29 Ekim 2013, Salı 08:55:02

A380'İN MOTORU OKYANUS ÜZERİNDE DURDU!

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates'e ait A380-800 tipi yolcu uçağının bir motoru Altas Okyanusu üzerindeyken durdu.
  • Hayret ya adam fikrini yazacagına İngilizce dersi vermiş, seviye işte anca bu kadar, saygıless
  • Maintance ne ya? Maintenance demek istedin heralde birader. Ayrica tek motor bile dursa yakit sarfiyati artacagindan ucak dubaiye kadar devam edememis olabilir.
  • anlamadigim Atylas okyanusunda bozulan motor icin, inis Kuwait e mi yapilir? Atlas okyanusundan kuwait e kadar gelen 5 saatlik bir ucus yapan bir ucak zaten dubai ede rahatlikla inerdi, haberde bir hatami var?
  • A380 olupta 4 motordan sağ dış kanatta bulunan motorun durması bir dogun teşkil etmeyeceği gibi her ihtimale karşın en yakın havalimanına uçak indirilmeli
  • bu gibi durumlara göre tasarlanır uçaklar mesela iki moturlu ise tek motorla uçabilir en yakın havalimanına kadar.. airbus 380 nin 4 motur olduğuna göre 1 motoru devre dışı kalırsa diğer 3 motorla uçuşunu tamamlar buna göre dizayn edilir motorlar.. sorun olmaz..
  • A380'ler 2 motorlar da uçabilecek şekilde tasarlanmıştır. 3 motorla çok rahat uçar. Abartılacak bir sorun yok. B747'lerde zaman zaman 3 motorla uçmuştur.
  • teknisyen mi" aircraft maintance engineer" mi

Emirates'in 25 Ekim tarihinde gerçekleşen EK-202 sefer sayılı New York-Dubai uçuşunu yapan A380-800 tipi yolcu uçağının bir motorunun uçuş esnasında durduğu ortaya çıktı.

Uçağın 4 motorundan birinin durmasına rağmen, pilotlar geri dönmeyi gerektiren bir durum olmadığına karar verdi. Ancak daha sonra Dubai yerine Kuwait'e iniş yapma kararı aldıkları açıklandı.

Uçağın Kuveyt'te yaklaşık 2 saat 30 dakika kadar teknisyenler tarafından bakıma alındığı ve daha sonra seferini tamamlamak üzere Dubai'ye hareket ettiği belirtildi. Sağ kanadının dış kısmında bulunan motorunun durmasından dolayı A6-EEG kuyruk tescilli uçağın toplamda 5 saatlik bir geçikmeyle Dubai'ye vardığı öğrenildi.

Öte yandan GP7270 tipi motorun neden durduğu konusunda Emirates ve Airbus'ın ortak bir inceleme başlattığı ifade edildi.

A380'İN MOTORU OKYANUS ÜZERİNDE DURDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Hayret ~ 10 yıl önce
Hayret ya adam fikrini yazacagına İngilizce dersi vermiş, seviye işte anca bu kadar, saygıless

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herseyi bilen adam ~ 10 yıl önce
Maintance ne ya? Maintenance demek istedin heralde birader. Ayrica tek motor bile dursa yakit sarfiyati artacagindan ucak dubaiye kadar devam edememis olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlas okyanusu ~ 10 yıl önce
anlamadigim Atylas okyanusunda bozulan motor icin, inis Kuwait e mi yapilir? Atlas okyanusundan kuwait e kadar gelen 5 saatlik bir ucus yapan bir ucak zaten dubai ede rahatlikla inerdi, haberde bir hatami var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
A380 olupta 4 motordan sağ dış kanatta bulunan motorun durması bir dogun teşkil etmeyeceği gibi her ihtimale karşın en yakın havalimanına uçak indirilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
bu gibi durumlara göre tasarlanır uçaklar mesela iki moturlu ise tek motorla uçabilir en yakın havalimanına kadar.. airbus 380 nin 4 motur olduğuna göre 1 motoru devre dışı kalırsa diğer 3 motorla uçuşunu tamamlar buna göre dizayn edilir motorlar.. sorun olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 10 yıl önce
A380'ler 2 motorlar da uçabilecek şekilde tasarlanmıştır. 3 motorla çok rahat uçar. Abartılacak bir sorun yok. B747'lerde zaman zaman 3 motorla uçmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abuk ~ 10 yıl önce
teknisyen mi" aircraft maintance engineer" mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lisans ~ 10 yıl önce
Valla lisanslarinda ne yaziyorsa o!
LAME ~ 10 yıl önce
LAME

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000