29 Aralık 2008, Pazartesi 07:59:15

ATM Dalaman hedefine ulaştı

Dalamam ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Dalaman Havalimanı’na 15 Eylül 2008 tarihi itibari ile Ukrayna'dan gelen yolcu sayısında geçen seneye göre yüzde 77, Rusya'dan gelen yolcu sayısında ise yüzde 21'lik bir artış yaşandığı belirtti.
  • Havalimanını ilk önce hizmet alınabilinen bir yer haline getiririp ondan sonra sayılardan bahsedersek daha iyi olur. Bir tek duty free mağazası dışında şekil olarak hiç birşey olmayan bir süpermarketten bahsediyorum.Kolay gelsin nice 3 milyonlara ?
  • O zaman neden körüklerdeki kabaran döşemeleri bir ara değiştirmeyi düşünmüyolar ayıp değil mi Ukraynalı yolculara
  • Bir de hizmeti öğrense tam süper olacak. Ben olsam diğer terminal işleticilerinden biraz birşeyler öğrenirdim.

2009 yılının ilk 9 aylık bölümünde Dalaman Havalimanı’ndan giriş yağan yolcu sayılarını değerlendiren ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç; Muğla'ya daha fazla turist çekebilmek için başta Turizm Genel Müdürlüğü ve Muğla Valiliği olmak üzere Muğla mülki erkanının, Turizm Bakanlığı yetkililerinin, bölgedeki turizm meslek örgütlerinin Rusya ve Ukrayna'daki turizm ataşelerinin tüm enerjilerini ve tecrübesini ortaya koyduğunu söyledi. ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, bu birlikteliğin sonucunda Dalaman'a daha önce az sayıda turistin geldiği, artık Rusya ve Ukrayna pazarından kalabalık kafilelerin gelmeye başladığını vurguladı.

2008 yılında Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde 3 milyon turisti ağırlamayı hedeflediklerini açıklayan Hamdi Güvenç, bölge turizmini geliştirmek amacıyla uzun süredir yoğun faaliyetler içerisinde olduklarını ve sezona hızlı girdiklerini belirterek, “Hedef pazar olarak gördüğümüz Rusya ve Ukrayna’da yapılan tanıtımlarda bu ülkelerin turizm yetkilileri, tur operatörleri ve medyasına Dalaman bölgesinin güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduk. Bu çalışmaların meyvelerini vermeye başladı. Son iki yıldır pazar geliştirmek amacıyla yapılan yoğun çalışmalar EasyJet ile yapılan anlaşmayla ilk başarılı sonucunu verdi. Rusya ve Ukrayna’dan gelen kafilelerle potansiyelin hızla büyümeye devam ediyor” dedi.

ATM Dalaman hedefine ulaştı

Yorumlar

dalamanlı ~ 15 yıl önce
Havalimanını ilk önce hizmet alınabilinen bir yer haline getiririp ondan sonra sayılardan bahsedersek daha iyi olur. Bir tek duty free mağazası dışında şekil olarak hiç birşey olmayan bir süpermarketten bahsediyorum.Kolay gelsin nice 3 milyonlara ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyareci eşi ~ 15 yıl önce
O zaman neden körüklerdeki kabaran döşemeleri bir ara değiştirmeyi düşünmüyolar ayıp değil mi Ukraynalı yolculara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 15 yıl önce
Bir de hizmeti öğrense tam süper olacak. Ben olsam diğer terminal işleticilerinden biraz birşeyler öğrenirdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000