12 Kasım 2013, Salı 12:33:07

TÜRKİYE HAVADA AVRUPA'YI SOLLADI

Türkiye, geçen yıl havayolu ulaşımını kullanan yolcu sayısında, bir önceki yıla göre 12,7 milyon artışla AB ülkelerini geride bıraktı.
  • kurumunun verilerini araştırınız. otomobillerin, cep telefonlarının, tvlerin ve bilimum teknolojik cihazın kullanımının yaygınlaşması türk ekonomik sistemininin başarısı değildir. doğu asyanın üretici güç olarak bu cihaları ucuza üretip tüm dünyada fiyatların düşmesini sağlamasıdır. binlerce km ötedeki çekik gözlü insanların alın teri üzerinden akp nin ekonomik programını aklamaya çalışmayınız. öküzü geçtim samanı bile ithal ediyoruz.
  • Özgür Bey tespitleriniz tamamen hatalı. öncelikle rakamlar hatalı demiyorum, rakamlar doğru. fakat bu rakamlar büyüme rakamı. türkiye kendini avrupa ile kıyaslıyor büyümede. avrupa büyümesini tamamlamış doygun bir havacılığa sahiptir. havacılık ingilterede almanyada büyümez, zaten büyümüş durumda. türkiyede büyür, sektör daha gelişiyor. umarım anlamışsınızdır. yabancı sermaye elbette geliyor çünkü türkiye faiz cenneti. usa da eu bölgesinde kazanacağından fazlasını kazandıkları için burdalar. hatırlarsan çok değil abd $ basmıyacağım dediğinde borsaist'e ne olduğuna bakın. faiz düşük diyorsunuz? herhangi bir bankanın ev kredisi hesap cetvelini kullanın. çektiğinizin yarısından fazlasını faiz olarak geri ödüyorsunuz. %50 faiz düşük değildir beyfendi. hemen kontrol edin... yabancı ürünlerin yurt içine girmesi ürün çeşitliliği ve fiyat düşüklüğü sağlar ama yerli üreticiyi yok eder. olan da budur. tc tam anlamıyla yabancıarın pazarı olmuştur. dış ticaret açığı hakkinda devletin istatistik
  • Türkiye'de 130 milyon 352 bin yolcunun bir önceki yıla göre, yolcu sayısındaki artışı 12 milyon 732 bin olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de hava ulaşımı kullanan kişi sayısındaki artış, 28 AB ülkesindeki toplam artıştan 7 milyon 137 bin fazla oldu. Sayılarla böyle hava atılır ama, gerçek acıdır; Almost 777 million passengers were carried by air in 2011 in the EU-27 The United Kingdom reported the highest number of air passengers in 2011, with just over 201 million or 3.2 passengers per inhabitant (which was double the EU-27 average). 2012 de 2,015,000 iniş-kalkışla 220,644,000 yolcu taşınmış sadece İngiltere'de. Bir önceki sen ise 219,289,000 yolcu. https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/9674/avi0101.xls Şu reklam hevesi olmasa bakanlıkta, ben de sevineceğim bu gelişmeye.
  • bence de her erkek estonya ya 1 kez gitmeli...tarihi kültürü çok güzel...bir görün kaldırıma oturup ağlarsınız o derece... bunlar şeyse eee yani tarih ve kültürse bizim ki nedir filan dersin...
  • Rakkam mi? Rakkam ney la?
  • Eğer bir yerde büyüme rakamları fevkaledeninfevkide olarak veriliyorsa orada birileri rakamlarla göz boyuyordur. türkiye yıllardır büyüme masalları ile uyutuluyor, mevcut borçlanma (kamu ve kişisel) işsizlik, gizli (gizlenen) enflasyon... verilerdende belli olacağı gibi avrupanın en büyüğü litvaya çıkmış :) komik
  • İngiltere, Almanya ve İspanya yolcu sayılarını bilen var mı?
  • EASA ya girebildikmi?
  • Bu haberde varılmak istenen sonuç ne? Başlıkla metin kel alaka. İstatistik değerlendirmesini doğru yapmak çok önemlidir. Bir daha değerlendirin bak ardından çok değişik sonuçlar çıkacaktır.

