28 Mart 2012, Çarşamba 09:03:11

1 AYDA 4,5 MİLYON YOLCU

Uluslararası yolcu sayısında halen dünyada dördüncü sırada gelen Dubai Uluslararası Havaalanı'ndan Şubat ayında 4.5 milyondan fazla yolcunun geçtiği bildirildi.
  • Ben EMIRATES de calisan bir türk pilotum, bir bakin kac seneden beri EMIRATES kagir yapiyor, kac yolcu nereye tasiyor. Kurulusundan beri bu sirket kayip yapmamistir. Arap diyorsunuz, fakat bu sirket araplardan ve ingilizlerden ayni anda yönetiliyor. Bu sirketde calismaktan gurur duyuyorum. EMIRATES de calisabilseydiniz böyle yazmazsiniz, ya kiskanctan yada düsüncesizden yaziyorsunuz bunlari. Türkiyeden kac pilot buraya ayak basmak istedigini bilseniz... Ben diyorum ki: Helal olsun araplara! Isin en iyisini yaptilar ve dahada iyi yapacaklar. EMIRATESin paraya ihtiyaci hic yok, kendisi kendi parasini aliyor bu yolculardan,ayrica torpillik falan gecmiyor...Buyrun deneyin bu sirkete girmeyi - benim okudugum kiskanctan baska birsey degil.A380!
  • bi hesaplama yaptım.biz bütün gümrükleri açsak yani görevli koymasak kapıya.ve turistler araba ile hızlı bir şekilde gümrüklerimizden 1 ay boyunca geçse yinede 4.5 milyon insan geçemez.yeterli değil çünkü süre.adamlar nasıl çalışmış artık sen düşün.işte çalışma ve yoğunluk buna denir...havadan paraşütle atsan belki ozaman olur.hala anlayamadım nasıl gelir bukadar insan yapış yapış bir ülkeye...ne tarih var ne doğa güzelliği var ne gece hayatı var nede güzel kadınları var.neyine gelirler anlamadım hala...
  • "YENİ ZENGİN" denir bunlara. Paraları olsa ne çıkar, arap arap yine arap.
  • Araplar bu para bitince col de sefalet icinde yasayacaklar, o gun emirates diye bir sirket de yeryuzunden silinip gidecek. o gun gelsin diye dua ediyorum Allah, insallah.
  • dubaide bütün büyük sirketlerin yönetmeligi ingilizlerin elinde.yani araplardan bir .ok olmaz. burasi bolu kizlar dolu param bitti kizlar gitti. burasi dubai para dolu param bitti ingilizler gitti.
  • DHMİ bak gör havaalanı nasıl olurmuş.Tertemiz,planlı,uluslararası kurallara uygun.
  • eh araplarda para var, gez babam gez.Adamlar aldıkları kıyafetlerin etiketlerini çıkartmadan giyiyorlar
Şehirdeki iki havaalanının yönetiminden sorumlu Dubai Havaalanları tarafından yapılan açıklamaya göre yolcu sayısının yanısıra kargo trafiğinde de hızlanma görüldü.

Yolcu trafiği Şubat'ta son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 19'luk artış ile 4 milyon 561 bin 147 yolcuya ulaştı. Geçen yıl Şubat'ta ise 3 milyon 831 bin 385 yolcu kaydedilmişti. Yine bu yılın Ocak ayındaki yolcu sayısı rekor seviyeye ulaşarak 4.8 milyonu buldu.

En çok yolcu trafiğinin yaşandığı bölge Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri oldu. Ardından Hint alt kıtası, Batı Avrupa ve Afrika geldi. Açıklamada, bölgesel istikrarsızlık nedeniyle Ortadoğu'daki hatların hala zayıf olduğu kaydedildi.

Yolcu sayısındaki en hızlı büyüme Güney Amerika'da yaşandı. Bu büyümede Dubai merkezli Emirates havayollarının Rio de Janeiro ve Buenos Aires'e başlattığı yeni seferler ile ucuz maliyetli havayolu flydubai'nin Rusya'ya artırdığı uçuşların etkili olduğu ifade edildi.

Ayrıca Dubai havaalanında Şubat'ta yüzde 9.8'lik artış ile 27 bin 58 uçak hareketi kaydedildi. Aylar süren zayıf performansın ardından kargo hacmi ilk defa yükselerek yüzde 6.5 arttı ve Şubat'ta 157 bin 492 tona ulaştı. Şubat 2011'de kargo hacmi 147 bin 937 tonda kalmıştı.

Yetkililere göre Şubat, yolcu trafiğinde dört milyon sınırının aşıldığı 12'inci ay oldu. Dubai havaalanı 2012'de 56.5 milyon yolcu ağırlamayı hedefliyor. Havaalanının kapasitesi 60 milyonu buluyor ve genişleme projelerinin tamamlanmasıyla bu rakamın gelecek yıl 75 milyona çıkması bekleniyor.
1 AYDA 4,5 MİLYON YOLCU

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Ben EMIRATES de calisan bir türk pilotum, bir bakin kac seneden beri EMIRATES kagir yapiyor, kac yolcu nereye tasiyor. Kurulusundan beri bu sirket kayip yapmamistir. Arap diyorsunuz, fakat bu sirket araplardan ve ingilizlerden ayni anda yönetiliyor. Bu sirketde calismaktan gurur duyuyorum. EMIRATES de calisabilseydiniz böyle yazmazsiniz, ya kiskanctan yada düsüncesizden yaziyorsunuz bunlari. Türkiyeden kac pilot buraya ayak basmak istedigini bilseniz... Ben diyorum ki: Helal olsun araplara! Isin en iyisini yaptilar ve dahada iyi yapacaklar. EMIRATESin paraya ihtiyaci hic yok, kendisi kendi parasini aliyor bu yolculardan,ayrica torpillik falan gecmiyor...Buyrun deneyin bu sirkete girmeyi - benim okudugum kiskanctan baska birsey degil.A380!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bi hesaplama yaptım.biz bütün gümrükleri açsak yani görevli koymasak kapıya.ve turistler araba ile hızlı bir şekilde gümrüklerimizden 1 ay boyunca geçse yinede 4.5 milyon insan geçemez.yeterli değil çünkü süre.adamlar nasıl çalışmış artık sen düşün.işte çalışma ve yoğunluk buna denir...havadan paraşütle atsan belki ozaman olur.hala anlayamadım nasıl gelir bukadar insan yapış yapış bir ülkeye...ne tarih var ne doğa güzelliği var ne gece hayatı var nede güzel kadınları var.neyine gelirler anlamadım hala...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"YENİ ZENGİN" denir bunlara. Paraları olsa ne çıkar, arap arap yine arap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Araplar bu para bitince col de sefalet icinde yasayacaklar, o gun emirates diye bir sirket de yeryuzunden silinip gidecek. o gun gelsin diye dua ediyorum Allah, insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dubaide bütün büyük sirketlerin yönetmeligi ingilizlerin elinde.yani araplardan bir .ok olmaz. burasi bolu kizlar dolu param bitti kizlar gitti. burasi dubai para dolu param bitti ingilizler gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DHMİ bak gör havaalanı nasıl olurmuş.Tertemiz,planlı,uluslararası kurallara uygun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eh araplarda para var, gez babam gez.Adamlar aldıkları kıyafetlerin etiketlerini çıkartmadan giyiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000