24 Ekim 2012, Çarşamba 08:44:24

MİLYONLARCA POUND TAZMİNAT ÖDEYEBİLİRLER!

Gecikmelerden dolayı mağdur olan yolculara tazminat ödemeyi reddeden şirketlere kötü haber geldi.

TUI Travel, British Airways ve easyJet yaşanan uzun rötarlardan dolayı mağdur olan yolculara milyonlarca pound tazminat ödemek zorunda kalacaklar. Bu üç şirket, gecikmelerden dolayı mağduriyetler için yolculara tazminat ödemeyi reddediyordu. İki yıldır süren mahkemenin ardından, dün Avrupa Adalet Divanı'nda çıkan ve "belli bir sürenin üzerinde rötar yapılması durumunda yolcuya tazminat ödenmesini zorunlu kılan" yasanın onaylanmasının ardından bu 3 şirket açılmış davalardan dolayı yolcularına milyonlarca pound tazminat ödemek zorunda kalabilecek.

Avrupa'nın en yüksek mahkemesi olan Avrupa Adalet Divanı'nın onayladığı yasaya göre, eğer bir destinasyona varış, planlanan veya yolcuya taahhüt edilen süreyi üç saat aşarsa, havayolu şirketi yolcu başına 480 pounda kadar ceza ödeyecek. Öte taraftan, havayolu şirketlerinin, başvurulara bir sınırlama getirilmesi ve geriye dönük şikayet alınmaması yönünde yaptıkları başvuru ise reddedildi. Şu anda mağdur olan müşterilerin şikayetlerini alan "flight -delayed.co.uk" adlı siteye yapılan başvuruların toplam tutarının 30 milyon Euro'yu bulduğu belirtiliyor.

Alınan kararın havayolu şirketleri açısından tek sevindirici tarafı ise, şirketin kendine bağlı olmayan, grev, kötü hava koşulları gibi nedenlerle ertelenen uçuşlar için tazminat ödenmeyecek olması.

Biritish Airways, TUI Travel ve easyJet ise IATA'ya başvurarak, uçağı iptal edilen yolcuyla uçağı gecikmeli kalkan yolcuya aynı miktarda tazminat ödenmesinin haksızlık olduğunu belirttiler. İngiliz Sivil Havacılık Kurumu (CAA) ise Yüksek Mahkeme'ye başvurarak, Avrupa Adalet Divanı'nın söz konusu kararıyla ilgili açıklama istedi.

MİLYONLARCA POUND TAZMİNAT ÖDEYEBİLİRLER!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000