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (EUROSTAT), hava ulaşımına ilişkin 2012 yılı istatistiklerini yayımladı. AA muhabirinin EUROSTAT ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, 28 AB ülkesinde havayolunu tercih eden kişi sayısı, bir önceki yıla göre 5 milyon 595 bin artarak 828 milyon 425 bine çıktı.

Türkiye'de ise 130 milyon 352 bin yolcunun havayolu ulaşımını tercih ettiği geçen yıl, 117 milyon 620 bin yolcunun havayolu ulaşımını kullandığı bir önceki yıla göre, yolcu sayısındaki artış 12 milyon 732 bin olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de hava ulaşımı kullanan kişi sayısındaki artış, 28 AB ülkesindeki toplam artıştan 7 milyon 137 bin fazla oldu.

AB ülkeleri içinde geçen yıl, bir önceki yıla göre yolcu sayısında en fazla artış 3 milyon 581 bin ile Fransa'da yaşandı. Fransa'dan sonra 1 milyon 785 bin yolcu artışıyla ikinci sırayı Hollanda, 1 milyon 532 bin yolcu artışıyla üçüncü sırayı ise İngiltere aldı.

Slovenya, Slovakya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Macaritan ve İspanya'da ise geçen yıl, havayolunu tercih eden yolcu sayıları düştü.

2013'ün 10 ayında 2012 rakamına ulaştı

DHMİ verilerine göre, Türkiye'de 2013 yılının 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre direkt transit yolcu ile toplam yolcu sayısı yüzde 14 artarak 130 milyon 9 bin 649'a ulaştı. Türkiye, böylece 10 ayda 2012 yılsonu rakamlarına ulaşmış oldu.

Türkiye, geçen yıl 135 milyon 6 bin yolcunun havayolunu tercih ettiği Fransa'yı geride bırakarak, hava ulaşımında Avrupa'da İngiltere, Almanya ve İspanya'nın ardından 4. sıraya yükselmeyi hedefliyor.

En fazla oransal artış Litvanya'da

Geçen yıl, bir önceki yıla göre oransal olarak yolcu sayısında en fazla artış yaklaşık yüzde 18 ile Litvanya'da gerçekleşti. Litvanya'da havayolu ulaşımını kullananların sayısı 2 milyon 692 binden 3 milyon 167 bine çıktı. Litvanya'yı yüzde 15 artışla Estonya izledi. Türkiye, yolcu sayısındaki artış oranı açısından ise yüzde 11 ile 3. sırada yer aldı.

TÜRKİYE HAVADA AVRUPA'YI SOLLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

