25 Kasım 2013, Pazartesi 14:00:14

YENİ HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Diyarbakır Havalimanı Müdürü Mustafa Durak, Diyarbakır'a günde 100 uçakla 10 bin yolcunun seyahat edebileceği yeni havalimanının 2014 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.
  • Cok gec kalin bir proje. 14yildir avrupaya yolculuk yapiyorum. Bir an acilmasini 4 gozle bekliyorum. Sabah erken saatte evden cikiyorum alcak gece gec saatlerde eve variyorum. Direk ucus olursa Boyle olmaz. Bu projelerin yapimasin gurur duyuyoruz.
  • K.marasa lütfen yeni Terminal binasi yapilsan vahim bir durumda 100 kisi 15m^2 bekletiliyor
  • diyarbakır türkiyenin 7. büyük şehri geç kalınmış bir proje . yeni iş imkanı ve yeni bir yapı farklı bir soluk getirecektir.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Diyarbakır Havalimanı Müdürü Mustafa Durak, Diyarbakır'a günde 100 uçakla 10 bin yolcunun seyahat edebileceği yeni havalimanının 2014 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

DHMİ'nin 80. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende konuşan Durak, Devlet Hava Meydanları İşletmesinin 80 yıl önce Milli Savunma Bakanlığına bağlı Hava Yolları Devlet İşletmesi Dairesi olarak kurulduğunu anımsattı.

Askeri-sivil ketagorisinde 1952 yılından bu yana kısıtlı imkanlarla hizmet sunan 9 bin metrekare kapalı alana sahip Diyarbakır Havalimanı apronunun 3 uçak kapasiteli olduğunu kaydeden Durak, havalimanına değişik illerden haftada 250 uçak seferiyle 40 bin yolcunun seyahat ettiğini kaydetti.

Durak, sürekli artan yolcu taleplerini karşılamak için 90 bin metrekare kapalı alana sahip 6 körüklü, sistemleri son teknoloji ile donatılmış konforlu yeni bir terminal binasının yapımına başlandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"10 uçak kapasiteli apron ile diğer tesislerin yapımı sürüyor.  2002 yılında 2 bin 202 uçakla 185 bin 210 yolcu seyahat ederken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının aldığı tedbir ve teşvik uygulamaları sonucunda aynı tesiste bu yılın ilk 10 ayında 11 bin 797 uçak iniş kalkış yapmış ve 1 milyon 491 bin 863 yolcu seyahat etmiştir. Yeni yapılacak tesis ve sistemlerin devreye alınmasıyla Diyarbakır Havalimanı vizyonumuza uygun bir şekilde Diyarbakır ekonomisine büyük katkı yapacaktır. Günde 100 uçakla 10 bin yolcunun seyahat edebileceği yeni havalimanın 2014 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Apron, taksi yolu ve üst geçitlerin tamamlandığı yeni havalimanızın terminal binası son derece modern bir tesis olacak."

Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının tamamlanmasının ardından Diyarbakır'dan uluslararası seferlerin de düzenleneceğini dile getiren Durak, yeni havalimamının yaklaşık 257 milyon liraya mal olacağını da sözlerine ekledi.

YENİ HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Yorumlar

Nazim orak ~ 9 yıl önce
Cok gec kalin bir proje. 14yildir avrupaya yolculuk yapiyorum. Bir an acilmasini 4 gozle bekliyorum. Sabah erken saatte evden cikiyorum alcak gece gec saatlerde eve variyorum. Direk ucus olursa Boyle olmaz. Bu projelerin yapimasin gurur duyuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 10 yıl önce
K.marasa lütfen yeni Terminal binasi yapilsan vahim bir durumda 100 kisi 15m^2 bekletiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geç kalındı bile ~ 10 yıl önce
diyarbakır türkiyenin 7. büyük şehri geç kalınmış bir proje . yeni iş imkanı ve yeni bir yapı farklı bir soluk getirecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000