01 Ekim 2009, Perşembe 09:50:26

EASA’DAN CİDDİ BİR UYARI VAR!

Kısa adı EASA olan Avrupa Havacılık Güvenlik Dairesi, Boeing 737 tipi uçaklarla ilgili ciddi bir uyarıda bulundu.
  • eq cooling msj a gerek yok.geç kalan kalsın.delta p indikatöre bakmayı her ekip bilir.bu yazı biraz havada kalmış.Helios kazasından sonra ac sistem kaçak limit kontrolllerini artırıldığından da bahsetse idiniz.bari lale gibi kavunlarda biraz bilgi kazanırlardı.EASA başlıklı yazınız tam bir cehalet ürünü sn editör.sebep sonuç bilgisi yok.
  • düşmedi, düşürüldü....
  • bunyesinde b737 bulunan havayolu sirketlerinin dikkatine, konu ile ilgili lutfen basin aciklamasi bekliyoruz.
  • hepimiz ölecez

Avrupa Havacılık Güvenlik Dairesi (The European Aviation Safety Agency, EASA) tüm Boeing 737 kullanıcılarına uçuş esnasında periyodik olarak bir uyarı sesi duyduklarında tüm mürettebatın acilen oksijen maskelerini takmaları gerektiğine dair bir Güvenlik Bilgi Bülteni yayınladı.

2005 yılında Atina yakınlarında yaşanan Helios flight 522 kazasındaki mürettebat, periyodik olarak çıkan uyarı sesini yanlış yorumlayan tek mürettebat değil. Bir kaç kez daha bu sesi kalkış uyarı sesi veya bir ceptelofonu melodisi olarak yorumlayıp oksijen maskelerini takmakta geç kalan mürettebatlar olmuştu. Çoğu zaman mürettebat bu uyarı sesi ile oksijen maskelerini takmaları gerektiğini kabin basınç göstergesine baktıkları zaman farkediyorlar. Yaşanan bazı örneklerinde ise ses ile eş zamanlı olarak çıkan "EQUIP COOLING" mesajı oksijen maskelerini takma süresini daha da geciktiriyor.

Boeing 737 uçaklarında yanlış kalkış konfigürasyonunda ve kabin basıncı probleminde çıkan periyodik uyarıcı sesler aynı. Hatırlandığı üzere Helios Havayolları’na ait B737 uçağında kabin basınçlandırmasında problem olmasından dolayı mürettebatın bilinçleri kapanmış ve uçak otopilotta yakıtı bitene kadar uçtuktan sonra Atina yakınlarında düşmüştü.

FAA geçen sene yine aynı konuyla ilgili bir güvenlik uyarı metni yayınlamıştı.
 

EASA’DAN CİDDİ BİR UYARI VAR!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
eq cooling msj a gerek yok.geç kalan kalsın.delta p indikatöre bakmayı her ekip bilir.bu yazı biraz havada kalmış.Helios kazasından sonra ac sistem kaçak limit kontrolllerini artırıldığından da bahsetse idiniz.bari lale gibi kavunlarda biraz bilgi kazanırlardı.EASA başlıklı yazınız tam bir cehalet ürünü sn editör.sebep sonuç bilgisi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
düşmedi, düşürüldü....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bunyesinde b737 bulunan havayolu sirketlerinin dikkatine, konu ile ilgili lutfen basin aciklamasi bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hepimiz ölecez

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000