02 Ekim 2016, Pazar 01:42:05

Ve DHMİ'nin 1 numarası Funda Ocak oldu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak atandı. Fundan Ocak, bu kararla Türk sivil havacılık tarihine geçti.
  • Altta bir iki yorumda hantal yapı falan diye bahsedilmiş Orhan Beyin dönemi için. Gerçekten Allahtan tek dileğim bütün kurumlarımızın böyle hantal yapılara kavuşması. Havalimanı sayısı iki katına çıkmış, havacılık çağ atlamış, cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi şaibesiz yapılmış, her sene milyarlık ihaleler tereyağından kıl çeker gibi yapılmış en ufak bir dava vs olmamış, personellerin gelirleri artmış, ama hantal yapı :) Allah her kuruma öyle yöneticiler nasip etsin.
  • Genel Müdürlüğümüze, DHMİ Camiamıza, Ülkemize ve Milletimize güzel hizmetlere ve de hayırlara vesile olur inşallah. Yılmayan, yıkılmayan ve dünyada hak ettiği alan bir DHMİ düşlüyoruz.
  • bazı güzel gelişmeler de olmuyor değil. liyakatın halan var olduğunu bilmek umut verici. genel müdürümüz funda hanımı tebrik eder görevinde başarılar diliyorum.
  • YANDIK YAZAN KİŞİYE: Kur'an-ı Kerim'de, Sebe' Melikesi Belkıs'tan bahsedilirken herhangi bir olumsuz ifadeye yer verilmemiş olması, tarihte ve günümüzde başında kadın olduğu halde güçlü bir şekilde varlığını devam ettiren ülkelerin bulunması, Hz. Peygamber'in bu sözünün genel hüküm içermediğini göstermektedir. Bu bakımdan İslâm'da kadının, kamu görevi yapmasını yasaklayan açık, kesin ve bağlayıcı bir nas yoktur. Bu itibarla, gerekli fıtrî donanımı haiz, liyakatli kadınların devlet başkanlığı da dahil, her türlü yönetimde görev almasında dinî açıdan bir sakınca yoktur."
  • YANDIK DİYEN ARKADAŞA :bu hadis ne zaman söylenmiştir? milattan sonra 630 küsürlü yıllarda. yani kısacası pers imparatorluğunun yıkılması sürecindeki bir dönemdedir. babası ölen pers imparatorunun yerine mecburen kızı iş başına geçince söylenmiştir.dolayısıyla islamda kadın yöneticiye izin verilmez ama sene 630 küsürdeki şartlar itibariyle. sene olmuş 2016, sen hala 630 kafasındaysan, sana kolay gele denir ki ne yazık ki bu kafada çokça örnek hala nefes almaktadır. bence de bu konu ciddi olarak incelenmelidir.
  • YANDIK diyen yobaz, gerici arkadaş a sesleniyorum! sizi babanız mı doğurdu? Kadın annelik gibi kutsal bir görevi yapar. Ya nasıl bir bağnaz bir düşüncedir bu zamanda anlamıyorum! yazık..! bu kafa ile DHMİ de değil, hatta Türkiye de değil İran da yaşayın!! yazık Atatürk sizin gibilere bırakmış olamaz geleceği!!
  • Tarkim olayına el attın lütfen,öğrenciler mağdur ve isyanda..............
  • Bir kadın olarak çok sevindim. Tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Zira kadının bir yerde yönetici olması için erkek adaylardan çok önde olması gereken bir ortamdayız.
  • Dhmi haberi görünce altına ARFF ciler ne zırvalamış yine kendilerini nasıl komik duruma düşürmüşler diye bakar olduk..
  • "*"İşlerini bir kadına bırakan topluluk asla felah bulamaz."*" (Buhârî, Meğâzî, 82, Fiten, 18; Tirmizî, Fiten, 75; Nesaî, Kudât, 8; Ahmed b. Hanbel, V/43, 51, 38, 47). """Hz. Peygamberimiz başkanı bir kadın olan Sâsânî Devletinin kısa süre sonra yıkılacağını haber vermektedir. Nitekim bu devlet, kısa bir süre sonra yıkılmıştır."""

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak atandı.

Dün Ulaştırma Bakanlığı'nın atama kararı ile DHMİ Genel Müdürlüğü'nden alınarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşavirliği görevine getirilen Serdar Hüseyin Yıldırım'ın yerine Funda Ocak getirildi.

Uzun yıllardır DHMİ Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ocak, bugün Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın atama kararı ile DHMİ'nin 1 numarası oldu.

Öte yandan bu kararla birlikte Funda Ocaki DHMİ tarihinin ilk kadın Genel Müdürü olarak Türk sivil havacılık tarihine adını yazdırdı.

FUNDA OCAK KİMDİR?
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Funda Ocak; DHMİ APK Daire Başkan Yardımcılığı (1985-1993), APK Başkanlığı (1993-1996), DHMİ Müşavirliği (1996-1998), Türkiye Kalkınma Bankası Kaynak Geliştirme Uzmanı (1998-1999) görevlerinde bulundu.

