15 Ekim 2008, Çarşamba 08:16:00

Yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleştirilen kaza ve yangın söndürme tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları çerçevesinde Şakirpaşa Havalimanı apronunda gerçekleştirilen tatbikat, yakıtın tutuşturulmasıyla başladı.

Havalimanında voleybol oynayan çalışanlar duyduğu sirenle aniden itfaiye araçlarına geçti. Görevliler yangını kısa sürede tamamen söndürdü. Daha sonra temsili olarak yangında yaralananlar kurtarılarak ambulansla hastanelere sevk edildi. Tatbikat, megofonla izleyenlere anlatıldı.

DHMİ Adana Başmüdürü Ahmet Bülbül, havalimanı itfaiyesinin muhtemel bir yangına karşı her zaman hazır olduğunu söyledi.

Bülbül, "Biz itfaiye teşkilatımızı devamlı hazır vaziyette bekletmek için bu tür tatbikatları senede bir defa yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Adana'da 2003 yılında 786 bin yolcunun uçakla seyahat ettiğini anlatan Bülbül, bu rakamın 2007 sonu itibariyle 2 milyonu geçtiğini hatırlattı.

Bülbül, havalimanına 2007 yılında 26 bin uçak iniş-kalkış yaparken, 2008 yılı ilk 9 ayında 20 bin uçağın pistlere iniş-kalkış yaptığını anlattı.

Tatbikatı Adana Valisi İlhan Atış, Vali Yardımcısı Turgut Serimer ve DHMİ Adana Başmüdürü Ahmet Bülbül de izledi.

Adana Havaalanı

Adana Havaalanı

Adana Havaalanı

Adana Havaalanı

Adana Havaalanı

Adana Havaalanı

Yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000