26 Haziran 2012, Salı 16:57:04

TÜRK MÜHENDİSLERİN ÜRETİMİ

Türkiye'nin havacılık ve uzay merkezi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin(TUSAŞ) 2006 yılında çalışmalarına başladığı Hürkuş, Türk mühendislerin ürettiği özgün eğitim uçağı niteliklerine sahip.
  • Geçmişini bilmeyenler, geleceklerini kuramazlar. Eğimtimde "Cahil üretme" modundan "Fikir üretme" moduna geçene kadar herkes istediğini söyleyebilir. Sadece şunu hatırlatmakta yarar var. Bu bizim ürettiğimiz ilk uçak değil. Birisi bana yardımcı olursa sevinirim. Bu Türk yapımı kaçıncı uçak?
  • bu uçak KT-1 in ta kendisidir elinizin altında internet var diyen arkadaş bir google dan arada resimlerine bir bak..
  • Buda bizim Spitfire'miz olsun artik.
  • güzel kardeşim o kadar sistemi güzelce koordineli bir şekilde uçağa yerleştiren kişiler tabikine silahlı modelinide üretebilecek kapasiteye sahiptir.sorman bile saçma bence
  • Bu sitede o kadar çok cahil tip yorum yapıyor ki gözardı ediyordum. Fakat dayanamadım,yorum yapmak zorunda kaldım. G. Kore ile ortak yapılan proje KT-1 güzel kardeşim. T-37 lerin yerine alındı. Hürkuş tamamen ayrı bir proje,tasarımından üretimine kadar Türk mühendislerinin eseri. Madem elinizin altında internet var bir zahmet araştırın ondan sonra yorum yapın. Hürkuş yakın hava desteği için kullanılabilir mi? Teorik olarak evet ama yakın hava desteği rolü de eklenirse tayyarenin tasarımının ona göre yapılması lazım. Yerden ateş yediğinde gövde ve uçuş kontrol yüzeylerinin üsse dönmeye yetecek kadar dayanıklı olması lazım. Kokpit korumasının olması gerekir ki bu da tayyarenin ağırlığını arttırır. A-1 Skyraider ve A-10 Thunderbolt tayyarelerini biraz araştırırsanız anlatmaya çalıştığım şey kafanızda şekillenir.
  • Bu uçağın temel eğitim ve muharebe eğitimi yanında mühimmat atan harp versiyonu üretilse güneydoğuda kullanılabilirmi? Lütfen savaş pilotları ya da airline'a geçmiş eski askeri pilotlarımız cevap versin. Özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. N'olur geyik yapılmasın, mevzu tiyatroya çevirilmesin! Seyir Hızı ….…………………… > 250 kts (463km/saat) "Maksimumdaki değeri bulamadım" G Limitleri ……………..…….. +7g / -3.5 g Tırmanma ……………… ..15000 ft’e 5 dk. Oturma Düzeni ……...... Kademeli tandem Basınçlandırma…………………….….. Var Anti-G sistemi…………………….……. Var OBOGS ………………………….....….. Var 0/0 Fırlatma koltuğu …………...…….…Var (Bu kısma bravo diyorum) Aviyonikler ………………......... Elektronik (glass cockpit kullanılmış)
  • ucup gorevini getirmesi temennisiyle diyelim. Ucamayip bir kenara atilirsa yazik oluyor. Bknz ZIU. Ayrica Anka ne halde acaba? Ilk torenleri cok ihtisamli oluyor sonra orada kaliyor. Anka nin torenini daha dun gibi hatirliyorum. Hayirlisi olsun, kazasiz belasiz ucsun. Simdilik bukadar. Ucunca/ucamayinca konusuruz. Yarin buyuk solen var. Ala-ala-ala-ala-ala :) gidiyoruz.
  • THY'den tut TUSAS'a kadar tum sirketlere caliskan degil de torpilli adam alindigi icin baska ulkeler uretir biz de ancak montajini yapariz.Oyle kotu bir sona dogru gidiyoruz ki bu haksizliklar,torpilliler yuzunden.Tahtalarin altini yiyen tahtakurulari gibi bu ulkeyi alttan somuruyorlar.Birgun hepimiz cokecegiz...
  • Bu uçakları Kore yapıyor biz montajını yapıyoruz. Tama söyledim işte ne geçti eline !!!
  • Embraer EMB 312 uçağı tarzında; ama ondan katbekat daha şık bir tasarım olmuş. Şimdiden hayırlısı olsun. Yolcu Uçağı yaptığımız günleri de göreceğiz inşallah...

 

Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi EASA CS 23 kurallarına göre tasarlanan eğitim uçağında, öğretmen ve öğrenci pilot arka arkaya oturabiliyor. Tek turboprop motorlu bir konfigürasyona sahip olan Hürkuş'un, gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyeti bulunuyor.

Genel kullanım, aletli uçuş, seyrüsefer ve formasyon eğitim aşamalarını gerçekleştirebilme amacıyla üretilen Hürkuş'da, standart uçaksistemlerinin yanı sıra, kabin basınçlandırma, koltuk fırlatma sistemi, uçak üzeri oksijen üretimi sistemi (OBOGS) de yer alıyor.

