21 Haziran 2011, Salı 15:52:11

600 PİLOT ARANIYOR!

Dubai’nin ilk indirimli havayolu şirketi flydubai kadrosunu güçlendiriyor...
  • Yahu sen ne sevyesiz bir yaratıksın insanların okuma hevesinide kırmayı başarıyorsun ya helal senin gibi insanların olduğu yerde zaten durulmaz bile bırak çalışmayı..
  • sahsima hitaben yazmis oldugunuz yazidan bir yanlis anlama oldugunu gozlemledim. yorumlar arasinda bir tek yorumum var ki orada da is arayan tum arkadaslara sans diledim. tepkim klavye arkasindan havacilik bilgi ve kulturu ile donanmis bu siteyi takip eden insanlarin yakisik almayacak sozlerle klavye basina gecmesi. yabanci-yerli-asker-sivil gibi kavramlara hic girmedim. bu arada burasi TC cumhuriyeti yazimindaki yazim yanlisinin da ucustan onceki telasinizdan kaynaklandigini dusunuyorum. Yabanci pilota tepkiniz varsa bunu dogru yollardan (sendika,meslektaslariniz vs) yoneticilerinize yapmalisiniz. burada icinizi dokebilirsiniz dogru ama cozum yeri olmadigini hepimiz biliyoruz.
  • asıl sen hiç meraklanma bende yurtdışında senin ve senin gibilerin kapısının önünden geçmeye cesaret bile edemediği bir şirkette uçuyorum...sende çalış belki senide alırız :))
  • Hak ettiğniz şekilde hitap etmişler size,işsiz insanlar hakkında yazdıklarınıza katılmıyorum katılmakta mümkün değil iki tane yorum yazmışsınız içi boş bence insanların üzerine fazla gitmeyin kendi işinize bakın 17:55:01 gereken cevabı size vermiş zaten BURASI TC CUMHURİYETİ önce benim insanım girecek işe bilgin ve becerini yazdığın yazılardan anlamak pek zor değil uçuşum var daha yazardım sana ama neyse
  • evet ev kirası farkı olabilir dubai da ev kiraları nasıldır acaba bu arada bilhassa tipi olanlar için flydubai ın şartları daha kolay gibi 1500 saat yeter diyorlar orada ucan veya tadıdıgı olan var mı
  • Ilk yorumu yazan kisi hem issiz pilotlardan sikayet etmis, hemde hadi ortaya bi laf atayimda ortam senlensin diye senlikli bi giris yapmis. Sizin niyetinizde belli, amacinizda.Kendi cekememezliginiz ve kiskancliginizi ortaya ne guzelde vuruyosunuz. Devam edin boyle cok guzel.Yakinda catliycaksiniz hasetinizden.
  • Bende Yıldız teknik mezunuyum, turkiyenin en iyi sirketinde ucuyorum. Hersey torpil degil. Calısaksın gunde 15 saat hazırlanaksın sınavlara:-) kal saglıcakla
  • Senin astronot dediklerin zaten işi gücü olan insanlar, onları dert etme kendine, önce kendi kuyruğunu kurtarmaya bak. Kompleks dolu yazını okuyunca, hiç bir şirketin almadığı, belki de sınavlarında başarısız olan ve kinini burada kusanlardan biri olduğun açık. Eğer gerçekten pilot olduğunu sanıyorsan bir başvur bakalım 600 kişiden biri olabilecek misin? Ama diğer meziyetlerin de türkçen kadarsa hiç uğraşma...
  • En son Fly dubai ile ilgili habere Türkiyede tecrübe kazanmış tüm yabancı pilotların gideceği havayolu yorumunu yapmıştım. NOKTA ATIŞI MI YAPTIM NE ? :D
  • FlyDubai ve Emirates şartlarını yakın dönemde incelemedim ama Emirates kalacak yer veriyor, FlyDubai ise parasını verip kendi başının çaresine bak diyordu. Aradaki maaş farkı oradan kaynaklı olabilir. Şartları detaylı incelerseniz sebep detaylardan ortaya çıkar.
Mukesh Sodani'yi finans direktörü olarak atayan flydubai, 4 yıl içinde 600 yeni pilotu işe alma planı doğrultusunda da uçuş kadrosunu büyütüyor.