DHMİ'ye 1999'da yeniden dönen Ocak, 2007'ye kadar APK Daire Başkanlığı yaptı. 27 Aralık 2007 tarihinde ise Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı. Evli ve bir çocuk annesi olan Funda Ocak İngilizce biliyor.

İşte Funda Ocak'ın atama kararı:

Ve DHMİ'nin 1 numarası Funda Ocak oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Hantal ~ 7 yıl önce
Altta bir iki yorumda hantal yapı falan diye bahsedilmiş Orhan Beyin dönemi için. Gerçekten Allahtan tek dileğim bütün kurumlarımızın böyle hantal yapılara kavuşması. Havalimanı sayısı iki katına çıkmış, havacılık çağ atlamış, cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi şaibesiz yapılmış, her sene milyarlık ihaleler tereyağından kıl çeker gibi yapılmış en ufak bir dava vs olmamış, personellerin gelirleri artmış, ama hantal yapı :) Allah her kuruma öyle yöneticiler nasip etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UMUT ~ 7 yıl önce
Genel Müdürlüğümüze, DHMİ Camiamıza, Ülkemize ve Milletimize güzel hizmetlere ve de hayırlara vesile olur inşallah. Yılmayan, yıkılmayan ve dünyada hak ettiği alan bir DHMİ düşlüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmitaşra ~ 7 yıl önce
bazı güzel gelişmeler de olmuyor değil. liyakatın halan var olduğunu bilmek umut verici. genel müdürümüz funda hanımı tebrik eder görevinde başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB IŞIK ~ 7 yıl önce
YANDIK YAZAN KİŞİYE: Kur'an-ı Kerim'de, Sebe' Melikesi Belkıs'tan bahsedilirken herhangi bir olumsuz ifadeye yer verilmemiş olması, tarihte ve günümüzde başında kadın olduğu halde güçlü bir şekilde varlığını devam ettiren ülkelerin bulunması, Hz. Peygamber'in bu sözünün genel hüküm içermediğini göstermektedir. Bu bakımdan İslâm'da kadının, kamu görevi yapmasını yasaklayan açık, kesin ve bağlayıcı bir nas yoktur. Bu itibarla, gerekli fıtrî donanımı haiz, liyakatli kadınların devlet başkanlığı da dahil, her türlü yönetimde görev almasında dinî açıdan bir sakınca yoktur."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB IŞIK ~ 7 yıl önce
YANDIK DİYEN ARKADAŞA :bu hadis ne zaman söylenmiştir? milattan sonra 630 küsürlü yıllarda. yani kısacası pers imparatorluğunun yıkılması sürecindeki bir dönemdedir. babası ölen pers imparatorunun yerine mecburen kızı iş başına geçince söylenmiştir.dolayısıyla islamda kadın yöneticiye izin verilmez ama sene 630 küsürdeki şartlar itibariyle. sene olmuş 2016, sen hala 630 kafasındaysan, sana kolay gele denir ki ne yazık ki bu kafada çokça örnek hala nefes almaktadır. bence de bu konu ciddi olarak incelenmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FİLİZ ADB 35,5 ~ 7 yıl önce
YANDIK diyen yobaz, gerici arkadaş a sesleniyorum! sizi babanız mı doğurdu? Kadın annelik gibi kutsal bir görevi yapar. Ya nasıl bir bağnaz bir düşüncedir bu zamanda anlamıyorum! yazık..! bu kafa ile DHMİ de değil, hatta Türkiye de değil İran da yaşayın!! yazık Atatürk sizin gibilere bırakmış olamaz geleceği!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarkim öğrencisi ~ 7 yıl önce
Tarkim olayına el attın lütfen,öğrenciler mağdur ve isyanda..............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pakize Güneş ~ 7 yıl önce
Bir kadın olarak çok sevindim. Tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Zira kadının bir yerde yönetici olması için erkek adaylardan çok önde olması gereken bir ortamdayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 7 yıl önce
Dhmi haberi görünce altına ARFF ciler ne zırvalamış yine kendilerini nasıl komik duruma düşürmüşler diye bakar olduk..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 7 yıl önce
1400 personeliyle ARFF bu kurumda çok önemli bir birim, lakin hak ettiği değer verilmiyor. ARFF işte hak ettiği değeri almanın mücadelesini veriyor. Senin gibiler gölge etmesin yeter, komiklik arıyorsan aynaya bakman da kafi
Halo ~ 7 yıl önce
Kardeş seninle akraba olalımmı 1400 ARFF memuru anladın sen onu
YANDIK ~ 7 yıl önce
"*"İşlerini bir kadına bırakan topluluk asla felah bulamaz."*" (Buhârî, Meğâzî, 82, Fiten, 18; Tirmizî, Fiten, 75; Nesaî, Kudât, 8; Ahmed b. Hanbel, V/43, 51, 38, 47). """Hz. Peygamberimiz başkanı bir kadın olan Sâsânî Devletinin kısa süre sonra yıkılacağını haber vermektedir. Nitekim bu devlet, kısa bir süre sonra yıkılmıştır."""

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000