05 Eylül 2012, Çarşamba 12:55:47

EASYJET YOLCULARINA KOLTUK REZERVASYONU

easyJet, Kasım 2012 itibariyle tüm uçuşlarında koltuk rezervasyonu uygulamasına başlıyor. easyJet yolcuları için kolay ve konforlu uçuş çok ekonomik olacak...

 

Kolay ve ekonomik seyahati yolcuları ile buluşturma hedefi ile çalışmalarını sürdüren, Avrupa’nın 1 numaralı düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, Kasım ayı itibariyle uçuş ağına koltuk rezervasyonu uygulaması getiriyor. easyJet’in Nisan ayından bu yana yürüttüğü 6 bin deneme uçuşunda 800 binin üzerinde yolcu, koltuk rezervasyonu uygulamasını deneyimleme fırsatı yakaladı. 

Deneme uçuşları doğrultusunda yürütülen araştırmalar, yolcuların yüzde 70’inin, iyileştirilmiş uçuş deneyimi ile koltuk rezervasyonu sisteminden memnun olduğunu gösterdi. Yolcuların yüzde 60’ı ise bu uygulamayı easyJet’i tercih etme sebebi olarak değerlendiriyor.

easyJet koltuk rezervasyonu uygulamasını, yolcularının uçağa biniş sürecini bir stres kaynağı olarak görmesi ve bazı yolcuların yalnızca bu sebepten ötürü easyJet’i tercih etmemesi nedeniyle başlatıyor. Deneme uçuşlarında, sektörde öncü konumda olan rötarsız uçuşlarından ödün vermeden ve maliyetleri arttırmadan müşteri memnuniyetini koruma ve arttırma hedefini ölçen easyJet, başarılı testler sonucunda uygulamayı hayata geçiriyor.

En çok ön ve arka sıralar tercih ediliyor
Bu uygulamanın, easyJet’in kolay ve ekonomik seyahati hedefleyen çalışmalarının bir ürünü olduğunu belirten easyJet CEO’su Carolyn McCall;

“Deneme sürecimizde, koltuk rezervasyonu uygulaması konusunda talep aldığımız yolcularımızdan olumlu geri bildirim almaktan dolayı çok memnunuz. Aynı zamanda, müşteri memnuniyetimizin temelini oluşturan rötarsız kalkış performansımızdan ödün vermeden bu uygulamayı yolcularımıza başarıyla sunabileceğimizi gösterdik.

Koltuk rezervasyonu uygulaması tüm yolcularımıza daha iyi bir uçuş deneyimi yaşatırken, dileyenlere koltuk seçme imkanı sunuyor. Deneme uçuşlarında yolcularımızın büyük bir kısmına check-in esnasında koltuk numaraları verildi. Koltuklarını kendileri seçen yolcularımızı en çok varış yerinde uçağı kısa bir süre içinde terk etmeye izin veren, ön sıralarda yer alan koltuklar ile ekstra bacak alanı sunan, çıkış sırasında yer alan koltukları tercih etti.

“Bu uygulamamız ile mevcut yolcularımıza daha konforlu bir deneyim sunarak memnuniyetlerini artırırken, gelecekteki yolcularımızın da aramıza katılmasını sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.
Deneme uçuşlarında öne çıkan dikkat çekici diğer veriler ise şu şekilde;

• Kısa uçuşlarda en çok satılan koltuk 6A iken, uzun uçuşlarda en çok tercih edilen koltuk 1A oldu.
• Kısa uçuşlarda en az tercih edilen koltuk 16B iken, uzun uçuşlarda en az tercih edilen koltuk 19B oldu.
• Yolcular uçağın sol tarafında yer alan A,B,C koltuklarını D,E,F koltuklarına tercih etti.

Koltuk rezervasyonu uygulaması ile easyJet, koltuk seçmek için ücret ödemek istemeyen yolcularına ücretsiz olarak bir koltuk tahsis edecek. easyJet’in dünya havacılığının en ileri oturma düzeni algoritması ile aynı rezervasyonda uçan yolcular, yan yana koltuklarda seyahat edebilecek.

Seyahat edeceği koltuğu kendisi belirlemek isteyen yolcular ise ön sıra ve çıkış sıraları için £12, ön koltuklar için (A319’da sıra 2-5 veya A320’de sıra 2-6) £8 ve bunlar dışında kalan diğer koltuklar için £3 ödeyerek rezervasyon esnasında ya da sonrasında koltuk seçme fırsatına sahip olacak.

easyJet Plus yıllık kart sahipleri ve Flexi Fare yolcuları, hızlı biniş (Speedy Boarding) için ayrılmış check-in masasından faydalanmaya ve uçağa biniş önceliğine sahip olmaya devam edecek. En çok tercih edilen ön ve arka sıra koltuklarını seçen yolculara ise, hızlı biniş (Speedy Boarding) için ayrılmış check-in masasında uçağa ilk biniş imkanından faydalanma hakkı sunulacak.

easyJet deneme uçuşlarında devam edecek koltuk rezervasyonu uygulaması; 13 Kasım tarihinde Gatwick South, Londra Luton, Londra Stansted, Londra Southend, Bristol ve Glasgow, 20 Kasım tarihinde Gatwick North, Milano Malpensa, Roma Fiumicino ve Paris CDG, 27 Kasım tarihinde ise Belfast, Edinburgh, Liverpool, Manchester, Newcastle, Basel, Cenevre, Lyon, Nice, Toulouse, Paris Orly, Madrid, Berlin Schoenefeld ve Lizbon’a yapılacak uçuşlar ile başlayacak.

Rezervasyonlarını tamamladıkları uçuşlarında koltuk rezervasyonu uygulaması sunulup sunulmayacağını öğrenmek isteyen easyJet yolcuları http://easyjet.u5e.com/allocated-seating/en.html adresinden bilgi alabiliyor.
 

EASYJET YOLCULARINA KOLTUK REZERVASYONU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000