flydubai'nin konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle:

Dubai'nin ilk indirimli havayolu şirketi olan flydubai iddialı büyümesini sürdürürken bir yandan da kadrosunu güçlendiriyor. Bu yıl 600 pilotu işe alarak uçuş kadrosunu destekleyen şirket, Mukesh Sodani'yi de finans direktörü (CFO) olarak atadı. 
 
flydubai'nin COO'su Ken Gile ve CCO'su Hamad Obaidalla ile birlikte çalışan Sodani havayolunun günden güne büyüyen uçuş ağının gereklerini karşılayacak şekilde filosunu genişletme programı kapsamında gelecekteki büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçasını oluşturacak.
 
Sodani flydubai'ye Dubai'deki bir gayrimenkul grubunun CFO'luğundan geçiş yapmış olsa da, havacılık sektöründe Emirates Havayolları Uçak Finansmanından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı konumunda geçen 15 yılı aşan tecrübesi bulunuyor. O dönemde Sodani çeşitli finansman kaynaklarından 6 milyar ABD Doları’nı aşan bir tutarda finansman sağlamak ve 30 milyar ABD Doları’nı aşan uçak alımları ve finansal kiralamalarında müzakereleri yürütmekle görevli bir ekibin parçasıydı.
 
flydubai CEO'su Ghaith Al Ghaith Mukesh Sodani'nin ataması ile ilgili olarak şunları ifade etti: "Mukesh'in ekibimize katılmasından son derece memnunuz. Hâlihazırda siparişini verdiğimiz çok sayıda uçak ve her geçen gün duyurusunu yaptığımız yeni güzergâhların ışığında Mukesh'in havacılık ve finans sektörlerindeki uzmanlığı ve bölgeyi tanıyor olması büyümemizi sürdürmemizde bize çok yardımcı olacak."
 
Büyümekte olan uçak filosu ve hızla genişleyen güzergah bağlantıları nedeniyle flydubai'nin, önümüzdeki dört yıl içerisinde de 600 pilotu işe almayı planlıyor. Şimdiden 200'den fazla pilota sahip olan flydubai’nin CEO’su Ghaith Al Ghaith: “flydubai, dünyanın en heyecan verici şehirlerinden birinde bulunmasının yanında, belki de sektöre yeni girmiş olup bu hızda büyüyen dünyanın ilk havayolu şirketi olması sayesinde de en iyi pilotları kendine bünyesinde toplamayı başardı.

Şimdi önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek olan filomuz ve bağlantılarımız sayesinde, operasyonel ihtiyaçlarımızı karşılayacak büyüklükte bir ekip oluşturulmamız gerekiyor” diyor. 
 
İşe alınması planlanan ikinci kaptan adaylarının en az 2500 saatlik uçuşu olmak zorunda; bunun 1000 saati çok mürettebatlı, çok motorlu, modern elektronik uçuş alet düzeni sistemlerine (EFIS) sahip, 10 tondan fazla bir operasyon ağırlığı olan uçaklarda olmak zorunda. Kaptanların ise toplam en az 5000 saat uçmuş olmalı, ve bunların 1500'ü modern (EFIS) çok mürettebatlı, çok motorlu, 55 tondan fazla operasyon ağırlığı olan jet uçakların komutasında geçmiş olmak durumunda. 
Harici işe alımlarını desteklemek amacıyla flydubai bir kurum içi kaptan geliştirme planını da uygulamaya koydu. Yardımcı pilotların açılan pozisyonlarda değerlendirilebilmeleri için en az bir yıl bir havayolu şirketinde çalışmaları ve flydubai ile geçen 500 saat dahil 1000 saati Boeing 737'de olmak kaydıyla, toplam 4000 uçuş saati kaydı yaptırmış olmaları gerekiyor. 
 
