14 Nisan 2011, Perşembe 09:29:15

TATCA'NIN YENİ GENEL BAŞKAN ADAYI KİM?

Üç gün sonra yapılacak olan genel kurulda aday olmayacağını açıklayan TATCA Genel Başkanı Ayhan Kartal, AirportHaber'e konuştu.
  • dunyada yaptigi isinden memnun olan kimse yok gibidir. Ben Yesilkoyde H.T.K.lugu yaptim, krizde istifa edip yurt disina gittim ve artik geri dondum. Simdi is ariyorum. Lutfen bana bilgi verin su anki durum nedir sartlar nasil, maaslar ne durumdadir tekrardan bu ise girmeli miyim? o zamanlar pek begenmezdik ama 2 gun calis 2 gun ev iyiymis aslinda, hala ayni midir bilemiyorum. Ne dersiniz bu iste tekrar calisma sansim varmidir? tekrar basvurmali miyim?
  • geçici göreve gelmek istemediğiniz yerlerde hayat boyu çalışan , ikinci sınıfa sokmaya çalıştığınız kontrolörler olarak sadece ingiltere'ye göndediğiniz başkada 8 yıl boyunca hiçbir şey yapmadığınız için tşk ederiz
  • dernek sayesinde iyi gezdinde çalıştında taşra için düşünceleri değiştirmek lazım yada gelip burda buralarda çalışmak lazım
  • Sayın Ayhan Kartal'a sonsuz teşekkürler. derneği canlandırdı. yerine desteklediği aday da gayet bu iş için uygun birisi. hayırlısı olsun.
  • Sayın genel başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Bize her zaman dernek olarak destek verdiler ve her fırsatta desteklerini hissettirdiler. Hem başkanımız hem de meslektaşımız olarak kendisiyle gurur duyduk. Gelecekteki yaşamında da başarılar.
  • 1.ingiltere'de 1 ay kalmak level-4 seviyesindeki ingilizce bilgisine sahip olmak için yeterli midir? 2.tazminatlardan önce yeniden yapılanma gerçekleşseydi bugün bu mağduriyet muydu? bunlar cevap arayan sorulardan yalnızca bazıları.
  • kendi adıma çok teşekkür ediyorum, bizlere abi gibi yaklaşması ve bunu hissettirmesini çok önemliydi, tekrardan beraber olmak dileğiyle..
  • Ayhan Kartal Bey gecesini gündüzüne katarak bir yandan işini aksatmadan layıkıyla icra ederken bir yandan dernek faaliyetlerini yürüttü. Bu sorumluluğun ve yükün altından kalkmak herkesin yapabileceği bir iş değil. Kendisi çok kaliteli bir hava trafik kontrolörü olduğu gibi, her zaman ve her zeminde saygıyla anılan, saygı duyulan bir insan. Birol Bey'in TATCA'yı daha da ileri götüreceğinden şüphem yok. Bu kadar kaliteli ve özverili insanlarla çalışma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. TATCA'yı ve mesleğimizin saygınlığını çok ilerilere taşıyan Ayhan Kartal'a saygılarımı sunuyor, Birol Bey'e başarılar diliyorum. İyi ki varsınız. Yolunuz açık olsun...
  • Tüm bu çalışmaları yaparken aynı zamanda mesleğini icra eden çoğu zaman ailesine ayıracağı zamanı meslektaşlarının daha iyi şartlarda çalışmaları ve mesleğin daha ileri götürülmesine ayıran ayhan abimize sonsuz teşekkürler bize hakkını helal et senin bizde zaten yoktur ama varsa da hakkımız helal olsun.
Üç dönemdir başkanlığını yürüttüğü Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Genel Başkanı Ayhan Kartal, AirportHaber'e konuştu. Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul'da aday olmayacağını açıklayan Kartal, görev süresince neler yaptıklarını, neleri yapamadıklarını, görev süresince unutmadıkları olayları ve yeni gelecek başkana dileklerini açık yüreklilikle cevapladı. İşte AirportHaber olarak, Kartal'a sorduğumuz sorular ve cevapları...

