16 Mart 2012, Cuma 12:18:17

MEZUN İŞSİZLER VARKEN TYP YAPMAK YANLIŞTIR...

AirportHaber yazarlarından Erdal Gülmez, havacılık okulları, TYP, EASA lisans sınavları ve kurulması planlanan havacılık meslek liseleri hakkında bir köşe kaleme aldı...
  • hava yolu şirketlerinden ricam tip verirlerken lütfen insanları soymasınlar kandırmasınlar , kaç tane pilot alıcaklarsa onların sayısından fazla tip eğitimine çağrıp yetenekli dahi olsa paralarını alıp iş yok demesinler. bu resmen soygunculuk , bizim dayımız yok diye veya babamız kaptan, yada paşa veya hükümetten tanıdığımız yok diye paralarımızı almayın insaf yokmu sizlerde hiç.
  • BAKIN ŞİMDİ HANGİ KONUDA YAZACACAGIM. ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE YAZILANLAR , YERİNE LEGO PARÇASI GİBİ OTURUYOR , CUBB MİSALİ .YAZANLAR SALLAMACILAR , YALAKLAR ,HARİÇ TÜM PROFESYONELLER DOĞRU KONUSUNDA ADETE YARIŞIYOR.ÇÜNKİ GERÇEK ORTADA . HERKES DİGERİNİN GÖREMEDİĞİNİ YORUMLARA EKLİYOR ÖZGÜRCE. ( BU ANLAMDA TEŞEKKÜRLER AİRPORT HABER'E , ZİRA DİGER PORTALLAR GİBİ " SEN KİMSİN AÇIKLA ÖYLE YAZ , MAİL ADRESİ VER DEMİYORSUNUZ. )........ ŞİMDİ GELELİM DİĞER FACİA DİSİPLİNE .... YAMAÇ PARAŞÜTÜ.... KAÇ EVLAT KAYBETTİK ? EN ÇOK KAZA HANGİ HAVACILIK DİSİPLİNİNDE VAR ? EĞİTİM VERENLER KİMLER ? KİM ÖĞRETMENLİK SERTİFİKASI VERİYOR ? SERTİFİKA VERİLENLERİ KİM DENETLİYOR ? SERTİFİKA VERENLERİN ÖĞRETME YETERLİLİKLERİ VARMI ?
  • arkadaşımızın ufkuna hayran olmamak elde değil,tebrik ediyorum.başarılar diliyorum.HASAN L.
  • bam üstünde saksağan, bur beline kazmayı, ne alakası var yorumunuzla burda yzılanların ? Erdal bey çok güzel konulara değinmiş. Kendisini tebrik ediyorum. TYP ler tamamen kaldırılmalıdır. Easa işlemlerine ağırlık verilmeli ve uyum için SHGM elinden geleni yapmalıdır. Hakkını vererek sınavları geçen arkadaşları da alnından öpüyorum.
  • SERTİFİKA VERENLERİN FORMASYON BELGELERİ VARMI ? LİSANS VEREN KURULUŞTA ( FAİ YETKİSİ İLE ) KAÇ FORMASYON YETERLİLİĞİ OLAN ÖĞRETMEN VAR ? OTOMOBİL SÜRÜCÜ KURSLARINDA BİLE FORMASYON SAHİBİ OLMAYANLARA DERS VERME YETKİSİ VERİLMEZ İKEN ... MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIDA KAN ALIRKEN , NASIL OLUYOR DA ,HAVACILIK GİBİ ÇOK DAHA AYRICALIKLI BİR KONUDA , ÖĞRETMEN - OKUL İLİŞKİSİNDE , ARTI, SONUÇLARI KONUSUNDA KİMSE YAZMAZ??? BAKIN HABERLERE EN ÇOK KAYIP EN ZAYIF EĞİTİM EN OKULSUZ EN DENETİMSİZ EN AŞAĞILARA ,ONUN ,BUNUN ELİNE DÜŞMÜŞ ,VE EN ÖLÜLÜ DİSİPLİN HER YERDE PATLAYAN DİSİPLİN .... ŞİMDİ BUNU KİM ELE ALACAK HAYDA BRE EFELER... ( ANTALYA )
  • bu alemde sadece pılotlar varya bu ucaklar kendı bakımlarını kendılerıne yapıyolar ya. bındıgın ucak havacılıkla uzaktan yakından alakası olmayan adamlara emanet edılıyo pılot dedıgın adam da o ucagı kullanıyor. ey arkadas ıssız pılotlarında sıkıntısını anlamak guc degıl ama once sektordekı bu pımı çekılmıs bombayı engellemek lazım derım ben kazasız belasız ucuslar gormek ıcın
  • Ya şu anda piyasada lisansi ve bazıları da tipli o kadar çok pilot var ki, bence sivil havacılık ilk önce Türk şirketlerinde yabancıların uçmasını yasaklamalı ve ondan sonra bir süre de uçuş okullarına kotalar koyarak her yıl sadece belli sayıda lisans çıkarmalı ki bu çocuklar bir yerlere yerleşsinler, onca emek, para, umut ziyan olmasın.
AirportHaber yazarlarından Erdal Gülmez, havacılık okulları, TYP, EASA lisans sınavları ve kurulması planlanan havacılık meslek liseleri, TYP programlarının başlatılması sebeplerinden, lisans sınavlarındaki sorunlara kadar olan konuları anekdotlar ile ele alıp detayların yer aldığı bir köşe kaleme aldı.

