01 Aralık 2009, Salı 07:43:06

easyJet'ten çevreci yaklaşım

Yeni nesil uçaklarda karbondioksit ve emisyon oranlarının yüzde 40 oranında düşürülmesini hedefleyen easyJet, küresel havacılık sektöründe daha katı ve bağlayıcı çevreci kanunlar çıkarılması için çağrıda bulunan ilk havayolu şirketi oldu.
  • Ali beyde katilir bu davranisa insallah

Avrupa'nın lider düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, daha temiz bir çevre için harekete geçti. Karbondioksit ve emisyon oranlarının düşürülmesi için daha bağlayıcı ve katı kanunlar getirilmesi için çağrıda bulunan easyJert, gelecek nesil uçaklarda emisyon oranlarını yüzde 40 oranında azaltmayı hedefliyor. easyJet, dünyada ilk kez emisyon oranlarının düşürülmesi için çağrıda bulunan havayolu şirketi olurken, easyJet CEO'su Andy Harrison, havacılığın küresel bir çözüme ihtiyacı olduğunu söyledi.

HEDEF EMİSYON ORANLARINI SIFIRA İNDİRMEK

Hükümetlerin en temel yeteneklerinin vergi olduğunu belirten Harrison, ancak havacılık sektörünün sürdürülebilir büyümesi için emisyon oranlarını düzenleyen bağlayıcı kanunların bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade etti. Savaş döneminin havacılık sektöründe büyük bir sıçrama yarattığını bildiren easyJet CEO'su Andy Harrison, şimdi ise iklim değişikliğine karşı verilen savaşın ise teknoloji alanında bir sıçrama yaratması gerektiğine dikkat çekti. Daha çevreci uçaklarla uçmak için bunları düzenleyen kanunlara ihtiyaç olduğuna işaret eden Harrison, 'Eğer eski ve yetersiz uçaklarla uçmayı bırakıp, çevreci uçaklara geçersek, hem küresel havacılık sektöründe toplam emisyon oranlarını indirebiliriz hem de iklim değişikliği problemini çözeriz' dedi.

ÜRETİM AŞAMASINDA UYGULANMALI

Dünyada üretilen uçakların büyük bölümünün Avrupa ve ABD'de üretildiğinin altını çizen Harrison, üretim aşamasında kanunların devreye girmesiyle küresel anlamda bir yarar sağlanacağını kaydetti.

Uçak sesi, dizel motorlar, buzdolapları ve bir çok başka ürün için minimum standartların uygulandığını anımsatan Harrison, Avrupalı liderler ve yetkililerinin bu uygulamaları genişleterek havacılık sektörüne uyarlamasının önemine dikkat çekti.

2030'DA STANDART DIŞI UÇAKLAR UÇMASIN!

Sivil Havacılık Kurumu'nun ve hükümetlerin desteğiyle yeni kurallar getirilmesini talep eden  easyJet yönetimi, bu konudaki önerisini şöyle özetliyor: “2015 yılında bütün uçak tiplerinin belirlenecek çevreci standartta uyması gerekiyor. 2024 yılına kadar bu standartları karşılamayan uçakların havayolları filolarına katılamaması ve 2030 yılında ise emisyon standartlarına uymayan uçaklar havalanmasın. Kural ve standartların her uçak modeline uygulanması ve küresel anlamda işbirliğine gidilmesi çok önemli.”

Avrupa'nın lider düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, çevre politikaları alanında öncü konumunu sürdürmekte. İngiliz İklim Değişikliği Komisyonu'nun havacılık sektörü ile ilgili raporu öncesinde böyle bir çağrıda bulunan easyJet, Kopenhag İklim Zirvesi öncesinde de bu konuyu ajandasına alarak dikkatleri çekmeyi hedefliyor.

easyJet'ten çevreci yaklaşım

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ali beyde katilir bu davranisa insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000