31 Mart 2010, Çarşamba 11:59:41

UÇUŞLARA KAPATILIYORLAR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş ve Erzincan Havaalanı'nın, yapılan çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatılacağını duyurdu.
  • Ya biraz akıllı yorum yapın. Neymiş efendim atlas yada pegasus niye gitmiyomuş. Sanki bu firmalar Türkiye'nin bütn illerine uçuyor da bir tek Erzincan'a gelmiyor. Erzincan'a yakışan bir havaalanı olacak inşallah. Saygılar...
  • Yahu hemşehriniz yalan mı söylüyor şimdi? Okuma yazma bilen herkes dhmi nin sitesine girer, rakamları görür. Deyin ki "Hemşehrimizdir, yapsın uçak inse de inmese de, helal olsun" gözünün yağını yiyeyim. Gerçi bi de ILS yapıyorlarmış, manialar engel teşkil ediyor diye biliyordum. Yine de helal olsun denebilir. hadi hayırlısı...
  • Bre Cahil, Şubat ayında dünyanın her yeri böyledir. Sen birde git yaz aylarına bak.
  • Cahil sadece İstanbulda 500.000 in üzerinde Erzincanlı var ve çoğu her sene memleketine bir sefer gider.
  • ŞUBAT AYI SONU İTİBARİ İLE GELEN YOLCU25780 UÇAK SAYISI 333 ORTALAMA 77 YOLCU SUN EXPRESS 189 KİŞİLİK UÇAKLA THY 165 KİŞİLİK UÇAKLA ANADOLU 180 ( YAKLAŞIK) UÇAKLA GELİYOR HİÇ BİRİ İÇİN YÜZDE 50 BİLE DEĞİL RAKAMLAR ORTADA BİLMEM ERZİNCANLILAR NE DER MADEM O KADAR YOLCU VAR PEGASUS ATLAS NEDEN GELMİYOR SADECE THY VE SAZ EKİBİ GELİYOR BİLMEM ANLATABİLDİMMİ
  • Ulaştırma bakanı Türkiye tarihinde görülmemiş hizmetlere imza attı ve atmayada devam ediyor.Havacılık altın çağını yaşıyor,geçmişteki hedeflerin 20 yıl önünde gidiyor.Karayolları yine öyle,bu ülkeye hızlı tren getirdi ve ağı dahada genişletiyor adam.Denizcilikte itibar kazandı büyük ilerlemeler kaydetti Türkiye,ilgilenenler bilir.Benim gördüğüm ulaştırma bakanlığı mükemmel çalışıyor.Bukadar çalışkan bir bakanın memleketindeki pisti altın kaplamada yapsalar tek kelime etmem,sonuçta adamın memleketi seçim bölgesi.Geçmiştekiler gibi yapmıyor adam hem ülkeye çalışıyor hem memleketine.Çalmıyor çırpmıyor hortumlamıyor.
  • Efendim dolu inermiş inmezmiş o kadar alakalı değilim. Beni ilgilendiren sadece dhmi istatistikleri. Önce onlara bakıp konuşsalar daha güzel olur. DHMİ istatistikleri yılda erzincana Şubat 2010 itibariyle 136,888 yolcu kullanmış. 1 yıla vurduğunuzda günde en fazla 2 uçak iniş-kalkış yapar. Gerisini siz düşünün. Sağlıcakla kalın.
  • ya eleştiren arkadaşlar çarpılırsınız orası kutsal topraklar oraya uçakların yüzde 30-40 ile uçtuğunu biz değil dhminin istatistikleri söylüyor ama devir erzincan devri adamlar boşta gitse uçuyorlar dhmi genel müdürü kim thy nin yönetim kurulunda kim var ( dolayısıyla sun expreste sözü geçer ) anadolu jette zaten yavru thy olsun o kadar yani ( bu arada merkez 100.000 toplam 210.000 nufuslu en yakın il 200 km yani hiç bir il şuraya gidemedim bari erzincana gideyim demez )
  • erzincana kaç sefer uçakla gittin boş oldunu söy lüyon önçe bi uçakla erzincana uç sonra konuş sizin gibi insanlar yüzün den bu ülke bi arpa boyu bile ilerlemiyo önçeden miş hatır uşuşları sabihayada işlemez diyor lardı ama şim di rekor kırıyo
  • Yaw Erzincana giren ve çıkan uçaklar var da size ....ve ... ne ?! Herkes haddini ve yerini bilsin. Erzincana her zaman gidip gelirim. Siz kaç kere gidip geldiniz?. Erzincana uçak yazın full gidip gelir, kışında en az yarısı dolar. Çevre illerde Erzincanı kullanır. Hem Erzincanın ve Bakanın kahyalığı kimseye düşmedi. Türkiye'de sivil havacılığın önünü açıp altın çağ yaşatan bakanın memleketine en kral havaalanı yapılacak, uçaklarda uçacak. O kadar.