Teknisyen Yetiştirme Programları ( TYP);

Havacılık okulu mezunu işsizler varken TYP yapmak yanlıştır.
 
Peki şu an niçin TYP hakkında şikayetler var ?

MEZUN İŞSİZLER VARKEN TYP YAPMAK YANLIŞTIR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
hava yolu şirketlerinden ricam tip verirlerken lütfen insanları soymasınlar kandırmasınlar , kaç tane pilot alıcaklarsa onların sayısından fazla tip eğitimine çağrıp yetenekli dahi olsa paralarını alıp iş yok demesinler. bu resmen soygunculuk , bizim dayımız yok diye veya babamız kaptan, yada paşa veya hükümetten tanıdığımız yok diye paralarımızı almayın insaf yokmu sizlerde hiç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BAKIN ŞİMDİ HANGİ KONUDA YAZACACAGIM. ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE YAZILANLAR , YERİNE LEGO PARÇASI GİBİ OTURUYOR , CUBB MİSALİ .YAZANLAR SALLAMACILAR , YALAKLAR ,HARİÇ TÜM PROFESYONELLER DOĞRU KONUSUNDA ADETE YARIŞIYOR.ÇÜNKİ GERÇEK ORTADA . HERKES DİGERİNİN GÖREMEDİĞİNİ YORUMLARA EKLİYOR ÖZGÜRCE. ( BU ANLAMDA TEŞEKKÜRLER AİRPORT HABER'E , ZİRA DİGER PORTALLAR GİBİ " SEN KİMSİN AÇIKLA ÖYLE YAZ , MAİL ADRESİ VER DEMİYORSUNUZ. )........ ŞİMDİ GELELİM DİĞER FACİA DİSİPLİNE .... YAMAÇ PARAŞÜTÜ.... KAÇ EVLAT KAYBETTİK ? EN ÇOK KAZA HANGİ HAVACILIK DİSİPLİNİNDE VAR ? EĞİTİM VERENLER KİMLER ? KİM ÖĞRETMENLİK SERTİFİKASI VERİYOR ? SERTİFİKA VERİLENLERİ KİM DENETLİYOR ? SERTİFİKA VERENLERİN ÖĞRETME YETERLİLİKLERİ VARMI ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşımızın ufkuna hayran olmamak elde değil,tebrik ediyorum.başarılar diliyorum.HASAN L.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bam üstünde saksağan, bur beline kazmayı, ne alakası var yorumunuzla burda yzılanların ? Erdal bey çok güzel konulara değinmiş. Kendisini tebrik ediyorum. TYP ler tamamen kaldırılmalıdır. Easa işlemlerine ağırlık verilmeli ve uyum için SHGM elinden geleni yapmalıdır. Hakkını vererek sınavları geçen arkadaşları da alnından öpüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SERTİFİKA VERENLERİN FORMASYON BELGELERİ VARMI ? LİSANS VEREN KURULUŞTA ( FAİ YETKİSİ İLE ) KAÇ FORMASYON YETERLİLİĞİ OLAN ÖĞRETMEN VAR ? OTOMOBİL SÜRÜCÜ KURSLARINDA BİLE FORMASYON SAHİBİ OLMAYANLARA DERS VERME YETKİSİ VERİLMEZ İKEN ... MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIDA KAN ALIRKEN , NASIL OLUYOR DA ,HAVACILIK GİBİ ÇOK DAHA AYRICALIKLI BİR KONUDA , ÖĞRETMEN - OKUL İLİŞKİSİNDE , ARTI, SONUÇLARI KONUSUNDA KİMSE YAZMAZ??? BAKIN HABERLERE EN ÇOK KAYIP EN ZAYIF EĞİTİM EN OKULSUZ EN DENETİMSİZ EN AŞAĞILARA ,ONUN ,BUNUN ELİNE DÜŞMÜŞ ,VE EN ÖLÜLÜ DİSİPLİN HER YERDE PATLAYAN DİSİPLİN .... ŞİMDİ BUNU KİM ELE ALACAK HAYDA BRE EFELER... ( ANTALYA )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu alemde sadece pılotlar varya bu ucaklar kendı bakımlarını kendılerıne yapıyolar ya. bındıgın ucak havacılıkla uzaktan yakından alakası olmayan adamlara emanet edılıyo pılot dedıgın adam da o ucagı kullanıyor. ey arkadas ıssız pılotlarında sıkıntısını anlamak guc degıl ama once sektordekı bu pımı çekılmıs bombayı engellemek lazım derım ben kazasız belasız ucuslar gormek ıcın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya şu anda piyasada lisansi ve bazıları da tipli o kadar çok pilot var ki, bence sivil havacılık ilk önce Türk şirketlerinde yabancıların uçmasını yasaklamalı ve ondan sonra bir süre de uçuş okullarına kotalar koyarak her yıl sadece belli sayıda lisans çıkarmalı ki bu çocuklar bir yerlere yerleşsinler, onca emek, para, umut ziyan olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000