04 Nisan 2008, Cuma 19:04:50

easyJet 20. üssünü Lyon

easyJet’in CEO’su Andy Harrison, bugün, Lyon Saint-Exupéry Havaalanı’nda şirketin 20. üssünün açılışını yaptı.

Havaalanında düzenlenen resmi açılış törenine Lyon belediye başkanı Gérard Collomb da katıldı.

Fransa’nın en büyük ikinci şehrindeki yeni üs, easyJet’in Fransa’daki en büyük düşük tarifeli havayolu işletmesi olarak konumunu güçlendirmek için planladığı 600 milyon Euro değerindeki 4 yıllık yatırımının bir parçası. easyJet, bu yatırım kapsamında, 2007 yılı itibarıyla ülkedeki filosunun uçak sayısını 6’dan 20’ye ve 6 milyon olan yolcu sayısını da 2011 yılına kadar 12 milyona çıkarmayı hedefliyor.

easyJet, Lyon Saint-Exupéry Havaalanı’nda ilk olarak iki yeni Airbus A319 uçağı ile hizmet verecek. 80 milyon Euro değerindeki bu yatırım, başta pilot ve kabin görevlileri olmak üzere yaklaşık 80 kişiye iş imkanı sağlayacaktır. easyJet, Lyon Saint-Exupéry’den hizmet verilen mevcut 5 güzergaha, Avrupa ve Kuzey Afrika’da Venedik, Marakeş, Casablanca, Lizbon ve Porto olmak üzere 5 yeni güzergah daha eklerken iç hatlarda Bordeaux, Toulouse ve Biarritz’e uçmaya başlayacak.

Fransa’nın en önemli ikinci ekonomi merkezi olan Lyon kentinde üçüncü üssünü açan easyJet, Paris dışında Fransız iç hatlarında uçuş hizmetleri veren ilk ucuz havayolu işletmesi olacak. easyJet, Paris-Charles de Gaulle Havaalanı’ndaki merkezini 2008 yılının Şubat ayında açmıştı. İki ay gibi kısa bir süre içinde Fransa’da iki merkez açma kararı, easyJet’in genişlemeyi planladığı Fransa pazarına ne kadar büyük bir önem verdiğinin altını çiziyor.

easyJet şu anda ülke çapında, 14 havaalanından, 50 güzergahta hizmet veriyor (Paris CDG, Paris Orly, Lyon, Grenoble, Nice, Marsilya, Toulouse, Biarritz, Bordeaux, La Rochelle, Montpellier, Nantes, Bastia ve Ajaccio) ve bu yılın ilk yarısında 23 yeni güzergahta daha hizmet vermeye başlayacak.

easyJet’in Genel Müdürü Andy Harrison yeni üs ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “easyJet düşük fiyatlarının yanısıra, özen ve konforu bir araya getiren benzersiz hizmet anlayışıyla son 12 yılda Fransa’da büyük ilgi görmüştür.

easyJet, yüzde 6’lık pazar payıyla şu anda Fransa’nın ikinci en büyük havayolu işletmesidir. Avrupa ortalamasının yarısı kadar düşük tarifeli uçuş penetrasyonuna sahip olan Fransa hava taşımacılığı pazarında hala makul fiyat ve direkt hava bağlantıları eksiklikleri yaşanıyor. Bu da Fransa pazarının easyJet için önemli bir potansiyel olduğu anlamına geliyor.

“Bugünkü açılış, devasa bir yatırımın ilk önemli adımıdır. Fransa’daki kapasitemizi 2011 yılı itibarıyla iki katına çıkarmayı ve Fransız toplumunu easyJet’in sunduğu imkanlarla tanıştırmayı amaçlıyoruz. “

Lyon Havaalanı’ndan hizmet verilecek yeni güzergahlar  

easyjet

easyJet 20. üssünü Lyon

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000