07 Mayıs 2013, Salı 09:51:27

YENİ HAVALİMANI İHALESİ ONAYLANDI MI?

Rekor fiyata 25 yıllığına kiralanan yeni havalimanı ihalesi DHMİ yönetim kurulu tarafından onaylandı. Şimdi ne olacak?
  • Bu Havalimanını yapmak ve İşletmek o kadar kolay olmamalı..Bu işler öyle Apartman dikmeye ve Bakkal işletmeye benzemez..1-2 aya kalmaz Türkiye’de ve Yurt dışında bu işleri yapacak IC ve TAV Çalışanları teker, teker bulunarak bu projede görev almaları İstenecek zaten..İhaleyi alan Limak veya Diğer firmaların bu projede görevlendireceği havalimanı yapmış teknik personeli zaten yok ki veya çok az.Bu işin yapacak Türkiye’de Profesyonel kadro şu an % 70 şi IC içtaş’ın % 25 i Tavın % 5 ide Limak’ın kadrosunda olduğunu Havalimanı yapan veya işleten tüm Profesyonel Firma yetkilileri bilir. IC pek çalışanını bırakmaz veya kadrosu daha iyi paralar için firmayı değiştirmez zaten IC içtaş bu nedenlerle Büyüdü ve Sağlamlaştı ama son gelinen durumdaki duyumlar ve ICF deki Yönetici Rahatsızlıklarından Dolayı bu geçişlerin Sabiha’ya,Atatürk’e,Esenboğa ya hatta Ercan Havalimanlarına yapıldığı gerçekleri de biliniyor.Havalimanları ile Uzmanlaşan Herkese başarılı Bol Kazançlı Yeni Transferler.

Atatürk Havalimanı’ndaki kapasite sorunu sebebiyle 150 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanı yapılması için çıkılan ihale Cuma günü Ankara’da yapılmıştı. 22 milyar 152 milyon euro bedelle Limak, Kolin, Cengiz, Mapa ve Kalyon İnşaat konsorsiyumu tarafından alınan ihale dün DHMİ yönetim kurulu tarafından onaylandı.

İKİ AYRI ŞİRKET KURULACAK

DHMİ’nin onaylamasından sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın onayına sunulacak olan ihale, bakan onayından sonra Resmi Gazete’de yayımlanacak ve ihale resmileşecek. İhaleyi kazanan şirketler,  ihalenin onaylanmasından sonraki bir ay içinde havalimanının yapımı için yeni bir şirket kuracaklar. Bu şirket, DHMİ’den havalimanının yapılacağı bölgeyi teslim alacak. Sonrasında ise öngörülere göre bir yıl içinde havalimanının yapımı için ilk kazma vurulacak.  Havalimanının yapımının tamamlanmasından sonra işletme kısmı için ayrı bir şirket daha kurulacak.

76.5 MİLYON METREKARE

Üçüncü havalimanı toplam 76 milyon 500 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Proje alanının arazi kullanımlarına göre 6.172 hektarı orman, 1.180 hektarı madencilik ve diğer kullanım, 236 hektar mera, 60 hektar kuru tarım, 2 hektar fundalık alandan oluşuyor. İlk ÇED raporunda 660 hektar göl alanının da olduğu belirtilirken, nihai ÇED raporunda bu alan büyüklü-küçüklü su birikintileri olarak anılıyor. Proje alanına en yakın yerleşim yerleri olarak da kamulaştırma sınırının 350 metre batısında bulunan Tayakadın köyü, 200 metre kuzeybatısında yer alan Yeniköy Köyü ve 250 metre doğusunda bulunan Akpınar Köyü var.

KANAL İSTANBUL’DAN DOLGU

Havalimanı alanına deniz dolgusu da yapılacak. Bu dolgunun 2.5 milyar metreküpü bulacağı belirtiliyor. ÇED raporlarında bu malzemenin tamamının ruhsatlı maden ocaklarından, proje sınırları içerisinde kot farkı düzenleme çalışmaları sırasında meydana gelecek hafriyat malzemesinden, kentsel dönüşüm, otoyol, demiryolu, Kanal İstanbul projelerinden temin edileceği ifade ediliyor. Bu dolgu malzemeleri, arazi düzenleme çalışmaları için kullanılacak. İnşaat aşamasında kullanılacak dolgu malzemesi ise satın alma yolu ile proje alanına bağlantılı mevcut ve açılacak yeni yollar ile taşınacak. Malzemenin 75 tonluk kamyonlarla taşınacağı ele alınırken, günlük 9 bin 500 kamyon seferi olacağı tahmin ediliyor.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

YENİ HAVALİMANI İHALESİ ONAYLANDI MI?

Yorumlar

Transferler Yakın ~ 11 yıl önce
Bu Havalimanını yapmak ve İşletmek o kadar kolay olmamalı..Bu işler öyle Apartman dikmeye ve Bakkal işletmeye benzemez..1-2 aya kalmaz Türkiye’de ve Yurt dışında bu işleri yapacak IC ve TAV Çalışanları teker, teker bulunarak bu projede görev almaları İstenecek zaten..İhaleyi alan Limak veya Diğer firmaların bu projede görevlendireceği havalimanı yapmış teknik personeli zaten yok ki veya çok az.Bu işin yapacak Türkiye’de Profesyonel kadro şu an % 70 şi IC içtaş’ın % 25 i Tavın % 5 ide Limak’ın kadrosunda olduğunu Havalimanı yapan veya işleten tüm Profesyonel Firma yetkilileri bilir. IC pek çalışanını bırakmaz veya kadrosu daha iyi paralar için firmayı değiştirmez zaten IC içtaş bu nedenlerle Büyüdü ve Sağlamlaştı ama son gelinen durumdaki duyumlar ve ICF deki Yönetici Rahatsızlıklarından Dolayı bu geçişlerin Sabiha’ya,Atatürk’e,Esenboğa ya hatta Ercan Havalimanlarına yapıldığı gerçekleri de biliniyor.Havalimanları ile Uzmanlaşan Herkese başarılı Bol Kazançlı Yeni Transferler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000