15 Temmuz 2012, Pazar 11:38:02

TAZMİNATLAR DAĞITILDI KIYAMET KOPACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde çalışan 7 bini aşkın personel için yarın büyük gün. Aylardır beklenen tazminatlar bu gece yarısı personelin hesabına yatırıldı. Ama asıl gürültü personelin hesaplara bakması ile yaşanacak.
  • ne bekleniyordu ne çıktı bırakın bu avrupadaki ülkeler böyle ayağını burası türkiye hava sahası bizde türküz avrupa birliği taklitlerimiz gibi bunuda başka ülkelerden taklit ettik ama oda adı adalet olanlarca adaletli yapılamadı aynı bölümde çalışan elektronikçi bu kadar farklı aldı peki bir malzeme memuru ile şefi neden farklı aldı müdür yardımcıları neden farklı işletme memuru ve şefi neden farklı önceleri apron arff mağduriyetine güvenlik eklendi kimse bu maaşı beğenmeyen gitsin safsatası yapmasın benzer iş yok diyen eğitimli kuleciler bakın askeri kuleciler (astsubay) 24/24 ve aykta esas duruşta ne şartlarda kaça çalışıyor yönetim sadece hss yönetimi olduğunu diğerlerinin üvey evlat olduğu anlaşıldı....şimdi ben şunu düşünüyorum hükümetim ve genel müdürüm gözünde bazı arkadaşlarım benden daha değerli ve onların işleri benimkinden önemli desenize salla başı yapacak çokları....
  • Yorumunuz
  • işyerinden airporthaber açılmıypr engellemişler iş barışı böyle sağlanacak galiba
  • hem işletme hemde seyrüsefer işi yaptıkları halde neden 1.grupta olduklarını izah etsinler? haksızlığı başka yerde aramayın. adalet deniliyorsa önce kulede çalışan trafikçi ortak gruba alınsın.
  • Senin için cok şey yazmistimda editör yayımlamamış halbuki 1 tane kötü laf yoktu icinde... Maaşı fazlasıyla alanlar aradaki mesafeyi 20 katına daha çıkardı .. Ne yapalım bu cok sukurcu arkadaslar varken cok yasa padişahım demekten başka birsey gelmiyor içimden .. Ayrıca Hz.muhammedin (sav) haksızlık karşısında Susanin dilsiz şeytandan farkı yoktur demesi ne anlama geliyor bir türlü çözmüş değilim
  • arkadaşlar yapmayın, etmeyin. genel müdür 2 senedir tüm mesaisini bu işi çözebilmek için harcadı. elinden daha fazlası gelseydi keşke. banada kızacaksınız ama şunu söyliyeyim bende 2. gruptan aldım parayı. Allah bereketini arttırsın.
  • Yorum yapan azalmis anlasilan herkes hakkina razi olmus.geçmis ola.
  • "Ah Gn Müdür" yorumunuda ben yaptım tabii her zamanki gb sallayıp durdunuz. Ben ne Hava trafikçiyim ne de başka birşey. Toplu 1.500 civarı para aldım. Şükürler olsun. Şükrünü bilmesem 20 bin lirada alsam ne yazar. Ve sizler gibi birilerinin torpili (Bakan çocuğu, Mv. oğlu ve yakını torpili) ile 2 kelimeyi bile bir araya getiremeyen, bir şey üretemeyen personelde değilim. Allah'a şükür alın teri ile KPSS ile bu kuruma atandım ve şükür ile çalışan birisiyim. Edebiyat demegoji de yapmıyorum. Çünkü bu kurumda her haltı işleyen çoluk çocuğunun nafakasını başka yollarda harcayan insanı çok gördüm. Klavye kahramanlığını bir kenara bırakıp ekmek dahi bulamadığın, geçmişle bugünü bir kıyaslayın... Kötü söz her zaman da sahibinindir...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • !.Grup %600 aldıkları birikmiş para; ortalama 22.000 TL 2.Grup %300 aldıkları birikmiş para 11.000TL olması gerekirken; ortalama 4.600 3.Grup %150 aldıkları birikmiş para 5.500 TL olması gerekirken;ortalama 1600 TL almışlardır.Hani kanun Hukuk devletiydik,Hani Hak,hani eşitlik.Bu hesaplamayı yaptıran ve yapanların derhal istifa veya cazalandırılmaları gerekmektedir.Aksi halde eşitsizliğe uğrayanların öfkesi kanunu uygulamayanları samsun seli gibi götürecektit.

Yaklaşık iki senedir dört gözle beklenen tazminatlar geçen hafta DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'ın "Hayırlı olsun YPK imzaladı" mesajı ile uzun süren bekleyiş yerini "kim ne kadar alacak" sorusuna bırakmıştı.

Tazminatlardan en fazla pay baş kontrolörlere düştü. Başkontrolörleri kontrolörler, teknisyenler, AIM memurları ve asistan kontrolörler takip etti.

Başkontrolörlerin eline ortalama 24 bin tl geçerken asistan kontrolörlerin eline de 17 bin liraya yakın tazminat geçti.

Tazminatın en talihsizleri ise üçüncü gurup olarak tabir edilen grup oldu. Üçüncü grup aldığı avanslarla yetinmek zorunda kaldı. Airporthaber'e gelen bilgilere göre üçüncü grupların eline fazladan 40 TL geçti.

