02 Aralık 2010, Perşembe 13:45:05

TÜRKİYE’DE BİR İLK

ATM Dalaman Havaalanı ve DHMİ personeli arasında yaşanan başarılı sezonu kutlamak ve iletişimi güçlendirmek amacıyla yemek düzenlendi.
  • :) Öncelikle bir şeyle ilgili yorum yapmak için bilgi sahibi olmak lazım binayı eleştirenlere dünyaca ünlü mimarlık ödülünü aldığını hatırlatırken linkten okumalarını tavsiye ederim (www.atmairport.aero/haberler_4.php),herşeyin doğal olduğu ve o doğallığın verilmesi için şık binalara (iç yada dış dizayn) harcananın en az 3 katının harcandığının da altını çizeyim. Yemekte ki protokol'ün oturma düzenine gelince herhangi bir sınırlama ya da yer tanzimi yapılmadan saygı değer yöneticilerin kendi rızasıyla istediği yere oturduğunu ve bu sebeple kimsenin bilinçli olarak bir yere yerleştirilmediğini de ayrıca belirtmek isterim. Sevgimle Ve Saygımla..
  • ben başmüdürümüzün yerinde olsaydım o masada oturmazdım eğer o masanın ortasında oturacak biri varsa o da kimse kusura bakmasın DHMİ Dalaman Başmüdürü Cevat YILMAZ olması lazımdı başmüdürüm biraz dik duralım ne olur dipde köşelerde oturmıyalım
  • Erzurum dan yazıyorum. Dalaman çok şanlı Cevat YILMAZ farkı diyeceğim. Bizde 1 sene civarında çalıştık Başmüdürümüzle hani derlerya "Rüzgar gibi geçti" birlikte çalışılabilecek mükemmel bir insan Kurumumuzun böyle idarecilere daha çok ihtiyacı var yolun açık olsun Başmüdürüm Erzurum dan selam ve saygılar.
  • Aynı hassasiyeti ve paylaşımı bizim havalimanınımızda da bekliyoruz.
  • BU BAŞARIYA HER TÜRLÜ KATKISI OLAN KURUM KURULUŞA ATM VE DHMİ YE BÖLGE TURİZMİ AÇISINDA SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİYORUZ
  • Bu yaz ucusumda Dalaman havalimanini kullandim. Binaya yolcu olarak ucaktan gelince el feneri lazim, önüünüzü ve elinizdeki belgelerin üzerindeki yazilari görmüyorsunuz yani isik o kadar yetersiz, klima hakeza o da o kadar yetersizki aninda su ter icinde kaliyorsunuz. Bina zaten iceriden yarim kalmis insaat görüntüsünde. Dalaman gibi turistik potansiyeli yüksek bir yere o liman binasini hic yakistiramadim. Yetkililerin iyilestirme islemlerini hemen baslatmasini temenni ederim. GEZGIN01
Türkiye’nin önemli turizm bölgelerinden Muğla Dalaman’da bulunan ATM Dalaman Havaalanı işletmesi, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen gelen yolcu açısından yakaladığı önemli ivmeyi sadece kendine mal etmeyerek, DHMİ Dalaman personeliyle birlikte Palmiye Restaurant’ta ortak bir yemek düzenledi.

Geceye, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekelli, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, DHMİ Dalaman Baş Müdürü Cevat Yılmaz, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, Dalaman Hava Meydan Komutanı Hava Istikham Albay Ziya Özkütük, ATM Havalimanı Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü A.Hamdi Güvenç, AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık, DHMİ ve ATM Havalimanı personeli katıldı.

Yemekte, DHMİ ve ATM Havalimanı çalışanları günlük iş stresinin izlerinden kurtularak sosyal bir platformda bir araya gelmekten mutlu olduklarını dile getirirken, Türkiye de bir ilke imza atan organizasyonun önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacağı belirtildi.

5 gün sürecek olan yemeğin ardından AirportHaber’e açıklamalarda bulunan ATM Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü A. Hamdi Güvenç başarılı geçen sezonun ardından, bölgeye ve havayolu şirketlerine sağladıkları katkıları anlattı.

Güvenç; “Oldukça başarılı geçen bir sezonun ardından, Devlet ve Özel Sektör arasındaki bu başarıyı DHMİ Baş Müdürümüz ile görüşerek çalışanlar arasında iletişimi daha da kuvvetlendirmek amacıyla böyle bir yemek düzenledik. Mülki İdari Amirimiz'inde manevi destekleriyle gelenekselleşmesini planladığımız bu yemeği her sezon sonunda yapmayı planlıyoruz. Eğer ortada bir başarı varsa bunu sırt sırta vererek, beraber elde ettik. Bu sene Avrupa’da yaşanan bir takım olumsuzluklara rağmen Dalaman Havaalanı rekor denecek düzeyde turisti çekmeyi başarabildiyse, bu iki farklı kurumun birbiri arasındaki iletişim gücüyle meydana gelmiştir” diye konuştu.