Kahramanmaraş Havaalanı ve Erzincan Havaalanı, pistlerinde yapılan çalışmalar nedeniyle uçuş trafiğine kapatıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yayınlanan duyuruda göre her iki pistte devam eden pist çalışmaları nedeniyle, 1 Nisan tarihinden itibaren hava trafiğine kapatılacak ve uçuşlar çevre illere yönlendirilecek.

İşte DHMİ'nin yaptığı duyuru;

KAHRAMANMARAŞ HAVAALANI

Yılda 81.420 yolcu ve 1133 adet uçak trafiğini ağırlayan Kahramanmaraş Havaalanı, son yıllarda artan trafiğe cevap verebilmek amacıyla altyapısını yeniliyor.

Altyapı çalışmaları kapsamında 2300x30 m. ebadında olan pist 2300x45 metreye çıkartılıyor. Bu kapsamda; 400’er m.lik pist başları beton kaplama ve kalan 1500 m.lik kısım 3 katman asfalt ile tadilat yapılacaktır. Buna ilaveten mevcut taksiyolu genişletiletilerek, apronun boyutları 80x50 m.’den 100x50 m.’ye çıkarılacaktır. Ayrıca pist içindeki elektrik aydınlatması da yenilenecektir.

İşin toplam süresi 360 gün (yer teslim tarihinden itibaren) olmakla birlikte, pistin yenilenecek olan elektrik aydınlatma işleri ve altyapı işleri de dahil olmak üzere 90 gün içerisinde pistin yenilenmesi gerçekleştirilecektir. Bu amaçla mevcut pist 1 Nisan – 1 Temmuz tarihleri arasında kapatılacaktır.

ERZİNCAN HAVAALANI

Bölgenin önemli bir meydanı konumunda bulunan ve yılda 127.030 yolcu ve 1667 adet uçak trafiğini ağırlayan Erzincan Havaalanı, son yıllarda artan trafiğe cevap verebilmek amacıyla alt ve üstyapısını komple yeniliyor.

Altyapı çalışmaları kapsamında 3120x60 m. ebadındaki pist kaplamasının yenilenmesiyle birlikte pistin mevcut durumu standartlara uygun hale getirilecektir. Bu kapsamda; pistin ilk ve son çeyreğini teşkil eden 400’er metrelik pist başları beton kaplama, kalan 2320 m.lik kısım ise uzun ömürlü ve pist frenleme katsayısı yüksek taşmastik asfalt ile kaplanacaktır. İşin toplam süresi 500 gün (yer teslim tarihinden itibaren) olmakla birlikte pistin komple yenilenecek olan elektrik altyapı ve aydınlatma işleri de dahil olmak üzere toplam 90 gün içerisinde pistin yenilenmesi gerçekleştirilecektir. Bu amaçla mevcut pist 1 Nisan – 1 Temmuz tarihleri arasında kapatılacaktır.

Ayrıca altyapı işleri kapsamında yeni aprona bağlantılı yeni bir taksiyolu yapılacak olup, mevcut taksiyolları da tüm elektrik altyapısıyla birlikte yenilenecektir. Proje bedeli toplam 25.535.671 TL’dir.
Yapımına 2009 yılı içinde başlanan ve şu anda % 50 seviyelerini geçen yeni terminal binası ve otopark işinin de 17.03.2011 tarihinde bitirilmesi planlanmış olup, terminal açılışının 29 Ekim 2010 tarihine yetiştirilmesi için büyük gayret sarf edilmektedir.

33.000 m2 terminal binası ve 10.000 m2 lik otoparkın yanında 160x314m. boyutlarındaki yeni apron da 50.240 m2 olacaktır. Yapımı devam eden yeni terminal binası da tamamlandığında toplam 46.784.338 TL’ye mal olacaktır. Her iki işin toplam maliyeti 72.320.009 TL’dir.

Yeni terminal binası ve pist inşaatının tamamlanmasıyla birlikte yepyeni bir görünüm ve işlerliğe kavuşacak olan Erzincan Havaalanının bu dönem zarfında kapalı olmasından dolayı başta Erzincan halkı olmak üzere tüm bölge halkımızdan sabır ve hoşgörü beklentimizi ileterek saygılarımızı sunarız.

