29 Ocak 2011, Cumartesi 12:16:16

PİLOTLAR AYAĞA KALKTI

Özellikle low cost taşımacılık şirketlerinin gündeme getirdiği, pilotların uçuş saatlerinin artırılması önerisine karşı İngiliz Pilotlar Derneği ayağa kalktı. Pilotlar, “Uyanın..Pilot yorgunluğu hayatları tehlikeye atar” kampanyası başlattı.
  • İlk önce gidip o kontrolörlerin işlerini ne kadar iyi aptığını görmelisiniz. 4 katını hakediyorlar
  • AMAN TEKNİSYEN KARDEŞİM NE YAPTIN SEN. BİZ PİLOTLAR VE KABİN EKİBİ, SİZ BAKIMCILAR, TEKNİSYENLER BU UÇAKLARI VE İÇİNDEKİLERİ SAĞLAM BİR ŞEKİLDE SEVDİKLERİNE GÖTÜRMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ. BUNUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ. SİZLER YERDE BİZLER HAVADA YAPABİLDİĞİMİZİN EN İYİSİNİ YAPIYORUZ. UÇUCULARIN, BELİRLENMİŞ LİMİTLERİN ALTINDA UÇMASI HEM SİZİN HEM SEVDİKLERİNİZİN İYİLİĞİ İÇİNDİR. LÜTFEN BU PLATFORMDA DESTEK OLUN BİZLERE.
  • İngiliz pilotların bu eylemleri aslında AB'de geçen yıldan bu yana sürüyor. EASA'nın pilotların uçuş süresinin yaptırılan bilimsel araştırma sonucu saptanan limitlere indirilmesi için değişik kampanyalar yürüttüler ve yürütüyorlar. Talpa'da ise önceki yönetim zamanında SHGM nezdinde girişimde bulundular, ama şimdiki yönetim sessiz mutluluğu tercih ediyor. Yeni dernek binası alımıyla, otopark kartçılığı, takvim ve yılbaşı hediyesi dağıtmakla mutlu oluyor. Umit edilir ki yakında uyanırlar da, işlerine bakarlar biraz. Brüksel'de motoru yere temas ettiren kaptanın söylediği kronik yorgunluk, bu fazla uçuş ve yeterince dinlenememekten kaynaklanıyordu. Ama Talpa'nın bu konuda etkin bir girişimi ne yazıkki olmadı. Olamadı.
  • DARISI HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN BAŞINA! EUROCONTROL ÜYESİ ÜLKE KONTROLÖRLERİNİN İKİ KATI SÜRELERDE DÖRTTE BİRİ MAAŞA ÇALIŞMAYA DEVAM.
  • GÖRÜYORUZ Kİ İNSANLIKDIŞI KURALLARA HEMEN TEPKİ GELİYOR DÜNYADA. BENZİN 1.5 LİRA OLDU DİYE AYAKLANMALAR ÇIKIYOR DİKTATÖR REJİMLERE HALK DAYANAMAYIP SOKAKLARA DÜŞER OLDU. BİZ İSE KOYUN GİBİ YAPILAN HERŞEYİ KABUL ETTİK. DÜNYANIN EN KÖTÜ TALİMATLARIYLA YÖNETİLDİK EN PAHALI YAKITINI ARABASINI KULLANDIK HALA TIK YOK. BÖYLE EŞŞEĞE BÖYLE SEMER MİSALİ BU DEVRAN BÖYLE DEVAM EDER. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. HERKESE SELAMLAR
  • İngiliz pilotların dayanışmasını ve bunun universitelerle, bilimsel platformda yapılmasıni çok başarılı buldum. Darısı bizim pilotlar derneğinin başına, sahi bizde pilotlar derneği var mı? Değerli arkadaslarım, biyolojik saat uygulaması ile bundan 20 yil önce Amerikan Hv. K. de karşılaşmış ve çok şaşırmıştım. Ticari uçuş yapan pilotların, insan taşıyan insanların isleri gercekten kolay değil. SHGM nin SHT-50A yi ne zaman yenileyecegini merakla bekliyorum. Acaba onlara da bir baskı soz konusu mü? Emniyetli uçuşlar dilerim.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • ülke elden gidiyor arkadaş hala uçuş saati hesabında.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

İngiliz Havayolu Pilotları Derneği BALPA pilotların uçuş saatlerini arttıracak planlara karşılık kampanya başlatıyor.

