23 Şubat 2012, Perşembe 11:05:14

PİLOTLARIN ÇOĞU KOKPİTTE UYUYOR!

Pilotların 24 saat ara vermeden uçmasına olanak sağlayacak olan yeni AB yasa tasarısına karşı mücadelesini devam ettiren İngiliz Havayolu Pilotları Birliği BALPA yaptığı anketin çarpıcı sonuçlarını açıkladı...
  • Baskalari icin yapılan yorumları görünce şaşıyorum, ya arkadaslar şu yeni Sht50A ya bir bakın. Yazacaksak bunu yazalım.
  • kokpitte isteyerek uyumaktan bahsedilmiyor ! uçucu olmayıp işe yarım saat geç başlayıp aralarda çay öolaları sigara molaları verip mesai bitmesine yarım saat kala masasını toplayıp günde 6 saat mesai yapan zihniyet siz sadece uçucuların aldığı maaşı çenenize dolayın,siz çalışıp yorulmayı bilmediğiniz için size hikaye gelir bunlar.
  • arkadaslar gece 1 öglen 3 15 saat 10 saat buna can dayanmas heralde gözler kapaniyor normalde at 3 pilot her ucaga eskisi gibbi olay bu.
  • UYUYAN PİLOT HATA YAPMAZ YERDE YADA HAVADA FARKETMEZ..UÇEUŞ ESNASINDA 15 DAKİKA KESTİRMEK TÜM YORGUNLUĞU ALIR..HER PİLOTTA MUTLAKA BİR GÜN UYUR BEYLER UZATMAYIN..GÜNDEM KONUSU DEĞİLKİ BU UYKU...
  • keşke pilotlarımız hiç uçmasa kendileri evde maaşları bankada yatsa ne güzel olmazmı
  • 36 yıldır kokpitte hiç uyuyamadım. Nasıl birşey acaba?
  • son yaklaşmada yada emergency durumda uyuyan pilot göremezsiniz...sakin olun biraz?
  • Uyumak guzeldir.O zaman ben size sorayim.Her ne kadar yaninizdaki insanin gerekli egitimlerden gecmis ve lisansini almis bile olsa, tecrubesiyle dogru orantili olarak yaninda gonul rahatligiyla uyuyabilir misiniz? Bilincaltinizi ister istemez etkilenir.Bir diger husus, teknolojinin artmasiyla evet pilotlarin isleri fiziki olarak daha kolaylasmistir, ancak mental olarak, kontrol edilecek sistemlerin ve yazilimlarin artmasi, ister istemez ucagin daha guvenli ucurulabilmesi icin, bilgi-tecrube artisinin gerekliligini ortaya cikarmistir.iste bu noktada ilk soyledigim husus on plana cikmaktadir.Ayrica 16-18 yas gibi ezbere veya atmasyon bilgilerle yorum yapmayalim.Ticari bir hava arac icin, boenig ve airbus tan bahsediliyor, minimum yas 21 dir.
  • e günaydın
  • ya arkadas senin ne kiymetli canin varmis
İngiltere’de yapılan bir anket ülkedeki havayolu pilotlarının neredeyse yarısının uçuş sırasında uyuya kaldığını itiraf ettiğini ortaya koydu. Yeterince korkutucu olan bu bulgunun yanı sıra bu pilotların üçte biri uyandıklarında diğer pilotun da uyuduğunu farkettiğini belirtti.
 
İngiliz Havayolu Pilotları Birliği (BALPA) tarafından gerçekleştirilen anket çalışmasından ankete katılanların yüzde 43'ü meslek hayatlarının bir noktasında uçuş esnasında uyuya kaldıklarını beyan etti.
 
Anketin sonuçları pilotların İngiltere'deki uçuş kurallarının gevşetilerek pilot ve uçuş ekiplerinin daha sık ve daha uzun görevler almalarını sağlayan AB tasarılarına karşı endişelerini dile getirmeye başlamaları sonrasında açıklandı.
 
Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı EASA'nın Avrupa genelinde güvenlik kurallarının tek standart altına alınması teklifine karşılık BALPA ilgili standardın İngiliz havacılık göreneklerine göre çok zayıf olduğunu iddia etmeye devam ediyor.
 
Pilotlara göre tasarı 22 saat uykusuz kaldıktan sonra iniş yapmaları sağlayarak yolcuların hayatlarının riske atılması anlamını taşıyor.
 
BALPA Genel Sekreteri Jim McAuslan düşünülen değişikliklerin "bilimsel önerilerin tam tersine" olduğunu ve pilotların üst üste 7 erken başlayan vardiya ile çalışmalarını sağlayacağını belirtti. McAuslan bu koşulların "ölesiye yorucu" olduğunun altını çizdi.
 
BALPA tasarının ortaya çıkmasıyla birlikte gerek sosyal medya gerek ise internet ve geleneksel basın üzerinden çeşitli kampanyalar yürüterek konuya ilgi çekerek kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.
PİLOTLARIN ÇOĞU KOKPİTTE UYUYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 12 yıl önce
Baskalari icin yapılan yorumları görünce şaşıyorum, ya arkadaslar şu yeni Sht50A ya bir bakın. Yazacaksak bunu yazalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kokpitte isteyerek uyumaktan bahsedilmiyor ! uçucu olmayıp işe yarım saat geç başlayıp aralarda çay öolaları sigara molaları verip mesai bitmesine yarım saat kala masasını toplayıp günde 6 saat mesai yapan zihniyet siz sadece uçucuların aldığı maaşı çenenize dolayın,siz çalışıp yorulmayı bilmediğiniz için size hikaye gelir bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaslar gece 1 öglen 3 15 saat 10 saat buna can dayanmas heralde gözler kapaniyor normalde at 3 pilot her ucaga eskisi gibbi olay bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
UYUYAN PİLOT HATA YAPMAZ YERDE YADA HAVADA FARKETMEZ..UÇEUŞ ESNASINDA 15 DAKİKA KESTİRMEK TÜM YORGUNLUĞU ALIR..HER PİLOTTA MUTLAKA BİR GÜN UYUR BEYLER UZATMAYIN..GÜNDEM KONUSU DEĞİLKİ BU UYKU...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
keşke pilotlarımız hiç uçmasa kendileri evde maaşları bankada yatsa ne güzel olmazmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
36 yıldır kokpitte hiç uyuyamadım. Nasıl birşey acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
son yaklaşmada yada emergency durumda uyuyan pilot göremezsiniz...sakin olun biraz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uyumak guzeldir.O zaman ben size sorayim.Her ne kadar yaninizdaki insanin gerekli egitimlerden gecmis ve lisansini almis bile olsa, tecrubesiyle dogru orantili olarak yaninda gonul rahatligiyla uyuyabilir misiniz? Bilincaltinizi ister istemez etkilenir.Bir diger husus, teknolojinin artmasiyla evet pilotlarin isleri fiziki olarak daha kolaylasmistir, ancak mental olarak, kontrol edilecek sistemlerin ve yazilimlarin artmasi, ister istemez ucagin daha guvenli ucurulabilmesi icin, bilgi-tecrube artisinin gerekliligini ortaya cikarmistir.iste bu noktada ilk soyledigim husus on plana cikmaktadir.Ayrica 16-18 yas gibi ezbere veya atmasyon bilgilerle yorum yapmayalim.Ticari bir hava arac icin, boenig ve airbus tan bahsediliyor, minimum yas 21 dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
e günaydın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya arkadas senin ne kiymetli canin varmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000