17 Kasım 2009, Salı 14:41:52

easyJet, krize rağmen gelirlerini artırdı

Avrupa’nın en büyük düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet yıllık finansal sonuçlarını açıkladı.
  • Acaba bizimkilerde durum ne?

İngiliz havayolu şirketi resesyon nedeniyle düşen yolcu sayısı, yüksek petrol fiyatları gibi olumsuz faktörlere rağmen toplam gelirlerini yüzde 13 artırarak 2.7 milyar pounda çıkardı.

Düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, küresel kriz döneminde bile gelirlerini artırmayı başardı. Avrupa’nın en büyük düşük tarifeli havayolu şirketi 30 Eylül 2009 tarihinde biten finansal yılının sonuçlarını açıkladı.

İngiliz şirket toplam gelirlerini yüzde 13 oranında yükseltti. Şirketin toplam gelirleri 2.667 milyar pound oldu. Aynı dönemde yolcu sayısını ise yüzde 3.4 oranında artırarak 45.2 milyon yolcu sayısına ulaşan easyJet, krizi hasarsız atlatan birkaç Avrupalı havayolu şirketinden biri olmayı başardı.

YÜKSELEN PETROL FİYATLARI ETKİLEDİ

Küresel kriz tüm sektörlerde olduğu gibi havacılık sektöründe de kendini gösterdi. Yükselen petrol fiyatları, düşen yolcu sayısı gibi etkenler nedeniyle easyJet’in net karı düştü. Vergi öncesi taban kar beklendiği gibi 43.7 milyon olarak gerçekleşirken, yaşanan düşüş yakıt bedelindeki artıştan meydana geldi.

Finansal sonuçları açıklayan ve değerlendirmelerde bulunan easyJet Yönetim Kurulu Başkanı Andy Harrison, gösterdikleri üstün performansla Avruapa’nın en iyi performans gösteren havayolu şirketi olduğunu belirtti. Harrison, en iyi fiyatla en uygun havaalanlarına uçuş sağladıklarına dikkat çekerek, ‘Elde ettiğimiz kuvvetli gelir ve verim oranlarına dayanarak gösterdiğimiz dirençli performans easyJet’i Avrupa’nın en iyi performans gösteren havayolu şirketi yapmaktadır. 12 aylık ekonomik kriz döneminde kar açıklayan çok az sayıdaki Avrupalı havayolu şirketinden biriyiz. Bu sonuçlar bizim için sürdürmekte olduğumuz iş modelimizin kuvvetine, çalışan ve ağ kalitemize verilmiş bir övgü niteliğinde’ dedi.

VERİMLİLİĞE VE KARLILIĞA ODAKLANDIK

Havacılık sektörünü zor bir kışın beklediğini söyleyen easyJet Yönetim Kurulu Başkanı Andy Harrison, giderleri azaltmaya, verimliliği ve karlılığı artırmaya odaklandıklarını ifade etti. Harrison, sözlerine şöyle devam etti:

‘Dikkatimizi giderlerimizi azaltmaya, verimliliğimizi arttırmaya, rotalarımızın karlılığını ve uçaklarımızın dağılımını optimize etmeye vereceğiz. Yakıt alım fiyatlarımızın pazar fiyatlarına adapte olmasından da fayda sağlayacağız. Tüm bunları göz önünde bulundurarak 2010 senesinde easyJet’in varolan yakıt fiyatları ve döviz kurları ile karlılığını arttıracağı görüşündeyiz.’

easyJet, krize rağmen gelirlerini artırdı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Acaba bizimkilerde durum ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000