12 Aralık 2013, Perşembe 16:50:00

UÇAK KALDIRMAMA EYLEMİNİ ERTELEDİLER

Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının verilmesi için yarın uçak kaldırmama eylemi yapmayı planlayan Büro Memur-Sen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşecek.
  • çok yakın akraba ve arkadaslarım var meteoroloji genel md calısan ve her zaman tek bir işlerinin dahi olmadıgını öylesine ıse gıdıp geldıklerınden aldıkları maastan övünür dururlar hatta içlerinde baska işlerde calısıp nerdeyse part tıme gıbı işe gidip gelenler var,bunlara birebir defalarca sahit oldum.bi de tazmınat alırlarsa cook yazık..
  • İş bırakma, genel grev vs... bu dönemde işleyen usuller değil. Meteoroloji sonuçta hangi bakanlığa bağlıysa o bakanlığın personel koşullarına göre ücret alır ve almalı. Havalimanlarındaki meteoroloji işleri uzmanlık gerektirmez, kısa bir hizmet içi eğitimle personel hizmet birimine hazır hale getirilir. Bu sebepten de havacılık tazminatı alması makul değil, kurum içinde haksızlık olur yani torpili olan limanda çalışır parasını alır, olmayan alamaz. Bence bu yöntemle sonuç almaları çok zor ama yine de inşallah herkesin gönlüne göre olur.
  • ayrıca bu kurum personeli daha önce bir sendikanın mücadelesiyle hak ettiği bir tazminatı ve herkesten önce fazla çalışma ücretini de almaktan mahrum edilmişti..Yani dostlar meteoroloji işin gerçeği genel personel yapısıyla değerli bir kurumdur ama maalesef sahipsizdir, eziktir , ezilmiştir...Çoğu yerde (kafadan sallamıyorum) dhminin çok övdüğünüz kule ve aftn gibi bölümlerinde çalışan personelinden daha tahsilli personele sahiptir. Sonradan yetişmişliği ve zenginleşmenin verdiği cilayı hesaba katmadan tabii ki...Dhmi ile bir derdim yok onlar hak ettiklerini alıyorlar...Eğer yine de genelleme yaparak tüm havaalanlarında çalışan değerli personeli bir kaç yanlış kişiler yüzünden aynı kategoriye sokarak yazarsanız ben de net örneklerle bazı şeyleri yazarım belki..
  • Şimdi dostlar kaldırmayı indirmeyi bilmem de, eylem ayrı bir şey tabi mesele o değil mesele ortada gerçekten bir haksızlık var bir kere bunu anlayalım. Bir çok kurumumuz bir çok haklarını zamanla kaybederken bir çok kurumumuz da bir sürü haklar elde etmiştir. Bu konu ise aslında fazla uzatılamayacak bir konudur. Tartışma meteoroloji havacılık almalı mı almamalı mı değildir. O konu ilgili kurum tarafından (eurocontrol) tartışılmıyor. Meteoroloji bu kurumdan her yıl dmi üzerinden ödediği yıllık üyelik ücreti sonrasında hizmetleri karşılığında parasını alıyor ama dhmi gibi bir kısmının dağıtılması gerekirken çeşitli bahanelerle başka şeylere harcanıp personele dağıtılmıyor. Son iki yılki sayıştay raporlarını incelerseniz ayrıca dmi faaliyet raporlarını okursanız meteorolojinin bu konuda (havacılık) hangi konumda olduğunu net görürsünüz. Belki bilmezsiniz ama meteoroloji personeli 2011 yılında 3 ay boyunca maaşının yaklaşık 3 te birini almamıştır. Sonradan toplu ödenmiştir.
  • Uçak kaldırmama eylemi mi?Bunu Meteoroloji mi yapacak?Kimse kusura bakmasın ama bana çok komik geldi.En fazla ATİS notamlanır.Belli bir süre sonra kusuru olanlar cezasını çeker.Bu iş ile direk ilgili olan DHMİ bile tazminat sürecinde bu davranışın onda birini sergilemedi.Hak eden hak ettiği ölçüde tazminattan faydalanmalıdır.
