10 Ekim 2012, Çarşamba 10:39:50

HAVAALANLARINDA EŞİT REKABET ORTAMI SAĞLANIYOR MU?

easyJet’in CEO’su Carolyn McCall, Avrupa Birliği’ne, Avrupa havacılık sektöründeki slotlar ve yer hizmetleri ile ilgili koruma politikalarını yıkma çağrısında bulundu.

Avrupa’nın 1 numaralı düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet’in CEO’su Carolyn McCall, Avrupa Havacılık Kulübü’nde Avrupa Parlamentosu üyeleri ve Avrupa Birliği yetkililerine yönelik yaptığı konuşmasında, 1994 yılında Açık Semalar Antlaşmaları (open sky agreement) ile Avrupa havacılığında başlayan liberalleşme sürecinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

“Açık Semalar Antlaşmaları Avrupa havacılık sektöründe bir devrim yarattı. Bu antlaşmalar easyJet gibi şirketlerin Avrupa’da büyüyerek talebi karşılayabilmelerini sağladı. Bu tarihten itibaren Avrupa’daki yolcular, yüzde 170 oranında artış gösteren farklı rotaya, yüzde 40 daha düşük tarifelerle ulaşma fırsatı yakalıyor. 

“Avrupa’nın daha küçük şehir ve bölgeleri artık, ticaret ve turizmi canlandıran ve ekonomik büyüme için platform oluşturan havacılık ağına ulaşabiliyor.

“Ancak eski korumacı uygulamalara karşı yürütülen bu girişim; havaalanları, havayolları ve yer hizmetlerini doğru bir rekabet ortamından koruyan duvarlar tarafından durduruluyor.

“Özellikle Avrupa, havaalanlarındaki slotların paylaşımı reformunu kararlı bir şekilde sürdürerek, pazardaki yeni oyuncuların eski operatörlerle rekabet edebilmelerini sağlamalı ve kuralları yenileyerek havaalanlarında eşit rekabet ortamı sağlandığından emin olmalıdır.

“Avrupa Birliği’nin bu konudaki reformlarına devam etmesi, Avrupalı tüketicilerin daha fazla rota ve servisten, düşük tarifelerle yararlanmalarını sağlayacak.”

AB Tek Pazarı’nın ürünü olan easyJet, 1995 yılında İngiltere’de kuruluşundan bu yana, yılda 58 milyondan fazla yolcu taşıyan, Avrupa'nın dördüncü büyük havayolu şirketi haline gelmiştir. Bu başarının temelinde, güvenliğin bir numaralı öncelik olduğu, ekonomik ve rahat uçuşlar yer alıyor. easyJet, yolcularının, diledikleri hizmeti kendilerine uygun fiyatlarla almalarını sağlayarak büyüyor. 

HAVAALANLARINDA EŞİT REKABET ORTAMI SAĞLANIYOR MU?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000