AirportHaber: TATCA görev süresince ne gibi eksikleri vardı? Siz ne gibi yenilikler getirdiniz?
Ayhan Kartal: 2003 yılında göreve geldiğimizde TATCA’nın yapması gereken çok işlerin olduğunu gördük. En büyük eksiklik mesleğimizin havacılık camiasında ve kamu oyunda fazla ilgi görmemesi ve tanınmaması idi. Ayrıca havacılığın en önemli yapı taşlarından biri olan hava trafik kontrolörlerinin ekonomik durumlarının havacılık sektöründe çalışan diğer personele göre çok altında kalmasıydı. Ama biz maddi sıkıntımızı bir kenara bırakarak mesleğimizi ön plana çıkarmayı hedefledik.

Öncelikle kamuoyu ve havacılık camiası TATCA’yı ve mesleğimizi tanımalıydı. Mesleğimizi tanıtan ve anlatan tamamen bizimle ilgili SCOPE adı altında dergi çıkardık. Daha sonra Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali YILDIRIM’ın da bizzat katıldığı havacılık sempozyumları düzenledik. Bu toplantılara Eurocontrol, Ifatca, havacılığımızın önde gelen şirketleri, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve yabancı meslektaşlarımızın katılımı sağlandı.

2004 yılı Mayıs ayında Antalya’da IFATCA Orta ve Doğu Avrupa Bölgesel Toplantısına ev sahipliği yaptık. Toplantıya yaklaşık 11 ülke katıldı. Uluslar arası bu toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki meslektaşlarımızın da katılımı gerçekleştirildi.

TATCA bir sene içerisinde hiç beklemediğimiz bir şekilde havacılık sektöründe yerini almıştı. Bu gelişme bizleri çok mutlu etti. Bu moralle daha hızlı çalışmaya başladık.

Artık ekonomik ve sosyal sıkıntılarımızı masaya yatırmanın zamanı gelmişti. Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’dan randevu alarak, mesleğimizin önemini bir kez daha anlatıp sıkıntılarımızı ve önerilerimizi dile getirdik. 2005 ve 2006 yıllarında yurtdışı ve yurt içinde sayısız seminer ve toplantılara katıldık.

Eurocontrol’un pilotlarda ve hava trafik kontrolörlerinde level 4 derecesinde İngilizce yeterliliğini zorunlu tuttuğu dönemde, DHMİ Seyrüsefer Dairesi Başkanlığının çalışması ve derneğimizin desteği sayesinde, Sayın Ulaştırma Bakanımızın talimatıyla Türkiye’de bulunan tüm hava trafik kontrolörleri 1 ay sürecince İngiltere’nin Bournemouth şehrinde İngilizce kursu gördü.

2007 Nisan ayında IFATCA Dünya Toplantısına Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ev sahipliği yaptık. Yaklaşık 90 ülkeden 650 delege katılımıyla gerçekleşen uluslar arası toplantıda ülkemizi temsil etmenin haklı mutluluğunu yaşadık. 2008, 2009 ve 2010 yıllarında kamu, üniversite ve özel sektörün düzenlediği havacılık şurasına, sempozyum, seminer ve panellere katılım gerçekleştirildi.

05.03.2010 tarihinde CTATCA (Kuzey Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği) ile ortaklaşa bir sempozyum düzenledik.

Ülkemiz havacılığının gelişmesi için düzenlenen bu aktivitelerde yer almak ve TATCA görüşünü aktarmak bizleri son derece gururlandırmaktadır.

AirportHaber: Hava Trafik Kontrölörleri sizin başkanlığınızda ne gibi haklara sahip oldu?
Ayhan Kartal: Öncelikle insanın ne kadar önemli olduğunu bilmesi kadar güzel bir duygunun olacağına inanmıyorum. İnsanın kendisini önemli hissetmesi gerçekten güzel bir duygu. Ama bu tek taraflı olmamalı. Birilerinin de bunu hissettirmesi ve ona göre değerlendirme yapması, iş verimliliği ve kalitenin artması açısından büyük önem arzetmektedir.