UÇUŞLARA KAPATILIYORLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ya biraz akıllı yorum yapın. Neymiş efendim atlas yada pegasus niye gitmiyomuş. Sanki bu firmalar Türkiye'nin bütn illerine uçuyor da bir tek Erzincan'a gelmiyor. Erzincan'a yakışan bir havaalanı olacak inşallah. Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu hemşehriniz yalan mı söylüyor şimdi? Okuma yazma bilen herkes dhmi nin sitesine girer, rakamları görür. Deyin ki "Hemşehrimizdir, yapsın uçak inse de inmese de, helal olsun" gözünün yağını yiyeyim. Gerçi bi de ILS yapıyorlarmış, manialar engel teşkil ediyor diye biliyordum. Yine de helal olsun denebilir. hadi hayırlısı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bre Cahil, Şubat ayında dünyanın her yeri böyledir. Sen birde git yaz aylarına bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cahil sadece İstanbulda 500.000 in üzerinde Erzincanlı var ve çoğu her sene memleketine bir sefer gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞUBAT AYI SONU İTİBARİ İLE GELEN YOLCU25780 UÇAK SAYISI 333 ORTALAMA 77 YOLCU SUN EXPRESS 189 KİŞİLİK UÇAKLA THY 165 KİŞİLİK UÇAKLA ANADOLU 180 ( YAKLAŞIK) UÇAKLA GELİYOR HİÇ BİRİ İÇİN YÜZDE 50 BİLE DEĞİL RAKAMLAR ORTADA BİLMEM ERZİNCANLILAR NE DER MADEM O KADAR YOLCU VAR PEGASUS ATLAS NEDEN GELMİYOR SADECE THY VE SAZ EKİBİ GELİYOR BİLMEM ANLATABİLDİMMİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ulaştırma bakanı Türkiye tarihinde görülmemiş hizmetlere imza attı ve atmayada devam ediyor.Havacılık altın çağını yaşıyor,geçmişteki hedeflerin 20 yıl önünde gidiyor.Karayolları yine öyle,bu ülkeye hızlı tren getirdi ve ağı dahada genişletiyor adam.Denizcilikte itibar kazandı büyük ilerlemeler kaydetti Türkiye,ilgilenenler bilir.Benim gördüğüm ulaştırma bakanlığı mükemmel çalışıyor.Bukadar çalışkan bir bakanın memleketindeki pisti altın kaplamada yapsalar tek kelime etmem,sonuçta adamın memleketi seçim bölgesi.Geçmiştekiler gibi yapmıyor adam hem ülkeye çalışıyor hem memleketine.Çalmıyor çırpmıyor hortumlamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Efendim dolu inermiş inmezmiş o kadar alakalı değilim. Beni ilgilendiren sadece dhmi istatistikleri. Önce onlara bakıp konuşsalar daha güzel olur. DHMİ istatistikleri yılda erzincana Şubat 2010 itibariyle 136,888 yolcu kullanmış. 1 yıla vurduğunuzda günde en fazla 2 uçak iniş-kalkış yapar. Gerisini siz düşünün. Sağlıcakla kalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya eleştiren arkadaşlar çarpılırsınız orası kutsal topraklar oraya uçakların yüzde 30-40 ile uçtuğunu biz değil dhminin istatistikleri söylüyor ama devir erzincan devri adamlar boşta gitse uçuyorlar dhmi genel müdürü kim thy nin yönetim kurulunda kim var ( dolayısıyla sun expreste sözü geçer ) anadolu jette zaten yavru thy olsun o kadar yani ( bu arada merkez 100.000 toplam 210.000 nufuslu en yakın il 200 km yani hiç bir il şuraya gidemedim bari erzincana gideyim demez )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
erzincana kaç sefer uçakla gittin boş oldunu söy lüyon önçe bi uçakla erzincana uç sonra konuş sizin gibi insanlar yüzün den bu ülke bi arpa boyu bile ilerlemiyo önçeden miş hatır uşuşları sabihayada işlemez diyor lardı ama şim di rekor kırıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaw Erzincana giren ve çıkan uçaklar var da size ....ve ... ne ?! Herkes haddini ve yerini bilsin. Erzincana her zaman gidip gelirim. Siz kaç kere gidip geldiniz?. Erzincana uçak yazın full gidip gelir, kışında en az yarısı dolar. Çevre illerde Erzincanı kullanır. Hem Erzincanın ve Bakanın kahyalığı kimseye düşmedi. Türkiye'de sivil havacılığın önünü açıp altın çağ yaşatan bakanın memleketine en kral havaalanı yapılacak, uçaklarda uçacak. O kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000