29 Haziran 2008, Pazar 08:05:21

Pilotlara "Yavaş Uçun" talimatı

Petrol fiyatlarındaki artış Britanyalıların hızını kesti...
  • Menzile gore degisir tabiki ama, istanbul-izmir ornek verirsek .78 degilde .73 giderseniz 3-5 dakika gecikir ama litrelerce yakit kurtarirsiniz... yada kalkista iyice yuklenip tirmanista devam ettirmek yerine, FL100 a kdr 210 ile, daha sonra 250-260 gibi bir suratle tirmanilabilir. Menzil kisa ise gecikme de kisa olacaktir. Ayrica daha varyolu-cabuk tirmanirsiniz. Alcalmada da ucak performansina gore ROD beklenip IDLE DESCENd yapilabilir neredeyse son yaklasmaya kadar... Sirketler biraz planlama yapmali bence. Ver gazi gitsin olmaz. Turlu inisiydi alet alcalmasiydi dusunmek lazim.

Akaryakıt tasarrufu için tren, uçak, gemi, otobüs ve otomobiller daha yavaş  seyrediyor. The Guardian’a göre, EasyJet ve BMI gibi havayolu şirketleri, pilotlara ‘yavaş uçun’ talimatı verdi. BMI uçuş hızını saatte 3 mil kadar düşürdü.

EasyJet hız keserek yüzde 2 tasarruf hedefliyor. Bu uyarıların demir, deniz ve kara yolları için de geçerli olduğu gelen bilgiler arasında.

Pilotlara "Yavaş Uçun" talimatı

Yorumlar

acemi ~ 16 yıl önce
Menzile gore degisir tabiki ama, istanbul-izmir ornek verirsek .78 degilde .73 giderseniz 3-5 dakika gecikir ama litrelerce yakit kurtarirsiniz... yada kalkista iyice yuklenip tirmanista devam ettirmek yerine, FL100 a kdr 210 ile, daha sonra 250-260 gibi bir suratle tirmanilabilir. Menzil kisa ise gecikme de kisa olacaktir. Ayrica daha varyolu-cabuk tirmanirsiniz. Alcalmada da ucak performansina gore ROD beklenip IDLE DESCENd yapilabilir neredeyse son yaklasmaya kadar... Sirketler biraz planlama yapmali bence. Ver gazi gitsin olmaz. Turlu inisiydi alet alcalmasiydi dusunmek lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000