İngiliz pilotlar bugün başlattıkları kampanyada Avrupa Birliği'nin Köln Almanya merkezli Avrupa Havacılık Güvenlik Ajansı (EASA) tarafından Avrupa genelinde uçuş kurallarına yapılmak istenen değişikliklerin uçak yolcuları ve uçuş ekiplerini riske atacağını savunacaklar.

BALPA tarafından yapılan açıklamaya göre teklif edilen değişiklikler sabah saat 5:45'te işe başlayan pilotlar için 24 saatlik bir dilimde görev saatini 10 saatten 13 saat 55 dakikaya çıkaracak.

Diğer zamanlarda pilotların başlangıç saatlerine göre değişen ama benzer uçuş saatleri artışları uygulanacak. Sabah 02.00'de başlayan pilotlar için şimdi uygulanan 10 saat yerine 12 saat uçma imkanı doğacak.

BALPA itirazlarını Amerika Federal Havacılık Yönetimi FAA'nın yaptığı ve uçak kazalarının yüzde 15-20'sinin pilot yorgunluğunun sebep olduğunu belirten araştırmaya dayandırıyor.

Amerikan araştırmasına göre pilotların daha uzun süreler uçağın kontrollerinde durmaları kaza riskinin artması anlamına geliyor.

BALPA, EASA'ya Orta Doğu'daki rakiplerinin zorlu rekabetiyle karşı karşıya kalan Avrupalı havayolu şirketleri  tarafından baskı yapıldığına inanıyor.

Adını “Uyanın. Pilot yorgunluğu hayatları tehlikeye atar” koydukları kampyanyayı açıklayan BALPA Genel Sekreteri Jim McAuslan “Dünyadaki en güvenli uçuşu yaşayan İngiliz yolcular şimdi riske atılacak. Bu kadar katı. Avrupa bunu yaptığı sırada ABD hükumeti artan pilot yorgunluğu konusunda endişelenerek saatleri arttırmak yerine azaltıyor" dedi.

Güvenlik konusunda düzenleyici kurumları hedeften uzaklaşmakla suçlayan McAuslan, “Pilot yorgunluğu pilotlardan daha fazla isteklerde bulunuldukça büyüyen bir sorun. Bizi asıl kaygılandıran, sunulan teklifin çoğu İngiltere'de derlenen ve yıllar içerisinde elde edilmiş olan bilimsel ve tıbbi kanıtların gözardı edilmesi. Bu AB teklifi, eğer değiştirilmezse, yolcuların ve uçuş ekiplerinin hayatlarını tehlikeye atacak" diyerek devam etti.

BALPA değişiklikleri engellemek için yasal yollara gidebileceklerini belirtti. Ayrıca dernek University College London ve Leicester Üniversitesi tarafından yürütülen pilotlarda stress ve yorgunluk üzerine araştırmalara da katılıyor.

EASA'nın kural komisyonuna üye olan İngiltere'nin Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) "Asla güvenliği tehlikeye atacak bir şeyi kabul etmeyeceğiz. Sadece bilimsel olarak güvenli olduğu kanıtlanmış şeylere izin vereceğiz" açıklamasında bulunurken yine de EASA'nın kendi kurallarını hiçe sayabileceğini belirtti.