Pilot giriş niteliklerinin tamamına flydubai.com adresinden ulaşılabiliyor.
600 PİLOT ARANIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu sen ne sevyesiz bir yaratıksın insanların okuma hevesinide kırmayı başarıyorsun ya helal senin gibi insanların olduğu yerde zaten durulmaz bile bırak çalışmayı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sahsima hitaben yazmis oldugunuz yazidan bir yanlis anlama oldugunu gozlemledim. yorumlar arasinda bir tek yorumum var ki orada da is arayan tum arkadaslara sans diledim. tepkim klavye arkasindan havacilik bilgi ve kulturu ile donanmis bu siteyi takip eden insanlarin yakisik almayacak sozlerle klavye basina gecmesi. yabanci-yerli-asker-sivil gibi kavramlara hic girmedim. bu arada burasi TC cumhuriyeti yazimindaki yazim yanlisinin da ucustan onceki telasinizdan kaynaklandigini dusunuyorum. Yabanci pilota tepkiniz varsa bunu dogru yollardan (sendika,meslektaslariniz vs) yoneticilerinize yapmalisiniz. burada icinizi dokebilirsiniz dogru ama cozum yeri olmadigini hepimiz biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
asıl sen hiç meraklanma bende yurtdışında senin ve senin gibilerin kapısının önünden geçmeye cesaret bile edemediği bir şirkette uçuyorum...sende çalış belki senide alırız :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hak ettiğniz şekilde hitap etmişler size,işsiz insanlar hakkında yazdıklarınıza katılmıyorum katılmakta mümkün değil iki tane yorum yazmışsınız içi boş bence insanların üzerine fazla gitmeyin kendi işinize bakın 17:55:01 gereken cevabı size vermiş zaten BURASI TC CUMHURİYETİ önce benim insanım girecek işe bilgin ve becerini yazdığın yazılardan anlamak pek zor değil uçuşum var daha yazardım sana ama neyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet ev kirası farkı olabilir dubai da ev kiraları nasıldır acaba bu arada bilhassa tipi olanlar için flydubai ın şartları daha kolay gibi 1500 saat yeter diyorlar orada ucan veya tadıdıgı olan var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ilk yorumu yazan kisi hem issiz pilotlardan sikayet etmis, hemde hadi ortaya bi laf atayimda ortam senlensin diye senlikli bi giris yapmis. Sizin niyetinizde belli, amacinizda.Kendi cekememezliginiz ve kiskancliginizi ortaya ne guzelde vuruyosunuz. Devam edin boyle cok guzel.Yakinda catliycaksiniz hasetinizden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bende Yıldız teknik mezunuyum, turkiyenin en iyi sirketinde ucuyorum. Hersey torpil degil. Calısaksın gunde 15 saat hazırlanaksın sınavlara:-) kal saglıcakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin astronot dediklerin zaten işi gücü olan insanlar, onları dert etme kendine, önce kendi kuyruğunu kurtarmaya bak. Kompleks dolu yazını okuyunca, hiç bir şirketin almadığı, belki de sınavlarında başarısız olan ve kinini burada kusanlardan biri olduğun açık. Eğer gerçekten pilot olduğunu sanıyorsan bir başvur bakalım 600 kişiden biri olabilecek misin? Ama diğer meziyetlerin de türkçen kadarsa hiç uğraşma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En son Fly dubai ile ilgili habere Türkiyede tecrübe kazanmış tüm yabancı pilotların gideceği havayolu yorumunu yapmıştım. NOKTA ATIŞI MI YAPTIM NE ? :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
FlyDubai ve Emirates şartlarını yakın dönemde incelemedim ama Emirates kalacak yer veriyor, FlyDubai ise parasını verip kendi başının çaresine bak diyordu. Aradaki maaş farkı oradan kaynaklı olabilir. Şartları detaylı incelerseniz sebep detaylardan ortaya çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000