27 Nisan 2008, Pazar 13:35:31

DALAMAN'A RUS TURİST AKMAYA BAŞLADI

ATM’nin, Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Muğla Valiliği ve bölgedeki turizm örgütleriyle birlikte Rusya ve Ukrayna’da yaptığı tanıtımların ardından bu ülkelerden ilk turist kafileleri Dalaman’a geldi.

Türkiye’nin yolcu sayısı bakımından 3. büyük terminali ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali, Kiev ve Moskova’dan gelen ilk kalabalık turist kafilelerini karşıladı. Muğla mülkî erkânı ve ATM yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılanan kafileler, hedef pazar olarak görülen bu ülkelere kış aylarında ATM,Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Muğla Valiliği ve diğer mülkî erkânın katılımıyla yapılan tanıtma amaçlı ziyaretlerin başarısını gösterdi.

 

2008 yılında Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde 3 milyon turisti karşılamayı hedefleyen ATM Havalimanı Yapım ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Hamdi Güvenç karşılama töreninde yaptığı açıklamada, bölge turizmini geliştirmek amacıyla uzun süredir yoğun faaliyetler içerisinde olduklarını ve sezona hızlı girdiklerini belirterek, hedef pazar olarak gördükleri Rusya ve Ukrayna’da yapılan tanıtımlarda bu ülkelerin turizm yetkilileri, tur operatörleri ve medyasına Dalaman bölgesinin güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını ve bu çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını ifade etti.

 

2008’in ilk 3 ayında gelen turist sayısı yüzde 35 arttı

 

ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Muğla’ya daha fazla turist çekebilmek için başta Turizm Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan ve Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu olmak üzere, Muğla mülkî erkânının, Turizm Bakanlığı yetkililerinin, bölgedeki turizm meslek örgütlerinin, Rusya ve Ukrayna’daki turizm ateşelerinin tüm enerjilerini ve tecrübesini ortaya koyduğunu söyledi. Bu birlikteliğin sonucunda, Dalaman’a daha önce az sayıda turistin geldiği Rusya ve Ukrayna pazarından kalabalık kafilelerin gelmeye başladığını vurgulayan Hamdi Güvenç, 26 Nisan’da 167 kişilik Ukrayna kafilesini, 27 Nisan günü de 700 kişilik Rus kafilesini karşıladıklarını ve bunun sezon boyunca artarak devam edeceğini belirtti.

 

Geçen yıla göre bu yılın ilk 3 ayında gelen turist sayısında yüzde 35 artış kaydettiklerini ifade eden Hamdi Güvenç, son iki yıldır pazar geliştirmek amacıyla yapılan yoğun çalışmaların easyJet ile yapılan anlaşmayla ilk başarılı sonucunu verdiğini, Rusya ve Ukrayna’dan gelen kafilelerle potansiyelin hızla büyümeye devam ettiğini ifade etti.

DALAMAN'A RUS TURİST AKMAYA BAŞLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000