  • havacılık tazminatı havacılık işi içinde yıprananlara vs verilmez mi? bu kişilerin havacılıkla ilgisi olmayan başka meteoroloji çalışanlarından veya devlet memurlardan farkı nedir de bunlara özel tazminat verilsin? havacılık tazminatı diye istenen aslında farklı bir tazminat mıdır? ekstra ne yapıyorlar bunları dile getirirlerse kamuoyundan da destek alabilirler belki. uçak kaldırmamaya gelince, "hadi ama dostum, şaka yapıyor olmalısın" demek lazım bunlara. amerikan NOAA ve AWC bile tüm dünyanın hava tahminlerini gözlemlerini sağlıyor. bizimkiler en uzak nerenin gözlemlerini sağlıyorlar? sanki afrikadaki meydanın havasını cebinden cıkarıyor da veriyor... hayret bir şey
  • havacılık tazminatının türkiyede hak hukuk kural ve yasalara göre diğer ülkelerdeki uygulamalara göre dağıtıldığına inanmıyorum
  • zamanında tazminat alıyordunuz, ek ödeme alabilmek için tazminattan kendiniz vazgeçmiştiniz diye hatırlıyorum. ayrıca transit geçiş yapan uçaklara nasılk hizmet veriyorsunuz merak ettim.(tamamiyle bilgi almak için sorulmuş bir soru)
  • Ac tavuk,kardesim siz havaci degilsiniz,kendiniz soyluyorsunuz sadece katkiniz var,bu sebepten orman bakanligina baglisiniz,bu konuda tek kaynak degilsiniz uydudan alinir ,askeri kaynaktan alinir,siz rasat yapmasanizda ucuslar etkilenmez siz kimsinizde ucak kalkmayacakmis,haydi baska kapiya
  • nasıl uçakların kalkmamasını engelleyecekler ? metar yayınlamayarak ve/ya kulede ki awos yayınını keserek mi?

Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının verilmesi için yarın uçak kaldırmama eylemi yapmayı planlayan Büro Memur-Sen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşecek. Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu’yla önümüzdeki hafta görüşecek olan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Görüşme nedeniyle eylemimizi erteliyoruz. Görüşmeden havacılık tazminatının ödeneceği yönünde bir sonuç bekliyoruz. Aksi halde uçak kaldırmama eylemini belirleyeceğimiz bir tarihte yapmakta kararlıyız” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde görev yapan çalışanlara havacılık tazminatının ödenmesi konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’ndan (Eurocontrol) havacılığa katkılarından dolayı personel gideri olarak alınan ancak Meteoroloji çalışanlarına verilmeyen havacılık tazminatının ödenmesi için protesto yapmış, yarın için de uçak kaldırmama eylemi yapma kararı almıştı. Bu karar sonrası Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Sipahi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bahaettin Kaptan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da önümüzdeki hafta salı günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile havacılık tazminatının meteoroloji çalışanlarına ödenmesi için görüşme yapacak.

GÖRÜŞMEDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKMAZSA UÇAKLAR KALKMAYACAK

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, görüşmeyi olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini ve uçak kaldırmama eylemini ertelediklerini söyledi. Görüşmeden meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının ödeneceği yönünde bir karar çıkacağını umduğunu kaydeden Yazgan, “Eurocontrol’den personel gideri olarak alınan parayı Devlet Hava Meydanları İşletmesi havacılık tazminatı adı altında çalışanlarına öderken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına hakları olan tazminatı maalesef ödemiyor. Bu haksızlığı geçtiğimiz hafta protesto ederek meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının ödenmesini istedik. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından olumlu bir haber gelmediği takdirde uçakların iniş ve kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını oluşturmayarak uçak kaldırmama eylemi yapacaktık. Eylemimiz öncesi ülkemizin ve vatandaşlarımızın zarar görmemesi için bakanlıkta bir dizi görüşme yaptık. Önümüzdeki hafta da Bakan Veysel Eroğlu ile görüşme yapacağız. Görüşmeden havacılık tazminatının ödenmesine yönelik bir karar çıkacağını umuyoruz. Bunun aksini düşünmek dahi istemiyoruz. Şayet görüşmeden olumlu bir haber çıkmazsa uçak kaldırmama eylemini belirleyeceğimiz bir tarihte yapmakta kararlıyız. Amacımız meteoroloji çalışanlarına hakları olan havacılık tazminatının ödenmesi. Havacılık tazminatı ödenene kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi. 

