04 Şubat 2013, Pazartesi 10:10:58

10 MİLYONA ULAŞTI

easyJet, uygun rota ve uçuş saatleri ile uçuş sıklığını kapsayan stratejileri ile iş seyahatlerini yeni bir dönüm noktasına taşıdı. 2012 yılı içerisinde iş dünyasından 10 milyon yolcu easyJet’i tercih etti...

Avrupa’nın bir numaralı ulaşım ağı operatörü easyJet, Ocak - Aralık 2012 döneminde, iş seyahati yapan 10 milyon yolcuyu taşıyarak havayoluyla iş seyahatini yeni bir dönüm noktasına getirdi.

Bu dönüm noktası, easyJet’in kolay ve uygun fiyatlı uçuşlarla iş seyahati yapan insanları kazanmak konusunda artan başarısının bir göstergesi niteliği taşıyor. Avrupa kısa mesafe pazarındaki avantajlı pozisyonuyla easyJet, Avrupa’daki 50 ana havaalanında diğer havayollarını geride bırakarak lider durumda yer alıyor. Uygun rota, uçuş saatleri ve uçuş sıklığı ile endüstride lider zamanında kalkışlarla easyJet’in sundukları, iş seyahati yapanların ihtiyaçlarını tam olarak karşılıyor.

Kurumsal müşterilerin ürünlerine kolay ulaşımını sağlamak adına Avrupa çapındaki bütün başlıca KDH(Küresel Dağıtım Hizmeti) ve TMM’lerde (Trafik Mesaj Merkezi) uçuşu bulunan easyjet, kurumsal anlaşmalarda da büyük ilerleme kaydetti.  Örneğin Fransa’da bazıları CAC 40(borsa) listesinde olan 50 şirketle anlaşma imzalayan easyJet’in son büyük anlaşması İskoçya kamu sektörü personeliyle gerçekleşti. İskoçya’da çalışmakta olan toplam nüfusun yaklaşık yüzde 25’i bu anlaşmadan faydalanabilecek.

Flexi Seyahat sistemi, yolcuların uçuştan bir ay ile iki saat öncesine kadar gibi geniş bir aralıkta ek ücret ve kısıtlama olmaksızın biletlerini değiştirebilecekleri bir esneklik sağlıyor. Ayrıca Uçağa Hızlı Biniş(Speedy Boarding) ve havaalanı güvenlik sıralarından Hızlı Geçiş gibi iş dünyasına zaman kazandıracak hizmetler paketi de sunuluyor. easyJet’in bin 200’ün üzerindeki günlük uçuşundaki bütün koltuklar, iş yolculuğu deneyimini pekiştirecek şekilde tahsis edilmiş durumda.

easyJet İsviçre, Avusturya, Türkiye ve Doğu Avrupa'dan sorumlu Pazarlama Müdürü Peter Voets, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“Zorlu ekonomik ortamda şirketler, dikkatli davranıyor; iş adamları iş mantığıyla hareket ediyor. Kısa mesafeli uçuşlarda fark yaratmayan business class tercih edilmiyor. Verimlilik, güvenilirlik, esneklik ve paralarının karşılığını almak istiyorlar. Bu da tam olarak easyJet’in hedefi ile örtüşüyor; seyahati kolay ve ucuz hale getirmek.

İş adamları için bir ürün geliştirmek adına bir dizi girişimlerde bulunduk ve bunun sonucunda bugün Toulouse-Paris arasında günde 8 sefer yaptığımız uçuşlarımızdaki yolcuların yüzde 40’ı iş seyahati yapmayı tercih ediyor. Kısa bir süre önce Milan Linate-Roma Fiumicino, Londra Gatwick-Moskova ve Londra Gatwick-Lüksemburg rotalarında aldığımız uçuş izni ile, Avrupa’nın son tekelini de kırarak müşterilerimize gerçek yarar sağlıyoruz” dedi.

2012 yılı içerisinde toplam 59.204.632 yolcu taşıyan easyJet, 2011 yılına oranla yüzde 6.7 oranında artış yakaladı.

10 MİLYONA ULAŞTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000