14 Şubat 2012, Salı 09:18:11

YUNUSELİ HAVAALANI İMARI KARIŞTIRDI!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yunuseli Havaalanı'nı tekrar sivil havacılığa açma projesi imar planlarını etkiledi...
  • Arkadaşlar havacılıga ilgisi olmayan ifadeler görüyorum. Çekirge nere havaalanı nere oradaki jastane ve camiyi yıkmak gerekiyor . kim söyledi bunları sizlere. Lütfen komik olmayın. newyork ta 7 tane havaalanı var, gidip te göktelenleri yıkmak mı gerekiyor tabijki hayır.Ama baglarbaşında bir kac yüksek bianın tepesi tıraşlanacak tabi. Hilton a kim izin verdi, ibis otele kim izizn verdi. Bunalr pist uzantısında , adeta tam pisti niaşnlayak yapılmış binalar diyebiliriz. Ama insan isterse amacta hizmet etmek yönündeyse bu havaalanı, sanayici ve turizmiciler ve şehrimiz için ivedi olarak açılmalıdır.
  • Bursa sınırları içerisinde Yunuseli havaalanı adında bir havaalanı yoktur, bu meydanın adı Bursa Hava Alanı'dır, halk arasında da Hürriyet hava alanı olarak bahsedilir. Ayrıca bunlar hep boş muhabbetler, bir halt olmaz kaç senedir açamadılar, bu saatten sonramı açacaklar, anca şov yapsınlar.
  • saat kulesi hastahane cami bu yapılar yüksek yapılar degil hemde yunuseline uzak konumları itibari ilede inen yada kalkacak ucakları engelleyebilecek konumda degiller hilton ve buttim pistin karşısında kalıyorlar çok yakın degiller etkiler mi bunu bilgisayar başında karar veremeyiz hesaplanmalı asıl sıkıntı bence havaalanı mahallenin tam ortasında kalması fotografa bakarsanız pist bitiyor bi kaç metre sonra evler başlıyor buraıs zaten uluslararası havalanı olamayacak bi yer burası işadamların özel uçakları saglık truzimi dedikleri özel yolcuları ve borajetin iç hatlarda kullanabilecegi bi r havalanı inş kısa zamanda biter ve uçakları görürüz galiba yunuseli iç hatlat yenişehir dış hatlar olarak hizmet vercek buda başka bi ilginç durum ha
  • ulkemizin en iyi yaptigi is, bos birakmak,coktan acilmaliydi, 4 milyonu bulan bir sehrin dogru durust havalimani yok,neden yogunligu Istanbula veriyorlar,bunuda anlamis degilim,umarim yakinda birseyler degisir ve bu havalimani kapali kalmaz.
  • ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin diyardan giderken deveyi kesmeyeceksin ey tgs de çalışan tüm personelin dikkatine
  • yoğunluk tgs dede vardı demiş arkadaşımın biri ama thy kendisine rötar yazmıyordu o zamanlar şimdi tgs ye elinden gelen her türlü zorluğu çıkartmak için uğraşıyor securitysinden tutta en tepesine kadar yeterli tgs kötü görünsün thy zamanında yapılan hatalarda kaç kişi hayatını kaybetti onuda açıklasın thy yi savunan arkadaşlarımız kazalar yüzünden
  • yandaş ve sokaktan torpilli personelle bu kadar oluyor, havaştan geçenlerin hepsi ya kaçtı ya kaçırıldı... ama yer hizmetleri çocuk oyuncağı değil isg'de gördük sonuçlarını umarım tgs büyük bir felakate yol açmaz..
  • adı ustunde kaza... bilincli yapılan birsey degil ama, kural tanımıyorlar.. torpilliler ya.. iş ygnlgu, seferlerin fazlalığı neden oldugunu soyluyor.. aynı yogunluk thy donemınde de vardı.. bu kadar kaza nıye olmuyordu.. hak edene vermelı hak ettıgı yeri.. sırf bizden olsun dıye millet mudur, sef pozisyonune getirilmemeli...
  • kedi
  • artık bu kazalar rutin olarak haftalıga bagladı. malesef acemi soferler.
Osmangazi ilçesinde 325 hektarlık alanda plan uygulaması askıya alındı. Çekirge, Hamitler, Bağlarbaşı, Yunuseli Planlarına ait imar ruhsat talepleri ilçe imar bürosunda bekletiliyor. Ruhsat alınıp, inşaatı devam eden 150 tane inşaatın seviye tespit tutanakları tutuldu. Teblig gönderilip, bu inşaatların durdurulması istenebilecek. Yunuseli Havaalanı açılırsa, sivil havacılık dairesinin belirlediği mania kriterlerine göre binlerce inşaatın etkilenmesi söz konusu olabilecek.