tyler -2 ~ 10 yıl önce
kurumunun verilerini araştırınız. otomobillerin, cep telefonlarının, tvlerin ve bilimum teknolojik cihazın kullanımının yaygınlaşması türk ekonomik sistemininin başarısı değildir. doğu asyanın üretici güç olarak bu cihaları ucuza üretip tüm dünyada fiyatların düşmesini sağlamasıdır. binlerce km ötedeki çekik gözlü insanların alın teri üzerinden akp nin ekonomik programını aklamaya çalışmayınız. öküzü geçtim samanı bile ithal ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tyler -1 ~ 10 yıl önce
Özgür Bey tespitleriniz tamamen hatalı. öncelikle rakamlar hatalı demiyorum, rakamlar doğru. fakat bu rakamlar büyüme rakamı. türkiye kendini avrupa ile kıyaslıyor büyümede. avrupa büyümesini tamamlamış doygun bir havacılığa sahiptir. havacılık ingilterede almanyada büyümez, zaten büyümüş durumda. türkiyede büyür, sektör daha gelişiyor. umarım anlamışsınızdır. yabancı sermaye elbette geliyor çünkü türkiye faiz cenneti. usa da eu bölgesinde kazanacağından fazlasını kazandıkları için burdalar. hatırlarsan çok değil abd $ basmıyacağım dediğinde borsaist'e ne olduğuna bakın. faiz düşük diyorsunuz? herhangi bir bankanın ev kredisi hesap cetvelini kullanın. çektiğinizin yarısından fazlasını faiz olarak geri ödüyorsunuz. %50 faiz düşük değildir beyfendi. hemen kontrol edin... yabancı ürünlerin yurt içine girmesi ürün çeşitliliği ve fiyat düşüklüğü sağlar ama yerli üreticiyi yok eder. olan da budur. tc tam anlamıyla yabancıarın pazarı olmuştur. dış ticaret açığı hakkinda devletin istatistik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istatistik ~ 10 yıl önce
Türkiye'de 130 milyon 352 bin yolcunun bir önceki yıla göre, yolcu sayısındaki artışı 12 milyon 732 bin olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de hava ulaşımı kullanan kişi sayısındaki artış, 28 AB ülkesindeki toplam artıştan 7 milyon 137 bin fazla oldu. Sayılarla böyle hava atılır ama, gerçek acıdır; Almost 777 million passengers were carried by air in 2011 in the EU-27 The United Kingdom reported the highest number of air passengers in 2011, with just over 201 million or 3.2 passengers per inhabitant (which was double the EU-27 average). 2012 de 2,015,000 iniş-kalkışla 220,644,000 yolcu taşınmış sadece İngiltere'de. Bir önceki sen ise 219,289,000 yolcu. https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/9674/avi0101.xls Şu reklam hevesi olmasa bakanlıkta, ben de sevineceğim bu gelişmeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pırlanta Vertu ~ 10 yıl önce
bence de her erkek estonya ya 1 kez gitmeli...tarihi kültürü çok güzel...bir görün kaldırıma oturup ağlarsınız o derece... bunlar şeyse eee yani tarih ve kültürse bizim ki nedir filan dersin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Rakkam mi? Rakkam ney la?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 10 yıl önce
Eğer bir yerde büyüme rakamları fevkaledeninfevkide olarak veriliyorsa orada birileri rakamlarla göz boyuyordur. türkiye yıllardır büyüme masalları ile uyutuluyor, mevcut borçlanma (kamu ve kişisel) işsizlik, gizli (gizlenen) enflasyon... verilerdende belli olacağı gibi avrupanın en büyüğü litvaya çıkmış :) komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgür ~ 10 yıl önce
Bu rakkamlar denetleniyor.Yabancı yatırımcı bu rakkamlara göre geliyor. hala aynı yıllardır uyutuluyor peki yabancılarda mı uyuyor.birer birer şirket satın alıyorlar.borsada en çok yabancı var.bir çok insan borçlanarak düşük fazile ev sahibi oldu eskiden varmıydı böyle bir şey borc dedin zaten kira ödüyordu şimdi kredi ödüyor.5 sene sonra ev onun oluyor.bu mu borç sence. bırakın bu battı edebiyatlarını 10 sene bir ülke hep aynı şeyi dinler mi ha batar mı batar her ekonomi durmadan yükselemez silkilenmeside gerekir.ben sadece gördüğüm söyliyeyim bugün yolarda gördüğünüz araçlara bakınca bile ekonomik gelişme görülebilir.birde almanya'dan gelenlerin araçlarına bakın eskiden böylemiydi.Her konuda şikayet olabilir ama ekonomi bu konunun dışında tutulmalı çevremize bakınca
Sıra ~ 10 yıl önce
İngiltere, Almanya ve İspanya yolcu sayılarını bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
easa ~ 10 yıl önce
EASA ya girebildikmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu haberde varılmak istenen sonuç ne? Başlıkla metin kel alaka. İstatistik değerlendirmesini doğru yapmak çok önemlidir. Bir daha değerlendirin bak ardından çok değişik sonuçlar çıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000