25 Temmuz 2008, Cuma 18:10:45

easyJet ara sonuçları açıkladı

Dünyanın önde gelen Low Cost Carrier (LCC) şirketlerinden easyJet, 3'üncü çeyrek ara sonuçlarını açıkladı.
  • Yetersiz bilgiyle bu işe soyunan THY yöneticilerini kursa yollamalı. Anandolu jet zavallığından belki kurtulurlar

easyJet uçak içi satışları ve bagaj taşımadan elde ettiği ek gelirler ve yükselen Euro sayesinde toplam gelirde % 32 oranında artış yaşandığını açıkladı. easyJet’in Haziran 2008 kapanışlı 3. çeyrek ara raporu sonuçları şu şekilde:

·Bu çeyrekte toplam yolcu sayısı, % 16 oranında artarak 11,5 milyona ulaştı.

·Artışın büyük bir bölümü, Londra Gatwick, Fransa, İtalya ve İspanya’da yaşandı.

·Bu çeyrekte İngiltere dışından kaynaklanan yolcuların toplam sayısı, % 25; İngiltere’den uçan yolcu sayısı ise % 9 oranında arttı.

·Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında koltuk başına toplam gelir, % 12 oranında artarak 46,36 Sterlin’e ulaştı.

·Gelir ile yakıt dışındaki maliyetler beklentilere uygun gerçekleşti ve yıl boyunca yakıt maliyetinde beklenen 185 milyon Sterlin değerindeki artışın yüzde 50’si karşılandı.

·Ağ uzantıları, geçen yıllarda olduğu gibi Milan Malpensa ve Paris Charles de Gaulle gibi başlıca merkezlerde yoğunlaşmaya devam etti.

·easyJet, kısa bir süre önce Milan Malpensa’da 11. uçağını hizmete sundu; kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Aralık 2008 itibarıyla easyJet’in buradaki uçak sayısı 15’e ulaşmış olacak.

easyJet yetkililerince yapılan açıklamada easyJet’in yürüttüğü temel hizmetlerin beklentilere uygun bir şekilde devam edeceği belirtildi.  Maliyeti azaltma ve verimliliği arttırmaya odaklanan çalışmaların kararlı bir şekilde sürdürüleceği vurgulandı.

Düşük tarifeli havayolu taşımacılığının değişen şartlarına uyum sağlayıp yolcularına en uygun koşullarda hizmet sunabilmek için easyJet’in tarifelerinin yenilenmesine devam edileceği bildirildi. 2008/ 2009 Kış sezonu için kapasite artışının yüzde 4 ile 6 puan aralığında azaltılması planlanlanırken kârsız uçuşların hizmetten çıkarılması suretiyle piyasadaki kapasite yükselişine bağlı olarak ortaya çıkabilecek fırsatların değerlendirileceğinin altı çizildi.

Ayrıca 2008/2009 kış sezonunun yükselen yakıt fiyatları nedeniyle tüm havayolu sektörü için zorlu bir dönem olacağını vurgulayan easyJet yetkilileri easyJet’in metrik ton başına risklere karşı korumalı ortalama 1,265 ABD Doları tutarındaki bir ücretlendirme varsayımı ile 2009 yılı yakıt ihtiyacının % 28’ini risklere karşı koruma altına almış olduğunu bildirdi.

easyJet ara sonuçları açıkladı

Yorumlar

RMZ ~ 16 yıl önce
Yetersiz bilgiyle bu işe soyunan THY yöneticilerini kursa yollamalı. Anandolu jet zavallığından belki kurtulurlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000