iki adet 777 kargo uçağı sattı.

Katar Havayolları Başkanı Ekber El Bekir düzenlenen basın toplantısında Airbus’tan 50 adet yeni nesil A320neo satın alacaklarını ilan etti. El Bekir ayrıca Airbus 380 model siparişini 10’a çıkardığını açıkladı. Katar Havayolları’nın fuardaki toplam siparişi liste fiyatıyla 6.4 milyar dolara ulaştı.

ABD’li Boeing, 787 Dreamliner model uçağını ilk defa Ortadoğulu müşterilerine tanıttı. Boeing uluslararası iletişim başkan yardımcısı Charlie Miller, 2011 şovundan memnun olduklarını ve bazı önemli anlaşmalar imzaladıklarını kaydetti.

Avrupalı Airbus üst düzey yönetim kurulu başkanı John Leahy de düzenlediği basın toplantısında bunun kendileri için ‘Dubai’deki ikinci en iyi hava şovu’ olduğunu söyledi.

Kıyasıya yarışan dünyanın iki en büyük uçak üreticisi Airbus ve Boeing beş gün süren fuarı böylece berabere kapatmış oldu.
AIRBUS İLE BOEING YENİŞEMEDİ!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
nin bir sey verecegi yok. saskın, kroke kaldılar. buyuk ucak falan balon savurup duruyorlar sıkıstıkca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy ne zaman verecek bu uzun menzil uçakları her fuar öncesi a380 ve b747 siparğişi verecek diye söyleniyo ama ortada bişey yok daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hep ayni olacak ve olacaktir. Bu yarismadan galip cikan olmas. Danisikli dogus gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000