19 Ağustos 2008, Salı 15:40:16

easyJet, genç turist sayısını artırdı

Ulaşımın ucuzlaması, internet ve tanıtım, gençlere farklı seyahat alternatifleri sunmaya başladı. easyJet, gençlerin seyahat alışkanlıklarına ilişkin bir analiz çalışması yaptı.

Ulaşımın ucuzlaması, internet ve tanıtım, gençlere farklı seyahat alternatifleri sunmaya başladı. easyJet, gençlerin seyahat alışkanlıklarına ilişkin bir analiz çalışması yaptı. Şirketin Haziran 2007- Haziran 2008 arasında Türkiye hattında taşıdığı 168.000 yolcunun %50'ye yakın dilimini 18-35 yaş grubu oluşturdu.

Dünyada artan eğitim seviyesi, dünyayı tanıma ve keşfetme isteğini de beraberinde getirdi. Bu durum, olarak gençlerin seyahat alışkanlıklarını da etkiledi.
Ulaşımın ucuzlaması, internetle ilgili bilgiye erişimin hız kazanması ve tanıtım faaliyetlerinin artması ile gençler farklı seyahat alternatiflerini değerlendirmeye başladı. Örneğin pek çok üniversiteli genç Avrupa Birliği'nin kültürel değişim programlarından faydalanarak yurtdışına çıkıyor hem dil eğitimi görüyor hem sosyal çevresini genişletiyor hem de tatil yapıyor. Ayrıca değişik Work and Travel programları veya trenle Avrupa'yı gezme fırsatı sunan Interrail ve Eurotrain gibi imkanlar da mevcut...

DAHA UCUZA UÇABİLİYORLAR

Ancak son yıllarda easyJet gibi düşük tarifeli havayollarının sunduğu imkanlardaki, artış, gençlerin hayalini kurdukları seyahat özgürlüğüne kavuşmalarını daha da mümkün hale getirdi. easyJet'in Haziran 2007 ve 2008 yılları arasındaki 12 aylık dönemde sadece Türkiye hattında taşıdığı 168.000 yolcu baz alındığında %50'ye yakın dilimi 18-35 yaş gurubunun oluşturduğu belirlendi. Bu veriler göz önünde bulundurulursa; gençlerin seyahat tercihlerinin yönünü tayin etmek oldukça mümkün... Örneğin, Interrail trenleri ile Istanbul'dan Londra'ya 125 Euro'ya gidilirken easyJet ile daha kısa zamanda ve sadece 76,99 Euro'ya uçulabiliyor. Kısa zamanda birçok yöne gitmek zaten hızlı yaşamaya alışmış bir gençliğin tercihlerine de daha çok uyuyor.

GENÇLER, AVRUPA'DA NERELERİ TERCİH EDİYOR?

easyJet'in yaptığı araştırmaya göre Paris, Londra, Prag ve Viyana en çok ziyaret edilen başkentler olarak öne çıkıyor. Gençler Paris, Prag ya da Viyana'yı seyahat amaçlı, Londra'yı ise daha değişik nedenlerle tercih ediyorlar. Bu nedenlerin başında dil eğitimi geliyor. İngilizce bilmenin bir ihtiyaçtan ziyade zorunluluk olduğu günümüzde İngilizce'nin merkezi olan Londra, gençlerin ilk tercihi oluyor. Dil eğitimin yanı sıra, staj yapmak isteyen öğrenciler de kendilerini bu renkli kentte buluyorlar.

LONDRA NEDEN CAZİP?

Dil eğitimi ve stajdan arta kalan zamanlarda Londra'nın sunduğu pek çok etkinlik de gençlerin bu şehri tercih etmelerinde büyük rol oynuyor. Ulusal Tiyatro Festivali, Rise Müzik Festivali, Latin Karnavalı ve Londra Pride Festivali gibi şenliklerin yanı sıra Londra Koşusu ve Arkadaş Olimpiyatları gibi sportif faaliyetler de yaz aylarına denk gelmeleri ve ücretsiz olmaları bakımından Londra'yı gençler için daha cazip hale getiriyor. Bunların yanı sıra ünlü müzeler ve kütüphaneler, Londra'nın eşsiz manzaraya sahip parkları, Convent Garden Market'te ve Londra'nın çeşitli meydanlarında gerçekleştirilen ücretsiz konserler Londra'ya gitmekle gençlerin ne kadar doğru bir tercih yaptıklarını da kanıtlıyor...

 

easyJet, genç turist sayısını artırdı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000