Türkiye'nin, gelişmiş bir hava aracının tüm unsurlarıyla birlikte hazırlanan ilk projesi Hürkuş'un tasarımında 50 mühendis, seri üretim safhasında ise 50 mühendis ve 350 teknisyen çalıştı.

TUSAŞ tesislerinde yarın gerçekleştirilecek törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

TÜRK MÜHENDİSLERİN ÜRETİMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Bakış Açısı ~ 12 yıl önce
Geçmişini bilmeyenler, geleceklerini kuramazlar. Eğimtimde "Cahil üretme" modundan "Fikir üretme" moduna geçene kadar herkes istediğini söyleyebilir. Sadece şunu hatırlatmakta yarar var. Bu bizim ürettiğimiz ilk uçak değil. Birisi bana yardımcı olursa sevinirim. Bu Türk yapımı kaçıncı uçak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT ~ 12 yıl önce
bu uçak KT-1 in ta kendisidir elinizin altında internet var diyen arkadaş bir google dan arada resimlerine bir bak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Spitfire ~ 12 yıl önce
Buda bizim Spitfire'miz olsun artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
illede ~ 12 yıl önce
güzel kardeşim o kadar sistemi güzelce koordineli bir şekilde uçağa yerleştiren kişiler tabikine silahlı modelinide üretebilecek kapasiteye sahiptir.sorman bile saçma bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Bir Savaş Pilotu ~ 12 yıl önce
Bu sitede o kadar çok cahil tip yorum yapıyor ki gözardı ediyordum. Fakat dayanamadım,yorum yapmak zorunda kaldım. G. Kore ile ortak yapılan proje KT-1 güzel kardeşim. T-37 lerin yerine alındı. Hürkuş tamamen ayrı bir proje,tasarımından üretimine kadar Türk mühendislerinin eseri. Madem elinizin altında internet var bir zahmet araştırın ondan sonra yorum yapın. Hürkuş yakın hava desteği için kullanılabilir mi? Teorik olarak evet ama yakın hava desteği rolü de eklenirse tayyarenin tasarımının ona göre yapılması lazım. Yerden ateş yediğinde gövde ve uçuş kontrol yüzeylerinin üsse dönmeye yetecek kadar dayanıklı olması lazım. Kokpit korumasının olması gerekir ki bu da tayyarenin ağırlığını arttırır. A-1 Skyraider ve A-10 Thunderbolt tayyarelerini biraz araştırırsanız anlatmaya çalıştığım şey kafanızda şekillenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savaş Pilotları Cevap Versin Lütfen! ~ 12 yıl önce
Bu uçağın temel eğitim ve muharebe eğitimi yanında mühimmat atan harp versiyonu üretilse güneydoğuda kullanılabilirmi? Lütfen savaş pilotları ya da airline'a geçmiş eski askeri pilotlarımız cevap versin. Özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. N'olur geyik yapılmasın, mevzu tiyatroya çevirilmesin! Seyir Hızı ….…………………… > 250 kts (463km/saat) "Maksimumdaki değeri bulamadım" G Limitleri ……………..…….. +7g / -3.5 g Tırmanma ……………… ..15000 ft’e 5 dk. Oturma Düzeni ……...... Kademeli tandem Basınçlandırma…………………….….. Var Anti-G sistemi…………………….……. Var OBOGS ………………………….....….. Var 0/0 Fırlatma koltuğu …………...…….…Var (Bu kısma bravo diyorum) Aviyonikler ………………......... Elektronik (glass cockpit kullanılmış)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dilerim ucar ~ 12 yıl önce
ucup gorevini getirmesi temennisiyle diyelim. Ucamayip bir kenara atilirsa yazik oluyor. Bknz ZIU. Ayrica Anka ne halde acaba? Ilk torenleri cok ihtisamli oluyor sonra orada kaliyor. Anka nin torenini daha dun gibi hatirliyorum. Hayirlisi olsun, kazasiz belasiz ucsun. Simdilik bukadar. Ucunca/ucamayinca konusuruz. Yarin buyuk solen var. Ala-ala-ala-ala-ala :) gidiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anca Tasarlariz zaten ~ 12 yıl önce
THY'den tut TUSAS'a kadar tum sirketlere caliskan degil de torpilli adam alindigi icin baska ulkeler uretir biz de ancak montajini yapariz.Oyle kotu bir sona dogru gidiyoruz ki bu haksizliklar,torpilliler yuzunden.Tahtalarin altini yiyen tahtakurulari gibi bu ulkeyi alttan somuruyorlar.Birgun hepimiz cokecegiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT ~ 12 yıl önce
Bu uçakları Kore yapıyor biz montajını yapıyoruz. Tama söyledim işte ne geçti eline !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 12 yıl önce
Embraer EMB 312 uçağı tarzında; ama ondan katbekat daha şık bir tasarım olmuş. Şimdiden hayırlısı olsun. Yolcu Uçağı yaptığımız günleri de göreceğiz inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000