12 Mayıs 2009, Salı 10:31:53

Ukrayna ile sivil havacılık anlaşması imzalandı…

Türk ve Ukrayna Sivil Havacılık Yetkilileri, 29-30 Nisan 2009 tarihlerinde Kiev’de bir araya gelerek, iki ülke arasındaki mevcut hava ulaştırma anlaşmasının revize edilmesi yoluyla, yeni uçuş notları ve frekans artışı konularında mutabakat zaptı imzaladı.
  • yeni dışişeri bakanı sayın ahmet davutoğlu lokomtiflik yapmalı ve rusya ile ukrayna arasında imzalanan havacılık anlaşmalarının revizyonu gerekmeli. ilgili ülkelrden gelen insan kütlesinin büyük oranı orta düzey insanlar. bir an önce hem rusyaya hemde ukraynaya charter seferlerin başlatılması önem araz etmektedir. ilgili üğlkelerden her türlü ne idüğü belirsiz charter şirketleri catır catır yolcu taşırken malesef yılda bilmeme ne kadar anlaşma yaptım demekle övünen shgm aca sektöre ne vermiştir. söktör sadece thy den ibaret ise orası başka.bölgesel uçuş dediniz bir iki kıyak karşılığı atlası kullandınız. esas bölgesel uçuşlar komşu ülkelere yapılacak uçuşlardır. damascus ve halep,tebriz ,bakü,tiflis ve yerivan charter uçuşları çok önemli.
  • Bu anlasmalari duymak guzelde bu anlasmalara turk charterlarida eklesek bu ulkelere thy dan baska ucak sirketleri de ucma haklarini alabilseler inanin devletin benzin indirimlerine gerek kalmadan fazladan yuzbinlerce turis gelir. Bak o zaman oteller nasil doluyor ucak sirketleri nasil rahatliyor,bir suru insana is imkani saglaniyor ve bir suru economik problemlerde kendiliginden cozulur. Hayirlisi......
  • HER İKİ ÜLKE ARASINDA imzalanan bu anlaşma, özellikle ticaret ve turizm alanında fayda sağlayacaktır.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve Ukrayna Ulaştırma Bakan Yardımcısı Aleksandr DAVYDOY başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, İstanbul-Kiev arasındaki sefer sayısının haftalık 9’a, Ankara- Kiev arasındaki seferlerin ise 7’ye çıkarılmasına karar verildi.

Mutabakat zaptına göre ayrıca, İstanbul’dan Simferopol, Odesa, Dinyeper, Donetsk, Kharkiv ve Lviv kentlerine haftada 7 frekans yolcu seferi gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Taraflar ayrıca, Havayollarının ticari mutabakatına bağlı olarak ve havacılık makamlarının izni çerçevesinde Kiev, Simferopol ve  Odesa’ya düzenlenen seferlerin haftalık 14 frekansa, Dinyeper, Donetsk, Kharkiv ve Lviv kentlerine gerçekleştirilecek uçuşların ise haftalık 10 frekansa kadar artırılması konusunda mutabakat sağladı.

Müzakereler sonunda imzalanan anlaşmaya göre ayrıca, Türkiye ile Ukrayna arasında haftada toplam 14 frekans kargo uçuşunun düzenlenmesi ve her iki ülkede de birden fazla havayolunun tayin edilebileceği konusunda karara varıldı.

Heyetler ayrıca, EASA İşbirliği Anlaşması (Working Arrangement) ve Bölgesel Emniyet Gözetim Organizasyonu (RSOO) hakkında da fikir teatisinde bulunarak, işbirliği olanakları konusunda görüştü.

Ukrayna ile sivil havacılık anlaşması imzalandı…

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yeni dışişeri bakanı sayın ahmet davutoğlu lokomtiflik yapmalı ve rusya ile ukrayna arasında imzalanan havacılık anlaşmalarının revizyonu gerekmeli. ilgili ülkelrden gelen insan kütlesinin büyük oranı orta düzey insanlar. bir an önce hem rusyaya hemde ukraynaya charter seferlerin başlatılması önem araz etmektedir. ilgili üğlkelerden her türlü ne idüğü belirsiz charter şirketleri catır catır yolcu taşırken malesef yılda bilmeme ne kadar anlaşma yaptım demekle övünen shgm aca sektöre ne vermiştir. söktör sadece thy den ibaret ise orası başka.bölgesel uçuş dediniz bir iki kıyak karşılığı atlası kullandınız. esas bölgesel uçuşlar komşu ülkelere yapılacak uçuşlardır. damascus ve halep,tebriz ,bakü,tiflis ve yerivan charter uçuşları çok önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu anlasmalari duymak guzelde bu anlasmalara turk charterlarida eklesek bu ulkelere thy dan baska ucak sirketleri de ucma haklarini alabilseler inanin devletin benzin indirimlerine gerek kalmadan fazladan yuzbinlerce turis gelir. Bak o zaman oteller nasil doluyor ucak sirketleri nasil rahatliyor,bir suru insana is imkani saglaniyor ve bir suru economik problemlerde kendiliginden cozulur. Hayirlisi......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HER İKİ ÜLKE ARASINDA imzalanan bu anlaşma, özellikle ticaret ve turizm alanında fayda sağlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000