UÇAK KALDIRMAMA EYLEMİNİ ERTELEDİLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Mmeteoroloji mi?? ~ 10 yıl önce
çok yakın akraba ve arkadaslarım var meteoroloji genel md calısan ve her zaman tek bir işlerinin dahi olmadıgını öylesine ıse gıdıp geldıklerınden aldıkları maastan övünür dururlar hatta içlerinde baska işlerde calısıp nerdeyse part tıme gıbı işe gidip gelenler var,bunlara birebir defalarca sahit oldum.bi de tazmınat alırlarsa cook yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BJ ~ 10 yıl önce
İş bırakma, genel grev vs... bu dönemde işleyen usuller değil. Meteoroloji sonuçta hangi bakanlığa bağlıysa o bakanlığın personel koşullarına göre ücret alır ve almalı. Havalimanlarındaki meteoroloji işleri uzmanlık gerektirmez, kısa bir hizmet içi eğitimle personel hizmet birimine hazır hale getirilir. Bu sebepten de havacılık tazminatı alması makul değil, kurum içinde haksızlık olur yani torpili olan limanda çalışır parasını alır, olmayan alamaz. Bence bu yöntemle sonuç almaları çok zor ama yine de inşallah herkesin gönlüne göre olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasarken ~ 10 yıl önce
o zaman hiç dağıtmamaktansa tüm personele birbirine yakın miktarlarda dağıtmaya çalışırlar olur biter. torpil zaten bu memleketin baş ağrısı, bizi yaradana hamdolsun ki işe girişte eski tarihler de dahil en az torpilin işlediği kurumlardan biri....Dhmi de işe girmenin kpssden önceki durumlarını bilirsiniz herhalde...saygılar..
bj sana ~ 10 yıl önce
eurocontrol verilmesi için uzmanlıkmı gerekli guvenlikçileriniz kulecileriniz itfaiyecileriniz hizmetliniz müdürleriniz vs vs hepsi uzmanmı acaba hepsi ortaokul lise mezunları ve hepside eurocontrol alıyor bunu herkes bılıyor kusura bakma .meteorolojı personeli oylemi hepsi üniversite mezunu geneli muhendis sen daha neyin uzmanlıgından bahsedıyorsun meteorolojı senın dediğin gibi hizmet içi eğitimle hal olmuyor maalesef çekirdekten yetişmiş insanlar muhendislikle gelişmiş personellerle dolu ..ayrıca birim değil MÜDÜRLÜKTÜR sen kendi birimnlerinle karıştırma dediğin gibi inşallah herkesin gönlüne olur sonuçta aynı çatıaltında görevlerimizi yapıyoruz destek çıkacagınız yerde laf olsun torba dolsun hesabı diye yazmayın yapıcı olun
yasarken ~ 10 yıl önce
ayrıca bu kurum personeli daha önce bir sendikanın mücadelesiyle hak ettiği bir tazminatı ve herkesten önce fazla çalışma ücretini de almaktan mahrum edilmişti..Yani dostlar meteoroloji işin gerçeği genel personel yapısıyla değerli bir kurumdur ama maalesef sahipsizdir, eziktir , ezilmiştir...Çoğu yerde (kafadan sallamıyorum) dhminin çok övdüğünüz kule ve aftn gibi bölümlerinde çalışan personelinden daha tahsilli personele sahiptir. Sonradan yetişmişliği ve zenginleşmenin verdiği cilayı hesaba katmadan tabii ki...Dhmi ile bir derdim yok onlar hak ettiklerini alıyorlar...Eğer yine de genelleme yaparak tüm havaalanlarında çalışan değerli personeli bir kaç yanlış kişiler yüzünden aynı kategoriye sokarak yazarsanız ben de net örneklerle bazı şeyleri yazarım belki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasarken ~ 10 yıl önce
Şimdi dostlar kaldırmayı indirmeyi bilmem de, eylem ayrı bir şey tabi mesele o değil mesele ortada gerçekten bir haksızlık var bir kere bunu anlayalım. Bir çok kurumumuz bir çok haklarını zamanla kaybederken bir çok kurumumuz da bir sürü haklar elde etmiştir. Bu konu ise aslında fazla uzatılamayacak bir konudur. Tartışma meteoroloji havacılık almalı mı almamalı mı değildir. O konu ilgili kurum tarafından (eurocontrol) tartışılmıyor. Meteoroloji bu kurumdan her yıl dmi üzerinden ödediği yıllık üyelik ücreti sonrasında hizmetleri karşılığında parasını alıyor ama dhmi gibi bir kısmının dağıtılması gerekirken çeşitli bahanelerle başka şeylere harcanıp personele dağıtılmıyor. Son iki yılki sayıştay raporlarını incelerseniz ayrıca dmi faaliyet raporlarını okursanız meteorolojinin bu konuda (havacılık) hangi konumda olduğunu net görürsünüz. Belki bilmezsiniz ama meteoroloji personeli 2011 yılında 3 ay boyunca maaşının yaklaşık 3 te birini almamıştır. Sonradan toplu ödenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATSEP ~ 10 yıl önce