Bizler uluslar arası, evrensel kuralları olan, kendine özel lisansa sahip, her yıl rate yenileme sınavına giren ve sağlık raporu alan özel bir meslek dalında çalışmaktayız. Fakat ülkemizde hava trafik kontrolörlerinin ekonomik ve sosyal haklarına baktığımızda durum Avrupa’daki meslektaşlarımızın sahip olduğu hakların çok altında kalmaktadır. Bizler 657’e bağlı sözleşmeli personel olarak çalışmaktayız. Sosyal haklar bakımından diğer memurlardan hiçbir farkımız yoktu. Girişimlerimiz sonucunda, 2005 yılında Sayın Ulaştırma Bakanımızın talimatı ve DHMİ Genel Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde havacılık tazminatına kavuştuk.

2008, 2009 ve 2010 yılları arasında ekonomik sıkıntılarımızı dile getirerek yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu, DHMİ Genel Müdürümüz Sayın Orhan Birdal’ın yapmış olduğu özverili çalışmalar neticesinde, Ulaştırma Bakanımızın talimatıyla havacılık tazminatında iyileştirme yapıldı. Hali hazırda almaya devam ettiğimiz havacılık tazminatında oranlar netleşmese de, emeği geçenlere üyelerimiz adına tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İnsan hayatından bire bir sorumlu, her anı risk altında olan ve asla hata kabul etmeyen bir mesleğin mensupları olarak çok daha iyi şartları hak ettiğimize inanıyoruz.

AirportHaber: Görev sürenizin yetmediği fakat şunu da yapmam gerekirdi dediğiniz bir durum oldu mu?
Ayhan Kartal: Ben 3 dönemdir TATCA Genel Başkanlığını yapıyorum. 17 Nisan 2011 tarihinde yapılacak olan 10. Olağan Genel Kurulunda tekrar aday olmama kararı aldım. Artık kendimi yorgun hissettiğim bu dönemde daha genç, dinamik arkadaşlara yerimi bırakmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyim. Görev alacak meslektaşlarımın derneğimizi ve mesleğimizi daha ileriye götüreceklerinden şüphem olmamasından dolayı gözüm arkada kalmayacak.

Benim dönemimde en çok olmasını istediğim konu, DHMİ Seyrüsefer Hizmetlerinin yeniden yapılandırılması idi. Sayın Ulaştırma Bakanımızın talimatı doğrultusunda, konuyla ilgili oluşturulan TATCA komisyonu, çalışmalar sonucunda görüşünü sunmuştu. Ancak DHMİ Seyrüsefer Hizmetlerinin yeniden yapılandırılması henüz gerçekleştirilemedi. Doğrusu bu konunun benim dönemimde gerçekleşmesini çok arzu ederdim.
Avrupa Birliği ülkelerinin tamamına yakınının sahip olduğu bu modelin, ülkemiz havacılığına kazandırılması için çalışmaların devam etmesi gerekmektedir.

AirportHaber: Göreviniz boyunca en unutamadığınız olay nedir?
Ayhan Kartal: Görevim boyunca unutamadığım ve beni gururlandıran olay; Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın açılışını yaptığı 2007 yılında IFATCA Dünya Toplantısını İstanbul’da başarıyla gerçekleştirmiş olmak. Hepimiz çok yorulduk ama ülkemizi gururla temsil ettik. Bunun mutluluğunu anlatamam. Bizi destekleyen kamu ve özel kuruluşlara sizin sayenizde bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonda görev alan meslektaşlarıma da teşekkürlerimi sunarım.

