05 Nisan 2013, Cuma 16:52:56

4 MİLYONDAN FAZLA YOLCU EASYJET'İ SEÇTİ

Avrupa’nın önde gelen düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, Mart ayı yolcu istatistik raporunu açıkladı.
  • Çünkü gerçek low-cost easyjet. Biz biraz conformistiz, easyjet diyorki bagajın yoksa freeseat olayınada ok diyorsan benden ucuzu yok diyor ki haklı. Ha parayı verirsin easyjette de speedy boarding den yararlanırsın bagaj hakkı alırsın sorun olmaz. Ama pegasus ile easyjet karşılaştırması pgs ile thy kıyaslaması gibi oluyor. Saygılar...
  • bagajı ücretli yaptılar,koltuklar ayarlanamıyor,easyjet ile uçunca pegasus'un değerini anladım
  • cunku easyjet switzerland sirketi olarak ucuyorlar
  • İsviçre den ziyade mulhouse diyelim. Çünkü mulhouse durumu biraz farklı 3 ülkeye birden hizmet veriyor ve fransaya bağlı yönetimi yani fransız toprağı ve doğal olarak ab. Mulhouse da euroairport diye geçiyor ve hem fransa'ya hem isviçre basel'e hem de almanya freiburg a hizmet veriyor. Türk nüfusun yoğun olduğu yerler yakın diye çok uçuş var buraya türkiye'den.
  • Basel/mulhaus havalimani isvicrenin basel sehrine ve fransanin mulhaus sehrine hizmet veren bir havalimani olup alan olarak fransa sinirlari icinde yer alir. Ayrica easyjet'in basel merkezli operasyonlari easyjet switzerland firmasi adi altinda gerceklesmektedir. Saygilar
  • Easy jet Isvicreli kucuk bir havayolu satin alip EasyJet Switzerland'i kurdu
  • Easy jet switzerland adiyla calisiyor
  • Yeri geliyor easyjet in fiyatı THY nin üstüne çıkıyor. millet hiçmi bakmaz bu fiyatlara ))))
  • Benim Anlayamadigim,EasyJet bir ingiliz Sirketi ve isvicreden Ucuyor. isvicre ise bildimiz üzere bir Avrupa Birligi Ülkesi degil !!! Nasil oluyorda bu HAT'ta calisabiliyor easyJet ???

Mart 2013’de önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.3 artışla 4.8 milyondan fazla yolcu taşıyan easyJet’in doluluk oranı da yüzde 90.5’e ulaştı. easyJet’in yıllık yolcu sayısı ise yüzde 7.1 oranında artarak 59 milyonu geçti.

easyJet Mart 2013 yolcu istatistikleri

 MART 2013MART 2012FARK
Yolcu sayısı4,872,9344,629,241%5.3
Doluluk oranı%90ç5%88.81.7
    
YıllıkMART 2013MART 2012FARK
Yolcu sayısı59,733,89655,793,372%7.1
Doluluk oranı%89.4%88.01.4

 

Türkiye’de easyJet
Sabiha Gökçen Havalimanı’na ilk düşük maliyetli uçuşu 29 Mayıs 2006’da İsviçre’nin Basel-Mulhouse Havalimanı’ndan gerçekleştiren easyJet, bu yedi yıllık dönem içerisinde Türkiye’deki uçuş noktası ve yolcu sayısını her geçen gün artırdı.

Toplam 13 rota
30 Mayıs 2010 itibariyle İstanbul dışında Bodrum, Antalya, Dalaman ve İzmir’den de seferler gerçekleştiren easyJet Türkiye’ye Londra Gatwick-İstanbul, Londra Luton-İstanbul, Basel-İstanbul, Londra Gatwick– Antalya, Londra Gatwick-Dalaman, Londra Stansted-Dalaman, Bristol-Dalaman, Edinburg-Dalaman, Manchester-Dalaman, Bristol-Bodrum, Londra Stansted-Bodrum, Liverpool-Bodrum, ve Londra Gatwick-İzmir, olmak üzere toplam 13 rota ile hizmet veriyor.

4 MİLYONDAN FAZLA YOLCU EASYJET'İ SEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

hamburg/tolga'ya ~ 11 yıl önce
Çünkü gerçek low-cost easyjet. Biz biraz conformistiz, easyjet diyorki bagajın yoksa freeseat olayınada ok diyorsan benden ucuzu yok diyor ki haklı. Ha parayı verirsin easyjette de speedy boarding den yararlanırsın bagaj hakkı alırsın sorun olmaz. Ama pegasus ile easyjet karşılaştırması pgs ile thy kıyaslaması gibi oluyor. Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
bagajı ücretli yaptılar,koltuklar ayarlanamıyor,easyjet ile uçunca pegasus'un değerini anladım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
montreux ~ 11 yıl önce
cunku easyjet switzerland sirketi olarak ucuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
chs trafik ~ 11 yıl önce
İsviçre den ziyade mulhouse diyelim. Çünkü mulhouse durumu biraz farklı 3 ülkeye birden hizmet veriyor ve fransaya bağlı yönetimi yani fransız toprağı ve doğal olarak ab. Mulhouse da euroairport diye geçiyor ve hem fransa'ya hem isviçre basel'e hem de almanya freiburg a hizmet veriyor. Türk nüfusun yoğun olduğu yerler yakın diye çok uçuş var buraya türkiye'den.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basel ~ 11 yıl önce
Basel/mulhaus havalimani isvicrenin basel sehrine ve fransanin mulhaus sehrine hizmet veren bir havalimani olup alan olarak fransa sinirlari icinde yer alir. Ayrica easyjet'in basel merkezli operasyonlari easyjet switzerland firmasi adi altinda gerceklesmektedir. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arda ~ 11 yıl önce
Easy jet Isvicreli kucuk bir havayolu satin alip EasyJet Switzerland'i kurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Easy jet switzerland adiyla calisiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip ~ 11 yıl önce
Yeri geliyor easyjet in fiyatı THY nin üstüne çıkıyor. millet hiçmi bakmaz bu fiyatlara ))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetten ~ 11 yıl önce
Benim Anlayamadigim,EasyJet bir ingiliz Sirketi ve isvicreden Ucuyor. isvicre ise bildimiz üzere bir Avrupa Birligi Ülkesi degil !!! Nasil oluyorda bu HAT'ta calisabiliyor easyJet ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000