Uçak kaldırmama eylemi mi?Bunu Meteoroloji mi yapacak?Kimse kusura bakmasın ama bana çok komik geldi.En fazla ATİS notamlanır.Belli bir süre sonra kusuru olanlar cezasını çeker.Bu iş ile direk ilgili olan DHMİ bile tazminat sürecinde bu davranışın onda birini sergilemedi.Hak eden hak ettiği ölçüde tazminattan faydalanmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fiyasko ~ 10 yıl önce
havacılık tazminatı havacılık işi içinde yıprananlara vs verilmez mi? bu kişilerin havacılıkla ilgisi olmayan başka meteoroloji çalışanlarından veya devlet memurlardan farkı nedir de bunlara özel tazminat verilsin? havacılık tazminatı diye istenen aslında farklı bir tazminat mıdır? ekstra ne yapıyorlar bunları dile getirirlerse kamuoyundan da destek alabilirler belki. uçak kaldırmamaya gelince, "hadi ama dostum, şaka yapıyor olmalısın" demek lazım bunlara. amerikan NOAA ve AWC bile tüm dünyanın hava tahminlerini gözlemlerini sağlıyor. bizimkiler en uzak nerenin gözlemlerini sağlıyorlar? sanki afrikadaki meydanın havasını cebinden cıkarıyor da veriyor... hayret bir şey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fiyasko cevap ~ 10 yıl önce
senın kulecin ne iş yapıyor memur degılmı senın aim ne yapıyor memur değilmi senin elektrikçin napıyor memur değilmi arf cı ne yapıyor memur değilmi guvenlikçin ne yapıyor memur değilmi hepsi alıyor eurocontrol tazmınatını güldürmeyin adamı ....ayrıca senın uzak dedıgın yerler turkıye metarını tafını yayınlamasa onlar nerden alacaklar onu bır soyle yoksa turkıyede meteorolojı kurdularda haberımızmı yok ..sanada hey adamım sen havacı değil sıvacı bıle olamazssın demek gerekıyor
tazminatçı ~ 10 yıl önce
havacılık tazminatının türkiyede hak hukuk kural ve yasalara göre diğer ülkelerdeki uygulamalara göre dağıtıldığına inanmıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
c21 ~ 10 yıl önce
zamanında tazminat alıyordunuz, ek ödeme alabilmek için tazminattan kendiniz vazgeçmiştiniz diye hatırlıyorum. ayrıca transit geçiş yapan uçaklara nasılk hizmet veriyorsunuz merak ettim.(tamamiyle bilgi almak için sorulmuş bir soru)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 10 yıl önce
bır uçak kalkış yerinden varış yerıne kadar uçuş yolu boyunca meteorolojının verdiği bilgiler doğrultusunda yoluna devam eder örneğin uçuş yolu uzerinde turbulans yada buzlanma yada cb bulutu(oraj yıldırım) gıbı meteorolojık olayları onceden bıldırıp ona gore rotasını belırlemesıne ınıste kalkısta ruzgar sıcaklık gıbı parametrelerı bıldırir pilot ona gore kalkıs yapar ayrıca sis pus gorus kısıtlayıcı hadıselerın iniş esnasında risk yarattıgı için anlık olarak rasat şeklinde yayınlayıp pilotların kullanmasına sunulur ayrıca şunu belirtmek ısterımkı kaç gundur uçaklar hep iptal olmustur neden çunku hava sartları olumsuz oldugu ıcın meteorolojı bunun ıcın vardır katkısı bazıların anlamak ıstemediği kadar çok buyuktur
cevap ~ 10 yıl önce
evet zamanında alınan tazmınat personele veriliyordu şimdi verilmiyor ama verilmesi lazım eurocontrol personel gıderı dıye gönderiyor genel mudurluk parayı alıp dağıtmıyor olay bu
yasarken ~ 10 yıl önce