“KÜL FELAKETİ, İFLASLARA RAĞMEN TURİST SAYIMIZ ARTTI”
Güvenç sözlerine şöyle devam etti; “Mesela sezon başında yaşadığımız "Yanardağ Felaketi" daha sonra sezon ortasında önemli sayıda turist Dalaman’a getiren Gold Trail şirketinin faaliyetlerine son vermesi, ardından yine çok önemli sayıda turist katkısında bulunan Kiss Flight gibi büyük bir şirketin faaliyetlerine son vermesi, bütün bunlar sezonun gidişatına etki etmişti. Yaşanan bütün bu olumsuzluklara rağmen Dalaman Havalimanı’na gelen turist açısından geçen sezona göre %10’luk bir artış yakaladık.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen koordineli bir şekilde yolcuların mağduriyetini engellemek için çalışmalarda bulunan Muğla Valisi Fatih Şahin ve İl Turizm Kültür Müdürü Dr. Kamil Özer’e teşekkür eden Güvenç, Dalaman bölgesinin önemli turistik destinasyonlara sahip olduğunu, ATM Dalaman olarak yaklaşık 4 senedir yaptıkları marketing çalışmalarıyla bölgeye bir master planı oluşturduklarını, swot analizleriyle Haziran – Eylül ayında otellerin doluluk oranlarının yeterli olduğunu, fakat ölü sezonda bu havanın yakalanamadığı için tur operatörlerine teşvik çıkarttıklarını, onları yönlendirdiklerini ve kamusal fonları turist çekmek amacıyla kullandıklarını, bu süreç içinde de başarıya ulaştıklarını ifade etti.


“BÖLGEYİ İKİNCİ ANTALYA YAPACAĞIZ”
Güvenç, bölgenin artık yeni işletmelere ihtiyacı olduğunu, Antalya’da yapılan işletme yönetimlerini uyguladıklarını ve ilerleyen seneler içinde bölgeyi ikinci bir Antalya yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yeni pazar çalışmalarından bahseden Güvenç, iki sene önce yaptıkları çalışmalar sonucu Ukrayna ve Rusya’dan bekledikleri sayıda turisti bölgeye çektiklerini bu sene yapılan çalışmaların ardından önümüzdeki sene iyi harcama ve turist potansiyeli yüksek olan Suriye, Azerbaycan ve İran’dan turist beklediklerini açıkladı.

















©AirportHaber.com
TÜRKİYE’DE BİR İLK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
:) Öncelikle bir şeyle ilgili yorum yapmak için bilgi sahibi olmak lazım binayı eleştirenlere dünyaca ünlü mimarlık ödülünü aldığını hatırlatırken linkten okumalarını tavsiye ederim (www.atmairport.aero/haberler_4.php),herşeyin doğal olduğu ve o doğallığın verilmesi için şık binalara (iç yada dış dizayn) harcananın en az 3 katının harcandığının da altını çizeyim. Yemekte ki protokol'ün oturma düzenine gelince herhangi bir sınırlama ya da yer tanzimi yapılmadan saygı değer yöneticilerin kendi rızasıyla istediği yere oturduğunu ve bu sebeple kimsenin bilinçli olarak bir yere yerleştirilmediğini de ayrıca belirtmek isterim. Sevgimle Ve Saygımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben başmüdürümüzün yerinde olsaydım o masada oturmazdım eğer o masanın ortasında oturacak biri varsa o da kimse kusura bakmasın DHMİ Dalaman Başmüdürü Cevat YILMAZ olması lazımdı başmüdürüm biraz dik duralım ne olur dipde köşelerde oturmıyalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Erzurum dan yazıyorum. Dalaman çok şanlı Cevat YILMAZ farkı diyeceğim. Bizde 1 sene civarında çalıştık Başmüdürümüzle hani derlerya "Rüzgar gibi geçti" birlikte çalışılabilecek mükemmel bir insan Kurumumuzun böyle idarecilere daha çok ihtiyacı var yolun açık olsun Başmüdürüm Erzurum dan selam ve saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aynı hassasiyeti ve paylaşımı bizim havalimanınımızda da bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU BAŞARIYA HER TÜRLÜ KATKISI OLAN KURUM KURULUŞA ATM VE DHMİ YE BÖLGE TURİZMİ AÇISINDA SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yaz ucusumda Dalaman havalimanini kullandim. Binaya yolcu olarak ucaktan gelince el feneri lazim, önüünüzü ve elinizdeki belgelerin üzerindeki yazilari görmüyorsunuz yani isik o kadar yetersiz, klima hakeza o da o kadar yetersizki aninda su ter icinde kaliyorsunuz. Bina zaten iceriden yarim kalmis insaat görüntüsünde. Dalaman gibi turistik potansiyeli yüksek bir yere o liman binasini hic yakistiramadim. Yetkililerin iyilestirme islemlerini hemen baslatmasini temenni ederim. GEZGIN01

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000