27 Temmuz 2008, Pazar 07:55:37

10 bin metrede duş, SPA ve havuz

Emirates, yarın Hamburg’da teslim alacağı Airbus A380 tipi uçağında duş hizmeti veren ilk havayolu şirketi olacak.
  • Candan Karlıtekin beyefendi İzmir'lilerin AnadoluJet şikayetlerini kendi uslubuyla yanıtlarken "Yolcusunu bulsunlar yataklı duşlu uçak koyayım." diye İzmir'lilerle inceden dalgasını da geçmişti. Haydi bakalım 45 dakikalık İzmir-Ankara uçuşuna bu A380'lerden birini alıp koyuversin, biz İzmir'liler o uçağı doldururuz.
  • ADAMLAR YAPIYOR ABİ NE DİYCEKSİN...BRAVO!!!

A380’in ikinci katında, ön tarafta yer alan iki duş, sadece 14 first class yolcusu tarafından kullanılacak. 10 bin metrede bu keyfi yaşamak isteyenler için Dubai-New York arasındaki seferlerde first class bilet fiyatı gidiş-dönüş, vergiler dahil ağustos ayı için 6 bin 623 eurodan başlıyor.

İş jetleri tarafından kullanılan sistem ilk defa bir havayolu uçağında yer alıyor. A380’in ikinci katına merdivenle çıkıldıktan sonra duşlar hem sağ, hem de sol tarafta yer alıyor. Alman Dasell şirketi tarafından imal edilen duşların iki bölüm var. Giyinme-soyunma kabini ile duş kabini özel bir kapıyla ayrılıyor. Duş kabini 97 santimetre genişliğinde. İçinde küçük bir oturma yeri de mevcut. Su yüksek basınçla püskürtülüyor.

1 TON SU KAPASİTELİ

Duş kabinin tüm yüzeyi özel bir cila ile kaplandı. Su damlaları, yüzeyden hızla zemine doğru kayıyor. Kabin içindeki malzemeler yüksek hijyen standartlarının korunmasına yardımcı oluyor. Su tek bir noktadan atık tankına gidiyor. Zeminde ise kaymayı önleyici yüzey bulunuyor. Yolcuların her kullanımı sonrasında duş kabini temizleniyor.

Farklı sertifikasyon sürecinden geçen sistemin için 1 tonluk su deposu var. Havayolları yakıttan tasarruf etmek için tuvaletteki tankları yarım doldururken Emirates 1 tonluk tank için her uzun uçuşta ciddi miktarda yakıt harcayacak.

SIRADA HAVUZ VAR

Yolcular için özel havlular, SPA malzemeleri duş bölümünde yer alacak. Özel LED ışıklarla aydınlatılan duş bölümünde duvarlarda açık renkler tercih edildi. Lavaboda ise mermer deseni kullanıldı. Bu arada Airbus mühendisleri, A380’i iş jeti olarak isteyen bir müşterisi için kabine havuz koymak üzere çalışıyor.

Emirates’in ilk A380’i, 489 koltuklu olarak tasarlandı. Alt kat tamamen ekonomi sınıfına ayrıldı. Üç ayrı bölümde alt katta toplam 399 ekonomi koltuğu bulunuyor. Koltuk oturumu 3+4+3 şeklinde planlandı. A380’in ikinci katında önce first, arkasından da business class var. First class cam kenarlarında birerli, ortada ise ikili koltuklara sahip. Bu koltuklar çift kişilik yatak haline geliyor. Üst katta, first’ten sonra business class yer alıyor. Business koltukların oturum düzeni ikili. Toplam kapasitesi 76 yolcu.

İLK UÇUŞ NEW YORK’A

Emirates’in yarın teslim alacağı A380 ile ilk resmi uçuşunu 1 Ağustos’ta Dubai’den New York JFK Havalimanı’na yapacak. Ekim ayından itibaren filoya katılacak diğer A380’lerle birlikte her gün New York uçuşları iki katlı dev yolcu uçağı ile gerçekleştirilecek. Emirates, New York’tan sonra Londra ve Avustralya’da 2009’dan itibaren A380’le uçmaya başlayacak.

Hürriyet

10 bin metrede duş, SPA ve havuz

Yorumlar

İzmirli ~ 16 yıl önce
Candan Karlıtekin beyefendi İzmir'lilerin AnadoluJet şikayetlerini kendi uslubuyla yanıtlarken "Yolcusunu bulsunlar yataklı duşlu uçak koyayım." diye İzmir'lilerle inceden dalgasını da geçmişti. Haydi bakalım 45 dakikalık İzmir-Ankara uçuşuna bu A380'lerden birini alıp koyuversin, biz İzmir'liler o uçağı doldururuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ADAMLAR YAPIYOR ABİ NE DİYCEKSİN...BRAVO!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000