06 Temmuz 2011, Çarşamba 08:23:45

ZAFER HAVAALANI İÇİN KREDİ DESTEĞİ

UniCredit Bank AG, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar illerinin havayolu ulaşımı ihtiyacını karşılayacak olan Zafer Bölgesel Havalimanı için 18 yıl vadeli 49 milyon Euro tutarında proje finansman kredisi sağladı.
  • Ya arkadaslar lütfen dogru düzgün bi yorum yazin.Ne alakasi var cagdaslikla filan?sonucta bir memlekete bölgesel havalimani yapiliyor.Önce vatana millete hayirli ugurlu olsun.Ne mutlu devletimizden allh razi olsun.al sana cagdaslik bundan daha iyi cagdaslik olurmu?saygilarimla
  • kütahya nın köy olması okuması yazması düşünmesi ile mümkün olur .edirne de havaalanı yok ama çağdaş bi kent
  • kütahya icin önemli bir proje. belki kütahyayı köy olmaktan kurtarır
UniCredit Bank AG böylece Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı için ülke tarihindeki en uzun vadeli proje finansmanını sağlayan kurum olma özelliğini kazandı

Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar illerinin havayolu ulaşımı ihtiyacını karşılayacak olan Zafer Bölgesel Havalimanı için, gerekli proje finansmanı sağlandı. 64 milyon Euro bedelle gerçekleştirilen proje kapsamında 20 bin metrekarelik yolcu terminal binasının yanı sıra, 45 metre eninde 3 kilometrelik pist, apron, yakıt tedarik ve diğer hizmet alanlarına sahip olacak havalimanı, DHMİ’nin ilk bölgesel havalimanı olma özelliğini taşıyor.

IC İçtaş Yatırım Holding bünyesinde yer alan IC İçtaş İnşaat A.Ş. tarafından Yap-İşlet-Devret sistemi ile inşa edilecek havalimanının DHMİ tarafından gerçekleştirilen ihalesinin süresi, 36 ayı inşaat, 29 yıl 11 ayı işletim olmak üzere, 32 yıl 11 ay için geçerli olacak.

IC İçtaş İnşaat A.Ş. proje kapsamında, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip bulunan havalimanının inşaatını, işletmesini ve bakım hizmetlerini gerçekleştirecek.

UniCredit AG’den En Uzun vadeli finansman kaynağı
Proje finansmanı için, tek yetkilendirilmiş lider düzenleyici olan UniCredit Bank AG tarafından, 18 yıl vadeli 49 milyon Euro tutarında proje finansman kredisi sağlandı. Son yılların en uzun süreli finansmanı olma özelliği taşıyan bu vade, UniCredit AG’nin projeyi gerçekleştirilen IC İçtaş Yatırım Holding’in ve Türkiye’nin büyüme potansiyeline olan güveninin bir ifadesi olarak gerçekleşti.

UniCredit, Havalimanı Özelleştirme Projelerine 14 Yılda 2,5 milyar dolar finansman sağladı.

Zafer Bölgesel Havalimanı, 2007 yılında gerçekleştirilen Antalya havalimanı projesinden bu yana, UniCredit AG tarafından finansman sağlanan ilk havalimanı projesi olma özelliği taşıyor. 1997 yılından bu yana ülkemizde gerçekleştirilen Antalya, Dalaman, Ankara Esenboga ve Istanbul Atatürk gibi havalimanı özelleştirmelerinde toplam 2,5 milyar dolar proje finansmanı sağlayan UniCredit AG, bu sektörde çok derin bir bilgi birikimine sahip bulunuyor.

Kütahya ilindeki Zafer Bölgesel Havalimanı, coğrafi olarak, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya havalimanlarının yaklaşık orta noktasında yer alıyor. Havalimanı, bu özel konumu ile, DHMİ’nin bölgede bulunan iller için tek merkezden havayolu taşımacılığına erişim sağlamak planına uyum gösteriyor. Havayolu taşımacılığına kısıtlı erişimin, ekonomik kalkınmayı bugüne dek olumsuz etkilediği bölgede, Zafer Bölgesel Havalimanı, Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen Bölgesel Kalkınma Planı’nın önemli bir parçası olma özelliği taşıyor.

Bölgesel havalimanı ayrıca, Kütahya bölgesinin, sahip olduğu termal su kaynakları ve kaplıcalar sayesinde, özellikle Avrupa ve Orta Doğu için önde gelen bir kaplıca turizmi merkezi olmasına da katkıda bulunacak. Kaplıca turizmi ile gelişecek uluslararası hava trafiğinin, yakın mesafede bulunan NATO üssü personeli başta olmak üzere, bölgede yaşayan yabancı uyruklular ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarca da desteklenmesi bekleniyor.

Öte yandan Zafer Bölgesel Havalimanı, bölgede yaşayan vatandaşların Hac yolculukları için de önemli kolaylık getirecek.

Türkiye’nin önde gelen inşaat firmaları arasında yer alan IC İçtaş İnşaat A.Ş.’nin daha önce üstlendiği projeler arasında, Fraport ortaklığında Antalya Havalimanının işletilmesi de yer alıyor. IC İçtaş Yatırım Holding’in inşaat sektörünün yanı sıra, enerji, alt yapı, turizm ve sanayi alanlarında da yatırımları bulunuyor.

(Sondakika.com)
ZAFER HAVAALANI İÇİN KREDİ DESTEĞİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ya arkadaslar lütfen dogru düzgün bi yorum yazin.Ne alakasi var cagdaslikla filan?sonucta bir memlekete bölgesel havalimani yapiliyor.Önce vatana millete hayirli ugurlu olsun.Ne mutlu devletimizden allh razi olsun.al sana cagdaslik bundan daha iyi cagdaslik olurmu?saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kütahya nın köy olması okuması yazması düşünmesi ile mümkün olur .edirne de havaalanı yok ama çağdaş bi kent

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kütahya icin önemli bir proje. belki kütahyayı köy olmaktan kurtarır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000