26 Ocak 2009, Pazartesi 11:49:52

JAA eğitim organizasyonu ECAC'a devredildi

Faaliyetlerinin EASA’ya transferi amacıyla yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından JAA, Almanya’nın Köln kentinde yerleşik İrtibat Ofisi (JAA-LO) ile Hollanda’nın Hoofddorp kentinde yerleşik Eğitim Ofisi (JAA-TO) olmak üzere iki ayrı birimden oluşan JAA-T şekline dönüşmüştür.
  • JAA sonu gelmiyor önce okudugumuzu anlıyalım ECAC bir anda ortaya çıkan bir kuruluş değil geçmisini iyi bilmek gerek (google yeterli olur sanırım hakkında bilgi bulmak için) ayriyetten uyanık avrupalılarında işi de degil JAR yaratmak sonuçta Havacılık amerikalilarin elinde diye de ilelebet kimse de köle zihniyeti ile havacılık yapmayacak ortada bir pasta var ise buna Avrupa nında burdan kendine pay çıkarmasında ne gibi bir haksızlık var birileri bu işe gece gunduz politik ve siyasi olarak gögüs gerip avrupa sivil havacılıgında soz sahibi olmak isterse burda uyanıklık nerde...! once kendimize bakacagız ülke olarak JAA üye olmadan önce biz kendi sivil havacılıgımız icin ne gibi uygulamaları kanunları ICAO uyesi olarak gelistirerek neleri
  • entegre ettik kendi sivil havacılık yonetmenligimize ve bunu dünya havacılıgına kabul ettirebildiğimiz bir şey mevcut mu ! onu görecegiz eğer başarılı olamıyorsak bizim için başari hangisinde yeterli ve yasadığımız coğrafya da bize en kar getirecek sivil havacılık sisteminin yonergelerini egitim,teknik bakım gibi konularda kendimize entegre etmek uygulamak zorundayız Her şeyi ticari pilot lisansı diye düşünmemek gerekir JAR uygulamaları ülkemizde kalkmayacak biz her ne kadar AB üyesi olmasakta ECAC/JAA üyesi olan ülkeler adına söz konusu olan bütün faaliyetler SHGM nin yoğun çabalari sonunda EASA bunyesinde oluşturulması kabul ettirilen bir irtibat ofisi aracılığıyla devam edecektir yani Milli usule dönuş diye bir şey söz konusu degildir.
  • YAZMIS OLMASINA RAGMEN ICAO YA GORE LISANS VERMEMEKTEDIR TURK VATANDASLARINA. AMA YABANCILARA BU HAKKI VERMEKTE VE VALIDASYON SINAVI ADI ALTINDA YAPILAN SINAV ILE ULKEMIZDE UCABILMEKTEDIRLER.
  • JAA AVRUPADA UYGULAMAYA BASLADIGI ZAMAN NEDEN BASLADIGI HAVACILIKLA ILGILENEN HERKEZ BILIR. AMA BILMEYENLER ICIN TEKRARLAMAK ISTIYORUM. BILINDIGI GIBI HAVACILIK PASTASI %99 AMERIKANIN ELINDEYDI BU PASTADAN YEMEK ISTEYEN UYANIK AVRUPANIN YAPMIS OLDUGU BIR UYGULAMADIR BU. AMERIKADA GIDIN LISANS ALIN JAA GORE O LISANSININSIN BIR YETKISI YOKTUR. VE JAA UYGULAMALARI ARTIK KALKACAGINA GORE TURKIYE DEK IUYGULAMALAR NEYE GORE YAPILACAK? ICAO GORE MI YAPILACAK YOKSA MILLI USULLER GERIMI DONECEK. BUNU SHGM BELIRTMESI LAZIM. CUNKU EASA YA AVRUPA BIRLIGI UYESI DEGILSENIZ GIREMIYECEKSINIZ. BU DA BIR GERCEK. TURKIYE SADECE JAA UYESI DEGIL ICAO UYESIDIR. YENI CEVRILEN LISANSLARIN UZERINDE JAA VE ICAO STANDARTLARINA GORE DUZENLENMISTIR DIYOR.

Malumları olduğu üzere; faaliyetlerinin EASA’ya transferi amacıyla yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından JAA, 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle Almanya’nın Köln kentinde yerleşik İrtibat Ofisi (JAA-LO) ile Hollanda’nın Hoofddorp kentinde yerleşik Eğitim Ofisi (JAA-TO) olmak üzere iki ayrı birimden oluşan JAA-T şekline dönüşmüştür.

Daha sonra, JAA’in geleceğinin belirlenmesi amacıyla çalışmalar yapmak üzere oluşturulan FUJA-II Çalışma Grubu tarafından bir rapor hazırlanmıştır. JAA-T’nin 30 Haziran 2009 tarihinde İrtibat Ofisi faaliyetlerine son vererek, sadece Eğitim Ofisi aracılığıyla ECAC’a bağlı bir kuruluş olarak faaliyetlerini sürdürmesi öngörülen rapor, önce JAA Board sonra da ECAC Genel Müdürleri tarafından onaylanarak, uygulamaya konulmuştur.

Bu kararlar doğrultusunda; JAA-LO’nun faaliyetleri EASA tarafından üstlenilmiş olup, 30 Haziran 2009 tarihinde tamamen sona erecektir. Bu tarihten sonra AB üyesi olmayan ECAC/JAA üyesi ülkeler adına söz konusu faaliyetler, ülkemizin yoğun çabaları sonunda EASA bünyesinde oluşturulması kabul ettirilen bir İrtibat Ofisi aracılığıyla sürdürülecektir.