EASA ise yaptığı açıklamada amacı "tamamen uyumlu havacılık güvenliği kuralları" geliştirmek olan teklifin hala danışma sürecinde olduğunu savunuyor. Ayrıca teklifte iki gece üst üste uçan veya "ciddi bir saat farklılığı geçişi" yapan pilotlara fazladan dinlenme gibi güvenlik geliştirici unsurların da bulunduğunu açıklayan ajansın sözcüsü "Avrupa kurallarının yüksek seviyede güvenlik sağlaması ve korumasına dair misyonumuzu garantiye almak için sürecin gelecekteki aşamalarında tanınan bilim adamları dahil bütün taraflarla yakın bir çalışma yürütmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

PİLOTLAR AYAĞA KALKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 13 yıl önce
İlk önce gidip o kontrolörlerin işlerini ne kadar iyi aptığını görmelisiniz. 4 katını hakediyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AMAN TEKNİSYEN KARDEŞİM NE YAPTIN SEN. BİZ PİLOTLAR VE KABİN EKİBİ, SİZ BAKIMCILAR, TEKNİSYENLER BU UÇAKLARI VE İÇİNDEKİLERİ SAĞLAM BİR ŞEKİLDE SEVDİKLERİNE GÖTÜRMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ. BUNUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ. SİZLER YERDE BİZLER HAVADA YAPABİLDİĞİMİZİN EN İYİSİNİ YAPIYORUZ. UÇUCULARIN, BELİRLENMİŞ LİMİTLERİN ALTINDA UÇMASI HEM SİZİN HEM SEVDİKLERİNİZİN İYİLİĞİ İÇİNDİR. LÜTFEN BU PLATFORMDA DESTEK OLUN BİZLERE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İngiliz pilotların bu eylemleri aslında AB'de geçen yıldan bu yana sürüyor. EASA'nın pilotların uçuş süresinin yaptırılan bilimsel araştırma sonucu saptanan limitlere indirilmesi için değişik kampanyalar yürüttüler ve yürütüyorlar. Talpa'da ise önceki yönetim zamanında SHGM nezdinde girişimde bulundular, ama şimdiki yönetim sessiz mutluluğu tercih ediyor. Yeni dernek binası alımıyla, otopark kartçılığı, takvim ve yılbaşı hediyesi dağıtmakla mutlu oluyor. Umit edilir ki yakında uyanırlar da, işlerine bakarlar biraz. Brüksel'de motoru yere temas ettiren kaptanın söylediği kronik yorgunluk, bu fazla uçuş ve yeterince dinlenememekten kaynaklanıyordu. Ama Talpa'nın bu konuda etkin bir girişimi ne yazıkki olmadı. Olamadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DARISI HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİN BAŞINA! EUROCONTROL ÜYESİ ÜLKE KONTROLÖRLERİNİN İKİ KATI SÜRELERDE DÖRTTE BİRİ MAAŞA ÇALIŞMAYA DEVAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GÖRÜYORUZ Kİ İNSANLIKDIŞI KURALLARA HEMEN TEPKİ GELİYOR DÜNYADA. BENZİN 1.5 LİRA OLDU DİYE AYAKLANMALAR ÇIKIYOR DİKTATÖR REJİMLERE HALK DAYANAMAYIP SOKAKLARA DÜŞER OLDU. BİZ İSE KOYUN GİBİ YAPILAN HERŞEYİ KABUL ETTİK. DÜNYANIN EN KÖTÜ TALİMATLARIYLA YÖNETİLDİK EN PAHALI YAKITINI ARABASINI KULLANDIK HALA TIK YOK. BÖYLE EŞŞEĞE BÖYLE SEMER MİSALİ BU DEVRAN BÖYLE DEVAM EDER. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. HERKESE SELAMLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İngiliz pilotların dayanışmasını ve bunun universitelerle, bilimsel platformda yapılmasıni çok başarılı buldum. Darısı bizim pilotlar derneğinin başına, sahi bizde pilotlar derneği var mı? Değerli arkadaslarım, biyolojik saat uygulaması ile bundan 20 yil önce Amerikan Hv. K. de karşılaşmış ve çok şaşırmıştım. Ticari uçuş yapan pilotların, insan taşıyan insanların isleri gercekten kolay değil. SHGM nin SHT-50A yi ne zaman yenileyecegini merakla bekliyorum. Acaba onlara da bir baskı soz konusu mü? Emniyetli uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ülke elden gidiyor arkadaş hala uçuş saati hesabında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000