ek ödeme alabilmek için.....şeklinde uydurulan olayın aslı şöyledir; dhmi ile meteoroloji personeline çıkan ilk havacılık tazminatında meteorolojinin maliyetleri eurocontrol tarafından tamamen karşılanan personeline %50 gibi çıkan oran dhmi'de %200 idi.%50 de sadece 1 ve 2. dereceye sahip ve havaalanında çalışan personele verildi ...hükümet daha sonra denge tazminatına zam yapınca meteoroloji personelinin aldığı havacılık tazminatı devletin verdiği denge tazminatının altında kaldı ve ilk önce yüzdelik artışlarla eşitlenmeye çalışıldı en sonunda havacılık kaldırılıp yerine denge tazminatı mecburen getirildi ve o fark da yine euro control paralarından ödendi.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ac tavuk,kardesim siz havaci degilsiniz,kendiniz soyluyorsunuz sadece katkiniz var,bu sebepten orman bakanligina baglisiniz,bu konuda tek kaynak degilsiniz uydudan alinir ,askeri kaynaktan alinir,siz rasat yapmasanizda ucuslar etkilenmez siz kimsinizde ucak kalkmayacakmis,haydi baska kapiya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eksik bilgi ~ 10 yıl önce
eurocontrolde meteoroloji sistemleri elektronik personeli -atm- kontrolünde ve onlar bunu alıyor türkiyede bu sistemlere kim bakıyorsa-meteoroloji- onlarında alması gerekir -meteoroloji personeli değilim-
cevap ~ 10 yıl önce
çok bılmış ıphone uygulaması o uydu bılgılerınıde askeri kaynaklarıda bız yayınlıyoruz ayrıca bız kımmıyız bız bu uçakların kalkması ve ınıs yapmasında onemli rolü olan METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ personeliyiz ayrıca uslubunuz çok ukalaca .ayrıca zaten meteorolojı eurocontrolden persoenl gıderı dıye zaten alıyor bu parayı sadece duzenleme gerekli bu sizi yada baska bır kurumu baglamaz .meteorolojı havacılık için candır can ama bunu senın gıbı art nıyetli vtandaşlar anlayamaz okadar .dısardan alırım dıyosun askerı kaynaklar dıyosun demekki kabul etmiş bulunuyorsun meteorolojı olmazssa olmaz demi kardeş kendı ağzınla soyledin aferin
c21 ~ 10 yıl önce
metar ı iphone ile alır, yine alır...
c21 sana ~ 10 yıl önce
iphone metar speci taf yapmayamı başladı ALLAH ALLAH meteoroloji yayınlamasa o iphone nerden alacak veriyi be hey cahil ataturk meydan diyelimki yayınlamadı ıphone kendısımı uretecek metarı tafı speciyi eğer ole bısey varsa bızede soyleyın yaw.bilmiyorsan soyleyım sana bırazcık bilgi hazinen gelişssin katkı olsun sana biz nasıl avrupadakı herhangı bır meydanın bılgısını çekebılıyorsak onlarda bızim meydanların bılgısını çekebılıyor onlar yayınlamasa bız yayınlamasak nerden elde edılecek metar taf speci uydu radarları kapatsak nerden gelecek bu bılgıler .sana iphonunla iyi yolculuklar eğer pilotlar senın gıbı düşünseydi Allah muhafaza hergun bır iphone kaza kırımı olurdu biliyorsan konuş alim sansınlar bılmıyorsan sus örnek alsınlar
c21 ~ 10 yıl önce
dediğimi anlamadan destan yazmışsın, gereksiz olmuş. dediğim şu; kendinizi bu kadar fazla önemsemeyin, bu mantıkla bakarsak otoparkçısından, serviscisine, terminal işleticisinden, müstecirine herkes bir şekilde hizmet veriyor havacılığa. verdiğin hizmetin karşılığını alıyorsun, artı her türlü sosyal hizmetten de faydalanıyorsun evet tazminatta almanızı şahsen isterim ama sizin kendiniz slalom yaptınız bu olayda. şimdi uçak kaldırmayacağız olayı beni ayar etti o zor diyorum sizin gücünüzde kabiliyetinizde teknolojinizde yetmez uçak kaldırmamaya. ne dedin duyamadım
c21 yıne sana ~ 10 yıl önce
personel olarak vwerdiğimiz hizmetin bedeli olarak ne alıyoruz onu bir söylesene bana ne tür bir sosyal faaliyetmiş onu da de bakem.ayrıca uçak kalkar iner sorun o değil sorun hakedilen hak arayışıdır. sesimizi duyurmaktır.eger sen meteoru otoparkçısıyla aynı kefeye koyuyorsan ne diye meteoroloji ofislerini kuleye yapıyorsun .konuşurken biraz mantıklı konuş 7/24 kule ve pilotlarla içiçeyiz bu askeri yada sivil farketmiyor sen hala gazel okuyorsun .yada meteorolojıyı çoook kıskanıyorsun oyle anlaşılıyor. belki başlık eksik olmuş olabılır belki slogan daha farklı olabılırdı ama seni ayar edecek ne yapmış şöyle bak bakalım senden başka zıplayan varmı butun yorumlar senin bıde . bu hak aarayışına herkes destek çıkıyor butun dhmi ama seni anlayamadık
hsn ~ 10 yıl önce
nasıl uçakların kalkmamasını engelleyecekler ? metar yayınlamayarak ve/ya kulede ki awos yayınını keserek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000