AirportHaber: H.T.K olarak devam edeceğiniz bu süreçte yerinize gelecek olan kişiye ne gibi tavsiyelerde bulunacaksınız?
Ayhan Kartal: Başkanlığa aday olacak arkadaşımız şimdiki TATCA Yönetim Kurulunda Genel Sekreter olarak görev yapan Birol Bilgin’dir. Kendisi çalışkan, mesleğine hakim, genç ve dinamik bir kişi olduğundan gözüm arkada kalmayacak.

Kendisine tavsiyem, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Genel Başkanı sıfatıyla tüm meslektaşlarımızı kucaklayıp birlik ve beraberliğimizi sağlayarak, meslektaşlarımızın ve hava trafik kontrolörlüğü mesleğinin lehine ve ülkemiz havacılığının gelişmesine yardımcı olmak adına komisyonlar kurarak faydalı çalışmalar yapmasıdır.

©AirportHaber.com
TATCA'NIN YENİ GENEL BAŞKAN ADAYI KİM?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
dunyada yaptigi isinden memnun olan kimse yok gibidir. Ben Yesilkoyde H.T.K.lugu yaptim, krizde istifa edip yurt disina gittim ve artik geri dondum. Simdi is ariyorum. Lutfen bana bilgi verin su anki durum nedir sartlar nasil, maaslar ne durumdadir tekrardan bu ise girmeli miyim? o zamanlar pek begenmezdik ama 2 gun calis 2 gun ev iyiymis aslinda, hala ayni midir bilemiyorum. Ne dersiniz bu iste tekrar calisma sansim varmidir? tekrar basvurmali miyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
geçici göreve gelmek istemediğiniz yerlerde hayat boyu çalışan , ikinci sınıfa sokmaya çalıştığınız kontrolörler olarak sadece ingiltere'ye göndediğiniz başkada 8 yıl boyunca hiçbir şey yapmadığınız için tşk ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dernek sayesinde iyi gezdinde çalıştında taşra için düşünceleri değiştirmek lazım yada gelip burda buralarda çalışmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Ayhan Kartal'a sonsuz teşekkürler. derneği canlandırdı. yerine desteklediği aday da gayet bu iş için uygun birisi. hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın genel başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Bize her zaman dernek olarak destek verdiler ve her fırsatta desteklerini hissettirdiler. Hem başkanımız hem de meslektaşımız olarak kendisiyle gurur duyduk. Gelecekteki yaşamında da başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1.ingiltere'de 1 ay kalmak level-4 seviyesindeki ingilizce bilgisine sahip olmak için yeterli midir? 2.tazminatlardan önce yeniden yapılanma gerçekleşseydi bugün bu mağduriyet muydu? bunlar cevap arayan sorulardan yalnızca bazıları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kendi adıma çok teşekkür ediyorum, bizlere abi gibi yaklaşması ve bunu hissettirmesini çok önemliydi, tekrardan beraber olmak dileğiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayhan Kartal Bey gecesini gündüzüne katarak bir yandan işini aksatmadan layıkıyla icra ederken bir yandan dernek faaliyetlerini yürüttü. Bu sorumluluğun ve yükün altından kalkmak herkesin yapabileceği bir iş değil. Kendisi çok kaliteli bir hava trafik kontrolörü olduğu gibi, her zaman ve her zeminde saygıyla anılan, saygı duyulan bir insan. Birol Bey'in TATCA'yı daha da ileri götüreceğinden şüphem yok. Bu kadar kaliteli ve özverili insanlarla çalışma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. TATCA'yı ve mesleğimizin saygınlığını çok ilerilere taşıyan Ayhan Kartal'a saygılarımı sunuyor, Birol Bey'e başarılar diliyorum. İyi ki varsınız. Yolunuz açık olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm bu çalışmaları yaparken aynı zamanda mesleğini icra eden çoğu zaman ailesine ayıracağı zamanı meslektaşlarının daha iyi şartlarda çalışmaları ve mesleğin daha ileri götürülmesine ayıran ayhan abimize sonsuz teşekkürler bize hakkını helal et senin bizde zaten yoktur ama varsa da hakkımız helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000