26 Ocak 2010, Salı 07:53:05

TÖSHİD: KRİZ, TÜRK HAVACILIĞINA VIZ GELDİ!

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Genel Sekreteri Musa Alioğlu, küresel krizin Türk havacılık sektörünü dünyadaki kadar etkilemediğini, tersine büyüme yaşandığını söyledi...
  • Sayın Musa Ailioğlu, Türk havacılığı büyüyor diye ahkam kesiyorsun da kendi şirketindeki çalışanları niye mağdur ediyorsunn? Bu ne çelişki?
  • Yakıtı indir, DHMI yi indir, Handling indir, İkram indir, CAA ceza yazmasın. Eeeeee. Hep bana, hep bana, öylemi ? Hep devletten beklemeyin. Uçağına uçak, karına kar katmayı biraz yavaşlat. Bak yine kardaymışsınız. Kışın işçini atma, daha az kar ederek, daha ucuza, daha çok yolcu getir. O taşın altına, kendi elinide sok.
  • Avrupa'da şirket mi kaldı. Teker teker batıyorlar. Onların ufalması mı seni büyüttü? Büyüdüysen, Bakanlıların kapılarını ne diye çalacaksın? Türk havacılığı mı var? Milletin parasını har vurup har savuran bir ssürü firma.
  • büyüdüde ne oldu ortalık işsiz pilottan geçilmiyo doldurdular yabancı pilotları para kazanmak için hep kar kar başka bişi yok şimdide indirim istiyorlar kendi ceplerini düşünüyorlar

Alioğlu açıklamasında şunları söyledi: "Pek çok sektörü etkisi altına alan küresel ekonomik kriz dünya genelinde 60'a yakın havayolu şirketinin kapanmasına neden oldu. Ancak kriz Türk havacılık sektörünü o kadar etkilemedi. Çünkü sektörde şirket kapanmadı aksine 2 yeni şirket kuruldu.

‘TÖSHİD devletten fiyatlar konusunda indirimler istiyor. DHMİ konma-konaklama ücretleri ve diğer hizmetlerinin bir bedeli var. Bu bedellere önceden daha yüksek zamlar yapılırdı. Şimdi onlar biraz azaldı. Diğer ücretlerde de indirimler istedik. Hava limanlarının özelleştirilmesi DHMİ'nin kolunu bağladı. Siz indirim istiyorsunuz ama biz havalimanını özelleştirdik diyor. 2010'da buna benzer konularda Avrupa ile yarışabilecek ve Türkiye'ye daha fazla turist getirmemize yardımcı olacak önlemleri birlikte alalım diyeceğiz. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı'nın kapısını çalacağız. Maliye Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Hazine'den de yardım isteyeceğiz. Turizm gelirini artırabiliriz ama Avrupa'daki havayolu şirketleriyle yarışmamız gerekir. Devletin birtakım kalemlerden fedakarlık yaparak bize daha çok destek olmasını istiyoruz. Ama bu Türkiye'nin menfaatine olacaktır’

TÖSHİD: KRİZ, TÜRK HAVACILIĞINA VIZ GELDİ!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Musa Ailioğlu, Türk havacılığı büyüyor diye ahkam kesiyorsun da kendi şirketindeki çalışanları niye mağdur ediyorsunn? Bu ne çelişki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yakıtı indir, DHMI yi indir, Handling indir, İkram indir, CAA ceza yazmasın. Eeeeee. Hep bana, hep bana, öylemi ? Hep devletten beklemeyin. Uçağına uçak, karına kar katmayı biraz yavaşlat. Bak yine kardaymışsınız. Kışın işçini atma, daha az kar ederek, daha ucuza, daha çok yolcu getir. O taşın altına, kendi elinide sok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa'da şirket mi kaldı. Teker teker batıyorlar. Onların ufalması mı seni büyüttü? Büyüdüysen, Bakanlıların kapılarını ne diye çalacaksın? Türk havacılığı mı var? Milletin parasını har vurup har savuran bir ssürü firma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
büyüdüde ne oldu ortalık işsiz pilottan geçilmiyo doldurdular yabancı pilotları para kazanmak için hep kar kar başka bişi yok şimdide indirim istiyorlar kendi ceplerini düşünüyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000