02 Ekim 2012, Salı 09:52:00

EASA'DAN YENİ DÜZENLEME GELİYOR!

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) uçuş güvenliğini sağlamaya yönelik 30 yeni düzenleme teklifinde bulundu, ancak tekliflerin havayolu şirketlerini de, sendikaları da memnun etmeyeceğini itiraf etti.
  • İŞ KANUNU OLMAYAN BİR MESLEK... DAHA ÖTESİ VAR MI...
  • Aylık 110 saat uçuş çok fazla, 90 saat ideal...
  • Gecenin ikisinde başlayıp ertesi akşamın beşinde biten uçuşlar bizim şirketlerde. Nerede avrupa nerde biz. Verdikleri ikramla avrupanın en iyisi olmuş onu pazarlıyorlar. Girin en güvenli havayolları arasına da alkışlayayım sizi. Neredeyse Bütün kazalarınız insan faktöründen kaynaklı.
  • Bizim SHGM de dinlenme sürelerini 24 saate düşürürsek şirketler daha çok para kazanır diye oturdu düzenleme getirdi geçenlerde. Allan sizi düzenlesin diyim daha ne diyim. Önce düzenin size gelmes lazım. Uçuş sonrası yorgunluktan limanda bayılan hosteslerin vebali boynunuzda, şimdilik kaza falan olmadı çok şükür ama olursa onun vebalide boynunuzda olacak. Ama sizin için oda sorun olmaz nasıl olsa işiniz para hesabıyla verirsiniz tazminatları devam edersiniz hiçbişey olmamış gibi.
  • Onlar nelerden bahsediyor, TR'de neler uygulanıyor. Aradaki fark gittikçe açılıyor. Anlaşılan onlarda yolcu güvenliği bizde olduğundan çok daha önemli. Biz de insan hayatının bir değeri yok ki. Pilotlar çok para alıyor, uçacaklar mantığı ile devam. Birisi yorgunluktan hata yapınca suç yine pilotun nasıl olsa...

2008 tarihli AB düzenlemesine getirilen teklifler, büyük ölçüde pilot ve uçuş ekiplerinin çalışabileceği saatleri ilgilendiriyor. EASA, çalışma saatleri konusunda zor durumdaki havayolu şirketlerinin 'esneklik' için, sendikaların ise daha katı limitler için baskısı altında.

EASA Uçuş Güvenliği Standartları Müdürü Jean-Marc Cluzeau, 'Eğer tekliflerimizin herkesi memnun edeceğini söylersem yalan olur' dedi.

EASA'nın başlıca önerileri arasında pilotların vardiya sınırlarının gece uçuşu içeriyorsa 11 saat 45 dakikadan 11 saate indirilmesi, gece boyunca birden fazla kalkış-iniş yapılacaksa 9 saat olarak belirlenmesi yer alıyor.

Bir Avrupa Komisyonu yetkilisi, teklifleri memnuniyetle karşıladıklarını ve önümüzdeki haftalarda gözden geçireceklerini söyledi.

Komisyon'un Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nün hava taşımacılığı biriminin başındaki isim Matthew Baldwin, 'EASA'nın tekliflerinin uygulanması, AB çapında güvenliği büyük ölçüde artıracaktır' dedi, ancak tekliflerin yeterince iddialı olmadıkları gerekçesiyle eleştirildiğini doğruladı.

Baldwin, 'Bazı taraflar EASA'nın tekliflerinden tam olarak tatmin olmadıklarını şimdiden belirtiyorlar ve elbette görüşlerini kamuoyuyla paylaşacaklar. Şu aşamada söyleyebileceğim tek şey, Komisyon'un bizimle paylaşılan tüm görüşleri dikkatle inceleyeceği' dedi.

Havayolu şirketleri için zorlu bir yıl

Avrupalı havayolu şirketlerinin bu yılı zararda kapatması bekleniyor. Şirketler, personel giderlerini kontrol altında tutabilmek için çalışma kurallarında daha fazla esneklik istiyor. Şimdiki düzenlemeler çerçevesinde AB'de çalışan pilotlar gündüz saatlerinde 13, gece saatlerinde ise 11 saat 45 dakika uçabiliyor. Ancak havayolu şirketleri fazla mesai isteyebiliyor ve uzun rötarlar bekleniyorsa kaptan pilot, ekibin vardiyasını uzatabiliyor.

Pilot ve kabin ekiplerini temsil eden sendikalar, yorgunluktan doğan güvenlik açıklarını gerekçe göstererek EASA'nın çalışma saatlerine daha katı sınırlamalar getirmesini istiyordu.

Avrupa Kokpit Birliği Genel Sekreteri Philip von Schöppenthau, gece uçuşları için 10 saatlik limit konusunda ısrarcı olduklarını söyledi.

EASA akşam 5 ile sabah 4:59 arası için 11 saat standardı öneriyor ve bir saatlik fazla mesai seçeneğini de ortaadan kaldırıyor. Ancak pek çok havayolu şirketi halihazırda, EASA standartlarından çok daha katı olan sendika kontratları çerçevesinde faaliyet gösteriyor. (Euractiv)

EASA'DAN YENİ DÜZENLEME GELİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
İŞ KANUNU OLMAYAN BİR MESLEK... DAHA ÖTESİ VAR MI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş saatleri ~ 12 yıl önce
Aylık 110 saat uçuş çok fazla, 90 saat ideal...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Gecenin ikisinde başlayıp ertesi akşamın beşinde biten uçuşlar bizim şirketlerde. Nerede avrupa nerde biz. Verdikleri ikramla avrupanın en iyisi olmuş onu pazarlıyorlar. Girin en güvenli havayolları arasına da alkışlayayım sizi. Neredeyse Bütün kazalarınız insan faktöründen kaynaklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bizim SHGM de dinlenme sürelerini 24 saate düşürürsek şirketler daha çok para kazanır diye oturdu düzenleme getirdi geçenlerde. Allan sizi düzenlesin diyim daha ne diyim. Önce düzenin size gelmes lazım. Uçuş sonrası yorgunluktan limanda bayılan hosteslerin vebali boynunuzda, şimdilik kaza falan olmadı çok şükür ama olursa onun vebalide boynunuzda olacak. Ama sizin için oda sorun olmaz nasıl olsa işiniz para hesabıyla verirsiniz tazminatları devam edersiniz hiçbişey olmamış gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fark... ~ 12 yıl önce
Onlar nelerden bahsediyor, TR'de neler uygulanıyor. Aradaki fark gittikçe açılıyor. Anlaşılan onlarda yolcu güvenliği bizde olduğundan çok daha önemli. Biz de insan hayatının bir değeri yok ki. Pilotlar çok para alıyor, uçacaklar mantığı ile devam. Birisi yorgunluktan hata yapınca suç yine pilotun nasıl olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000