15 Ekim 2008, Çarşamba 12:56:01

ECAC üyeleri Antalya'da toplandı

AB üyesi olmayan ECAC ülkeleri sivil havacılıkta bölgesel işbirliği için Antalya’da toplandı…
  • AB mi büyük, AB üyesi olmayan devletler mi? Görelim bakalım, bu AB kendini ne sanıyor? Onlar uyanık da diğerleri değil mi? Pazar kimde ise o büyüktür. AB kendi ülkeleri içinde boğulmayı tercih ediyor gibi görünüyor...

Türkiye, Azerbaycan, Moldova ve Ukrayna Sivil Havacılık Otoriteleri,  Karadeniz ve Kafkasya ülkelerini kapsayacak Bölgesel Havacılık Emniyet Gözetim Organizasyonun kurulmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde 10-12 Ekim 2008 tarihlerinde Antalya’da bir araya geldi.

Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) yetkilerinin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’na (EASA) devredilmesinden olumsuz etkilenecek Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) üyesi ülkeler, sivil havacılık sektörlerinin gelişmelerden olumsuz etkilenmemesi amacıyla  8-9 Ağustos 2008 tarihlerinde Ukrayna’nın Yalta kentinde bir araya gelerek  ortak bir bildiri yayımlamaya ve Bölgesel Emniyet Gözetim Organizasyonu kurmaya karar vermişti.

Ukrayna’da gerçekleştirilen toplantının ardından bölge ülkeleri,  AB üyesi olmayan ECAC üyesi ülkelerin kazanılmış haklarının korunması amacıyla ikinci kez Antalya’da bir araya geldi.

Toplantıda, bölgesel işbirliğinin devam ettirilmesinin Avrupa’da meydana gelen gelişmeler çerçevesinde büyük önem taşıdığı vurgulanarak, söz konusu organizasyonunun kurulum çalışmalarını yürütecek bir Görev Kuvveti oluşturuldu. Söz konusu Görev Kuvvetinin ilk toplantısını Kasım 2008’de Kiev’de gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.

Yetki Devrinden Sonra EASA ile ilişkileri İrtibat Birimi Yürütecek…

Toplantıya katılan ülkeler, söz konusu yetki devrinden doğabilecek sorunların aşılması amacıyla EASA bünyesinde kurulması planlanan İrtibat Birimi ile yapılması arzu edilen işbirliği anlaşmasının taslağını da hazırladı.

Türkiye ve Ukrayna Sivil Havacılık Otoriteleri’nin öncülüğünde başlatılan girişim çerçevesinde yetki devri konusundaki rahatsızlığın ileride olumsuz sonuçlara yol açmaması için uluslararası arenada yürütülen çalışmalara da devam edilmesi kararı alındı.
ICAO Başkanı Projeyi destekliyor…

AB üyesi olmayan ülkelerin AB Komisyonu ve EASA ile olan ilişkileri ve Bölgede Bölgesel Havacılık Emniyet Gözetim Organizasyonu (RSOO) kurulması konularında ICAO Konsey Başkanı’nın desteğinin alındığı belirtilerek, EUROCONTROL’ün tüm toplantı ve faaliyetlerinde işbirliğine davam etme ve gerekli tedbirleri alma konusunda görüş birliğine varıldı.

Ayrıca, 29-31 Ekim 2009 tarihlerinde Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilecek olan ve EASA’nın AB üyesi olmayan ülkelerle bir araya gelerek son durumla ilgili değerlendirmenin yapılacağı EASA Uluslar arası İşbirliği Forum’u esnasında ve daha sonra düzenlenecek olan ve ortak katılımın gerçekleştirileceği tüm toplantılarda koordinasyonun devam etmesine ve gelişmelerin yakın takip edilmesine karar verildi.

ECAC üyeleri Antalya'da toplandı

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
AB mi büyük, AB üyesi olmayan devletler mi? Görelim bakalım, bu AB kendini ne sanıyor? Onlar uyanık da diğerleri değil mi? Pazar kimde ise o büyüktür. AB kendi ülkeleri içinde boğulmayı tercih ediyor gibi görünüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000