12 Temmuz 2010, Pazartesi 08:49:32

80 bin kişiye iş imkanı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük iki havayolu şirketi, havacılık tarihindeki en büyük iş alımını gerçekleştirmek için kollarını sıvadı.
  • peki arkadaslar emirates nezaman turkiyede kabin memuru alcak.bilgisi olan varsa yazsin lutfen
  • sende pilot olmak vardı anasını satayım ya :((
  • EMIRATES GAZLADI GİDİYOR. DÜN AKŞAM DÜNYA KUPASININ MADALYALARINI BİLE EMIRATES KIZLARI VERDİ... DÜNYANIN GÖZÜNE GÖZÜNE SOKARAK EKRANIN DİBİNDEN. KİM KARŞILAR BU REKLAM PARALARINI... HELAL OLSUN DİYORUM...
  • Emirates sıkıntıya girmedi. Emirates geçen yıl yaklaşık 1 milyar dolar kar etmiş bir şirkettir. Sıkıntıya giren Dubai World şirketidir ki bu şirket Dubai'yi yöneten Maktum ailesinin ana şirketidir. Hali hazırda Emirates dünyanın en kar eden 2 havayolu şirketinden biridir.
  • Tabi nufusun gelire göre çok ama çok az olduğu ülkeler dubai ve babası Abudabi.. Zaten ülkerinde çalışan ve yaşayan yabancı sayısı kendi yerli nüfusundan da fazla.. Doğalgaz ve petrol gelirleri misli misli fazla.. Ülkede masraf da yok, terör, ekonomik, sağlık, altyapı sorunları da yok zaten ülke küçük. Dolayısıyla da yatırımı havayoluna yapıyorlar turist getirmeye ve gelir kazanmaya.. Emirates gerçi bir kaç ay önce ekonomik sıkıntıya girdi gibi ama babası olan Abudabi den borç alınca sorun çözüldü. Etihad abanın havayolu daha sağlam yeni kuruldu ve nakit girdisi çok fazla..
Firmalar, öümüzdeki 10 yıl içinde 80 bin kadar pilot, kabin görevlisi ve diğer havayolu çalışanını işe alacak.

Dünyanın birçok yerinde havacılık sektörü zor günler geçirirken, Dubai hükümetine ait Emirates ve başkent Abu Dabi hükümetine ait Etihad havayolları büyümeye devam ediyor. Emirates, geçen ay düzenlenen Berlin hava şovunda 11.5 milyar dolarlık yeni Airbus 380 uçağı siparişi vermişti.

Dünyada en çok A380 siparişi veren Emirates, gelecek hafta İngiltere'de yapılacak Farnborough hava şovunda da dünyanın en büyük yolcu uçağından tekrar sipariş verebileceğini ima etti. Halen 140 adet uçağa sahip Dubaili havayolunun filosunda 2020 yılına kadar 300 uçağın olacağı tahmin ediliyor.

Abu Dabi'de basılan The National'daki habere göre, Emirates İşe Alım Başkan Yardımcısı Rick Helliwell, 25 yılda çalışan sayısının 40 bine ulaştığını ve önümüzdeki 10 yıl içinde bu rakamın ikiye katlanarak 80 bine çıkacağını söyledi. Yetkili, emekli olan ve işten ayrılanlar hesaba katıldığında, havayolunun önümüzdeki 10 yılda 2 bin 500'ü pilot, 20 bini kabin görevlisi olmak üzere 60 bin yeni işçiye ihtiyacı olacağını vurguladı. Emirates havayolunda her yeni geniş gövdeli uçak için 20'si pilot, 80'i kabin görevlisi olmak üzere 350 kişi işe alınıyor. Havayolu insan kaynakları yetkilileri, yeni işçi alımı için ayda 30 kadar ülkeye ziyarette bulunuyor.

Abu Dabi merkezli Etihad ise, 8 bin çalışanıyla halen Emirlik'teki en büyük işverenler arasında bulunuyor. Etihad'ın, 2020 yılına kadar sipariş verdiği uçakları teslim aldığında çalışan sayısının 27 bine ulaşacağı tahmin ediliyor. Filo planlarına göre Etihad, gelecek yıl altı, 2012'de dört, 2013'te altı ve 2014'te 12 adet yeni uçak teslim alacak. Şirket yetkililerine göre, havayolu halen insan kaynakları ihtiyacının yüzde 85'ini internet üzerindeki portalından gerçekleştiriyor. Havayolundaki çalışan sayısı iki sene içinde 10 bini geçecek ve yeni uçakların da gelmesiyle işçi alımı 2014'te daha da hızlananacak.
80 bin kişiye iş imkanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
peki arkadaslar emirates nezaman turkiyede kabin memuru alcak.bilgisi olan varsa yazsin lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sende pilot olmak vardı anasını satayım ya :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EMIRATES GAZLADI GİDİYOR. DÜN AKŞAM DÜNYA KUPASININ MADALYALARINI BİLE EMIRATES KIZLARI VERDİ... DÜNYANIN GÖZÜNE GÖZÜNE SOKARAK EKRANIN DİBİNDEN. KİM KARŞILAR BU REKLAM PARALARINI... HELAL OLSUN DİYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Emirates sıkıntıya girmedi. Emirates geçen yıl yaklaşık 1 milyar dolar kar etmiş bir şirkettir. Sıkıntıya giren Dubai World şirketidir ki bu şirket Dubai'yi yöneten Maktum ailesinin ana şirketidir. Hali hazırda Emirates dünyanın en kar eden 2 havayolu şirketinden biridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tabi nufusun gelire göre çok ama çok az olduğu ülkeler dubai ve babası Abudabi.. Zaten ülkerinde çalışan ve yaşayan yabancı sayısı kendi yerli nüfusundan da fazla.. Doğalgaz ve petrol gelirleri misli misli fazla.. Ülkede masraf da yok, terör, ekonomik, sağlık, altyapı sorunları da yok zaten ülke küçük. Dolayısıyla da yatırımı havayoluna yapıyorlar turist getirmeye ve gelir kazanmaya.. Emirates gerçi bir kaç ay önce ekonomik sıkıntıya girdi gibi ama babası olan Abudabi den borç alınca sorun çözüldü. Etihad abanın havayolu daha sağlam yeni kuruldu ve nakit girdisi çok fazla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000