Bursa Yunuseli Havaalanı için 1995 yılında NATO'ya ait uçakların da kullanımı söz konusu olduğundan istenen mania kriterleri tekrar aranır ise, binlerce binanın yıkılması gündeme gelebilecek. Yıkılması gereken binalar arasında 1. derecede SİT özelliği olan Murad-ı Hüdavendigar Camii, Çekirge Devlet Hastanesi, Tophane'deki saat kulesi, BUTTİM, Hilton Oteli, Hamitler ve Yunuseli TOKİ başta olmak üzere bölgede yüzlerce bina tartışmalı hale gelebilecek. 
 
Turhan Tayan'ın Savunma Bakanı olduğu 1995 yılında gündeme gelen NATO'nun istediği mania kriterleri yüzünden 3 yıl şehirde imar ruhsatı verilememişti. 
 
Mimarlar Odası Başkanı Nizamettin Kaya, imar etkilenmeden, kamu yararına bir hizmet gelecek ise, havaalanın açılmasını desteklediklerini söyledi. Bursa'nın havacılık açısından problemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Kaya, "Yenişehir uzak kaldı. İstanbul bizi kurtarmıyor. İleriki süreçleri dikkate alarak küçük uçaklar için düzenlenmesi doğru olabilir. Teknik bir konudur. Sivil havacılığın incelemesi gereken teknik bir konudur. Ne kadar fayda sağlar? Kısa sürede ulaşım iş adamları için önemlidir. Hastalıklar için önemlidir. İmar durumunun korunarak açılmasında fayda görürüz. Teknik değerlendirme verileri bize ulaşmadı, inceleyerek daha detaylı bir görüş sergileyebiliriz" dedi. 
 
Bir yerel televizyon kanalında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul'da uçağa yetişmek için 6 saat önce Bursa'dan yola çıkmak gerektiğini belirterek, "Bursa merkezinde atıl duran bir havaalanı var. Bunu kullanalım istedik. Devreye alınması için adımlarını attık. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve bakanlıkla protokol yaptık. Bu çerçevede projelerimiz yürüyor. DHMİ bu projeleri onayladı. En son Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na da onaya gitti. Hedefimiz bir an once Yunuseli Havaalanı'nın açılmasıdır. Buraya inecek uçaklar şehre hareket getirecek. Şirketlere ait uçaklar inebilsin. Çevresindeki semtlere değer katar. Yunuseli, Bağlarbaşı, Hamitler, Hürriyet'e değer katacak. Bursa ekonomisine katkı sağlayacak. Turizmin gelişmesi için buraya turistlerin inmesi lazım. Özellikle sağlık turizmi için gelenler uçakla geliyorlar. Turizmden pay alacak isek bunun alt yapısını oluşturmamız lazım. Normal turistler 600 Dolar bırakıyor, sağlık turizmi için gelenler 8 bin Dolar bırakıyor. Bunların gelebilmesi için ulaşımı kolaylaştırmak lazım. Yunuseli Havaalanı büyük bir yatırım gerektirmiyor. Havaalanımız var. Bu havalananın açılması ile bölgede imar sıkıntı olmayacak. Havaalanı varken çevresi yapılaştı. Bu imar durumları havalanına gore verildi.

Buradakiler bir sıkıntı yaşamayacak. İmar hakları azalmayacak. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Mevcut durumda, çevredeki imar şartları kısmında bu havaalanının nasıl işlevsel hale getiririz, onun imkanlarını sağladık. İmar kısıtlanacak diye vatandaşlardan duyuyoruz. Şu ana kadar ruhsatlı binalar, havalanı şartlarında yapıldı, planlar aynı şekilde geçerlidir. Sadece birkaç bina traşlanacak. Onlar da kaçak yapılan katlardır. 12-13 tane binayı düzenleyeceğiz. Zaten imar açısından problem olacak bir konuya biz girmeyiz. Burada çok büyük yatırım da yok. Kule, sağlık, güvenlik binaları sponsorlarla yapılacak. Pistin kısmen düzenlenmesi var. Bazı yerler yeniden asfaltlanacak. Seyrüsefer ile alakalı yatırımları DHMİ yapacak. Vatandaşımıza sıkıntı verecek bir durum yoktur" diye konuştu. 
 