Bu gece saat 02.45 sularında hesaplara geçen tazminatlarla birlikte başkontrolörleri yüzde 532-542 aralığında tazminat zammı alırken, kontrolörler yüzde 512-522, teknisyenler 472-482, AIM memurları 462-472, asistan kontrolörler ise 432-442 bandında tazminat zammı aldılar.

Tazminatların dağıtılması ile birlikte personel arasında kutuplaşmaların olacağı kaydedilirken, DHMİ kaynakları uluslararası ülkelerde bu iş nasıl yapılıyorsa ona göre düzenleme yapıldığını ifade edildi.

TAZMİNATLAR DAĞITILDI KIYAMET KOPACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (224)

mağdur ~ 12 yıl önce
ne bekleniyordu ne çıktı bırakın bu avrupadaki ülkeler böyle ayağını burası türkiye hava sahası bizde türküz avrupa birliği taklitlerimiz gibi bunuda başka ülkelerden taklit ettik ama oda adı adalet olanlarca adaletli yapılamadı aynı bölümde çalışan elektronikçi bu kadar farklı aldı peki bir malzeme memuru ile şefi neden farklı aldı müdür yardımcıları neden farklı işletme memuru ve şefi neden farklı önceleri apron arff mağduriyetine güvenlik eklendi kimse bu maaşı beğenmeyen gitsin safsatası yapmasın benzer iş yok diyen eğitimli kuleciler bakın askeri kuleciler (astsubay) 24/24 ve aykta esas duruşta ne şartlarda kaça çalışıyor yönetim sadece hss yönetimi olduğunu diğerlerinin üvey evlat olduğu anlaşıldı....şimdi ben şunu düşünüyorum hükümetim ve genel müdürüm gözünde bazı arkadaşlarım benden daha değerli ve onların işleri benimkinden önemli desenize salla başı yapacak çokları....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç kimse yaptığı işi bizden başkası yapamaz gözüyle bakmasın Tav da 3 dil bilen zehir gibi çocuklar 1.050 tl maaşla çalışıyorlar. Yani yeriniz doldurulamaz değil vazgeçilmez değilsiniz Tazminat oranlarında yapılan dağıtım adaletsizdir. ~ 12 yıl önce
Yorumunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
işyerinden airporthaber açılmıypr engellemişler iş barışı böyle sağlanacak galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kulecilerden bi açıklama bekliyoruz ~ 12 yıl önce
hem işletme hemde seyrüsefer işi yaptıkları halde neden 1.grupta olduklarını izah etsinler? haksızlığı başka yerde aramayın. adalet deniliyorsa önce kulede çalışan trafikçi ortak gruba alınsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah gnl Mudur yazan arkadas ~ 12 yıl önce
Senin için cok şey yazmistimda editör yayımlamamış halbuki 1 tane kötü laf yoktu icinde... Maaşı fazlasıyla alanlar aradaki mesafeyi 20 katına daha çıkardı .. Ne yapalım bu cok sukurcu arkadaslar varken cok yasa padişahım demekten başka birsey gelmiyor içimden .. Ayrıca Hz.muhammedin (sav) haksızlık karşısında Susanin dilsiz şeytandan farkı yoktur demesi ne anlama geliyor bir türlü çözmüş değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şükür ~ 12 yıl önce
arkadaşlar yapmayın, etmeyin. genel müdür 2 senedir tüm mesaisini bu işi çözebilmek için harcadı. elinden daha fazlası gelseydi keşke. banada kızacaksınız ama şunu söyliyeyim bende 2. gruptan aldım parayı. Allah bereketini arttırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik mamet ~ 12 yıl önce
Yorum yapan azalmis anlasilan herkes hakkina razi olmus.geçmis ola.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben Şükürcüyüm ARKADAŞ... ~ 12 yıl önce
"Ah Gn Müdür" yorumunuda ben yaptım tabii her zamanki gb sallayıp durdunuz. Ben ne Hava trafikçiyim ne de başka birşey. Toplu 1.500 civarı para aldım. Şükürler olsun. Şükrünü bilmesem 20 bin lirada alsam ne yazar. Ve sizler gibi birilerinin torpili (Bakan çocuğu, Mv. oğlu ve yakını torpili) ile 2 kelimeyi bile bir araya getiremeyen, bir şey üretemeyen personelde değilim. Allah'a şükür alın teri ile KPSS ile bu kuruma atandım ve şükür ile çalışan birisiyim. Edebiyat demegoji de yapmıyorum. Çünkü bu kurumda her haltı işleyen çoluk çocuğunun nafakasını başka yollarda harcayan insanı çok gördüm. Klavye kahramanlığını bir kenara bırakıp ekmek dahi bulamadığın, geçmişle bugünü bir kıyaslayın... Kötü söz her zaman da sahibinindir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
liman ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KENAN ~ 12 yıl önce
!.Grup %600 aldıkları birikmiş para; ortalama 22.000 TL 2.Grup %300 aldıkları birikmiş para 11.000TL olması gerekirken; ortalama 4.600 3.Grup %150 aldıkları birikmiş para 5.500 TL olması gerekirken;ortalama 1600 TL almışlardır.Hani kanun Hukuk devletiydik,Hani Hak,hani eşitlik.Bu hesaplamayı yaptıran ve yapanların derhal istifa veya cazalandırılmaları gerekmektedir.Aksi halde eşitsizliğe uğrayanların öfkesi kanunu uygulamayanları samsun seli gibi götürecektit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000