Öte yandan, JAA-TO’nun bu tarih itibariyle ECAC’a bağlı bir yapı olarak faaliyetlerini Hoofddorp’taki tesislerinde sürdürmesine olanak sağlayan anlaşma, ülkemizin de katılımıyla gerçekleşen toplantı sırasında 20 Ocak 2009 tarihinde Paris’te törenle imzalanmıştır.

ECAC Başkanı Louis Almeida FONSECA, JAA-TO Direktörü Joost JONKER ile JAA Komite, Executive Board (EB) ve Foundation Board (FB) Başkanı Haydar YALÇIN tarafından imza altına alınan söz konusu anlaşmaya göre yeni ECAC Eğitim Organizasyonunun bir Yönetim Kurulu tarafından idare edilmesi öngörülmektedir.

Başkanlığını ECAC Koordinasyon Kurulu üyelerinden birinin yapması öngörülen bu Kurul’da en az bir üyeliğin AB üyesi olmayan ECAC üyesi ülkelere bırakılmak üzere 3 veya 4 üyenin görev alması öngörülmektedir.

Avrupa sivil havacılığındaki eğitim faaliyetlerinden sorumlu olacak olan bu yeni yapılanma içinde aktif rol alınması yönünde çalışmalar sürdürülmektedir.

Bu durum Ülkemizin yeni düzen içinde bugüne kadar kazanmış olduğu hakların kaybedilmemesi yönündeki çabalara destek olacağı gibi, EUROCONTROL’e bağlı bir eğitim merkezi kurulması yönünde ülkemiz tarafından gösterilen yoğun çalışmalar bakımından da olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

JAA eğitim organizasyonu ECAC'a devredildi

Yorumlar

libito ~ 15 yıl önce
JAA sonu gelmiyor önce okudugumuzu anlıyalım ECAC bir anda ortaya çıkan bir kuruluş değil geçmisini iyi bilmek gerek (google yeterli olur sanırım hakkında bilgi bulmak için) ayriyetten uyanık avrupalılarında işi de degil JAR yaratmak sonuçta Havacılık amerikalilarin elinde diye de ilelebet kimse de köle zihniyeti ile havacılık yapmayacak ortada bir pasta var ise buna Avrupa nında burdan kendine pay çıkarmasında ne gibi bir haksızlık var birileri bu işe gece gunduz politik ve siyasi olarak gögüs gerip avrupa sivil havacılıgında soz sahibi olmak isterse burda uyanıklık nerde...! once kendimize bakacagız ülke olarak JAA üye olmadan önce biz kendi sivil havacılıgımız icin ne gibi uygulamaları kanunları ICAO uyesi olarak gelistirerek neleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
libito ~ 15 yıl önce
entegre ettik kendi sivil havacılık yonetmenligimize ve bunu dünya havacılıgına kabul ettirebildiğimiz bir şey mevcut mu ! onu görecegiz eğer başarılı olamıyorsak bizim için başari hangisinde yeterli ve yasadığımız coğrafya da bize en kar getirecek sivil havacılık sisteminin yonergelerini egitim,teknik bakım gibi konularda kendimize entegre etmek uygulamak zorundayız Her şeyi ticari pilot lisansı diye düşünmemek gerekir JAR uygulamaları ülkemizde kalkmayacak biz her ne kadar AB üyesi olmasakta ECAC/JAA üyesi olan ülkeler adına söz konusu olan bütün faaliyetler SHGM nin yoğun çabalari sonunda EASA bunyesinde oluşturulması kabul ettirilen bir irtibat ofisi aracılığıyla devam edecektir yani Milli usule dönuş diye bir şey söz konusu degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a320 ~ 15 yıl önce
YAZMIS OLMASINA RAGMEN ICAO YA GORE LISANS VERMEMEKTEDIR TURK VATANDASLARINA. AMA YABANCILARA BU HAKKI VERMEKTE VE VALIDASYON SINAVI ADI ALTINDA YAPILAN SINAV ILE ULKEMIZDE UCABILMEKTEDIRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a320 ~ 15 yıl önce
JAA AVRUPADA UYGULAMAYA BASLADIGI ZAMAN NEDEN BASLADIGI HAVACILIKLA ILGILENEN HERKEZ BILIR. AMA BILMEYENLER ICIN TEKRARLAMAK ISTIYORUM. BILINDIGI GIBI HAVACILIK PASTASI %99 AMERIKANIN ELINDEYDI BU PASTADAN YEMEK ISTEYEN UYANIK AVRUPANIN YAPMIS OLDUGU BIR UYGULAMADIR BU. AMERIKADA GIDIN LISANS ALIN JAA GORE O LISANSININSIN BIR YETKISI YOKTUR. VE JAA UYGULAMALARI ARTIK KALKACAGINA GORE TURKIYE DEK IUYGULAMALAR NEYE GORE YAPILACAK? ICAO GORE MI YAPILACAK YOKSA MILLI USULLER GERIMI DONECEK. BUNU SHGM BELIRTMESI LAZIM. CUNKU EASA YA AVRUPA BIRLIGI UYESI DEGILSENIZ GIREMIYECEKSINIZ. BU DA BIR GERCEK. TURKIYE SADECE JAA UYESI DEGIL ICAO UYESIDIR. YENI CEVRILEN LISANSLARIN UZERINDE JAA VE ICAO STANDARTLARINA GORE DUZENLENMISTIR DIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000