Havalanı ile hasta nakillerinin de kolaylaşacağını anlatan Başkan Altepe, "20 sene önce insanlar bu havalanından İstanbul'a uçtuklarını anlatıyorlar. O zaman burada 24 tane uçak vardı. Bursa'da 300 yabancı şirket vardı. Şu anda 580 yabancı ortaklı şirket oldu. Bursa hızla gelişiyor. Bu, şehre hareket katacak, çevresine değer katacak bir hizmettir. Yapılaşma buna göre dizayn edilmiş zaten. Biz bu havalanını kullanalım istiyoruz. Havacılık konusunda eğitim de yapılacak. Işıklar Askeri Lisesi hava branşına geçti. Pilotaj eğitimleri ve havacılıkla alakalı değişik aktiviteler buradan yapılacak" dedi. 
 
Yunuseli Havalanı konusu perşembe günü Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelecek.
YUNUSELİ HAVAALANI İMARI KARIŞTIRDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar havacılıga ilgisi olmayan ifadeler görüyorum. Çekirge nere havaalanı nere oradaki jastane ve camiyi yıkmak gerekiyor . kim söyledi bunları sizlere. Lütfen komik olmayın. newyork ta 7 tane havaalanı var, gidip te göktelenleri yıkmak mı gerekiyor tabijki hayır.Ama baglarbaşında bir kac yüksek bianın tepesi tıraşlanacak tabi. Hilton a kim izin verdi, ibis otele kim izizn verdi. Bunalr pist uzantısında , adeta tam pisti niaşnlayak yapılmış binalar diyebiliriz. Ama insan isterse amacta hizmet etmek yönündeyse bu havaalanı, sanayici ve turizmiciler ve şehrimiz için ivedi olarak açılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bursa sınırları içerisinde Yunuseli havaalanı adında bir havaalanı yoktur, bu meydanın adı Bursa Hava Alanı'dır, halk arasında da Hürriyet hava alanı olarak bahsedilir. Ayrıca bunlar hep boş muhabbetler, bir halt olmaz kaç senedir açamadılar, bu saatten sonramı açacaklar, anca şov yapsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
saat kulesi hastahane cami bu yapılar yüksek yapılar degil hemde yunuseline uzak konumları itibari ilede inen yada kalkacak ucakları engelleyebilecek konumda degiller hilton ve buttim pistin karşısında kalıyorlar çok yakın degiller etkiler mi bunu bilgisayar başında karar veremeyiz hesaplanmalı asıl sıkıntı bence havaalanı mahallenin tam ortasında kalması fotografa bakarsanız pist bitiyor bi kaç metre sonra evler başlıyor buraıs zaten uluslararası havalanı olamayacak bi yer burası işadamların özel uçakları saglık truzimi dedikleri özel yolcuları ve borajetin iç hatlarda kullanabilecegi bi r havalanı inş kısa zamanda biter ve uçakları görürüz galiba yunuseli iç hatlat yenişehir dış hatlar olarak hizmet vercek buda başka bi ilginç durum ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ulkemizin en iyi yaptigi is, bos birakmak,coktan acilmaliydi, 4 milyonu bulan bir sehrin dogru durust havalimani yok,neden yogunligu Istanbula veriyorlar,bunuda anlamis degilim,umarim yakinda birseyler degisir ve bu havalimani kapali kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin diyardan giderken deveyi kesmeyeceksin ey tgs de çalışan tüm personelin dikkatine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yoğunluk tgs dede vardı demiş arkadaşımın biri ama thy kendisine rötar yazmıyordu o zamanlar şimdi tgs ye elinden gelen her türlü zorluğu çıkartmak için uğraşıyor securitysinden tutta en tepesine kadar yeterli tgs kötü görünsün thy zamanında yapılan hatalarda kaç kişi hayatını kaybetti onuda açıklasın thy yi savunan arkadaşlarımız kazalar yüzünden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yandaş ve sokaktan torpilli personelle bu kadar oluyor, havaştan geçenlerin hepsi ya kaçtı ya kaçırıldı... ama yer hizmetleri çocuk oyuncağı değil isg'de gördük sonuçlarını umarım tgs büyük bir felakate yol açmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
adı ustunde kaza... bilincli yapılan birsey degil ama, kural tanımıyorlar.. torpilliler ya.. iş ygnlgu, seferlerin fazlalığı neden oldugunu soyluyor.. aynı yogunluk thy donemınde de vardı.. bu kadar kaza nıye olmuyordu.. hak edene vermelı hak ettıgı yeri.. sırf bizden olsun dıye millet mudur, sef pozisyonune getirilmemeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
artık bu kazalar rutin olarak haftalıga bagladı. malesef acemi soferler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000