29 Eylül 2016, Perşembe 16:02:29

Tarkim'den açıklama: "İptal kararı hukuka aykırıdır"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) geçtiğimiz gün Tarkim'in kira sözleşmesini tek tarflı fesh etmesi sonrası Tarkim'den açıklama geldi.
  • Tarkime şu açıklama yakışırdı:"Hukuksuzluğu sizden öğrenecek değiliz."
  • çöple saman birbirine karıştı artık.
  • Memlekette hukuk mu kaldi
  • Tüm pisliklerin itina ile FAA e ve icao Paris temsilciliğine çok detaylı bir şekilde şikayet edilmiştir kaçtığın Amerika sana dar gelecek. Bu ülkenin evlatları var sen bilirsin hani şimdi yururken arkana bakıp aradığınız gençlerden bahsediyorum. Korkkkkkk ! Ansızın satilacaksin ve sabahın erken saatlerinde getirileceksin !
  • hakli veya haksiz.. memlekette hukuk mu kaldi ?
  • Adam zaten itiraf etmis resmi olarak bir bağımiz bulunmuyor demis.Gayriresmi bir ortaklik olmuyacagi anlamina gelmiyor bu aciklama :)
  • Zamaninda hukumeti arkasina alarak her turlu hukuksuzlugu yapanlar bugun "hukuk"diye bagiriyorlar.Unutmaman gereken birşey vardi "adalet birgün herkese lazim olacak" diye bağırırken siz hukuksuzca işler yaptınız. Şimdi adalet peşinde koşmaniz cok komik.
  • Öğrencilerden Ziyade ????? Sen Zaten Neyi anladınki bunu anlayasın
  • Yürrrrrrrüüü ağrılı faruk kim tutar seni ...Tatlı tatlı yemenin (haramların ) acı acı bir gün elbet çıkacağını öğrenmişindir inşallah allahın sopası vardır vardır
  • Tarkim ilk defa hukuktan bahsediyor.. acaba o kelimenin anlamından haberleri var mı? Bunca öğrenci okul açıkken mağdurdu zaten,niye öğrencileri öne atarak mağduru oynuyorsunuz? Kendi paçanızı kurtarmak için.. öğrenciler şuan ki durumdan memnun. Umarım devlet sizin yapamadığınızı yapar da öğrencileri bu durumdan kurtarır. Ağzında sigarayla 'beğenmeyen gitsin' diyenlerede kapak olsun..Gün gelir hesap döner dedikleri bu olsa gerek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) geçtiğimiz gün Tarkim'in kira sözleşmesini tek tarflı fesh etmesi sonrası Tarkim'den açıklama geldi.

Tarkim'den yapılan açıklamada kira sözleşmesinin tek tarflı fesih edilmesinin hukuka aykırı olduğu belirtilirken, DHMİ'nin konuyu tekrar değerlendirmesi gerektiği belirtildi.

İşte Tarkim'in açıklaması;
26 Eylül 2016 tarihinde, Türk sivil havacılık sektörünün en köklü şirketlerinden Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Anonim Şirketi’ne ait Atatürk Havalimanı ve Adana Havalimanı’ndaki hangarların kira sözleşmeleri, 667 sayılı KHK’nın 8. Maddesine dayandırılarak tek taraflı olarak fesh edilmiştir. Haber verilmeksizin hangarlarımıza gelinerek çalışanlarımız apar topar dışarı çıkarılmıştır ve tamamının apron kartları iptal edilerek hali hazırda Genel Havacılık İşletmeciliği ve Hava Taksi İşletme Ruhsatı (AOC – Air Operator Certificate) geçerliliğini koruyan şirketimiz, havacılık faaliyetlerini devam ettiremeyecek duruma getirilmiştir.

Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık A.Ş’de Haziran ayından itibaren hisse devri gerçekleştirilmiş olup İbrahim Faruk Bayındır’a ait bütün hisseler Betül Özbey Bayındır’a devredilmiştir. Bununla ilgili devir kararı, şirket karar defterine kaydedilmiş olup, ilgili resmi makamlara da devir bilgisi verilmiştir.  Dolayısıyla şirketimizin resmi olarak İbrahim Faruk Bayındır ile hiç bir bağı bulunmamaktadır.

DHMİ’nin kira sözleşmelerini resen iptal etmesi bu çerçevede hukuka aykırıdır. Öncelikli olarak Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’ne, kira sözleşmesindeki muhatabın, şirketin bütün hisselerini elinde bulunduran Betül Özbey Bayındır olduğu bilgisi anında verilerek itiraz dilekçesi sunulmuştur.

Anayasada güvence altına alınan suçun şahsiliği ilkesine aykırı olarak gerçekleştirilen bu hukuksuz fesih kararı bizleri olduğu kadar çalışanlarımızı ve bünyemizde eğitim alan pilot adayı öğrencilerimizi ile işletmesini yaptığımız iş jetlerinin Türkiye’nin önde gelen işadamı sahiplerini de olumsuz etkilemekte ve mağdur etmektedir.

Bütün bu bilgiler ışığında DHMİ’nin konuyu tekrar değerlendirmesini ve bir an önce haksız fesih işleminden geri dönmesini arzu ediyoruz.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Tarkim'den açıklama: "İptal kararı hukuka aykırıdır"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Açıklama ~ 7 yıl önce
Tarkime şu açıklama yakışırdı:"Hukuksuzluğu sizden öğrenecek değiliz."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karıştı artık ~ 7 yıl önce
çöple saman birbirine karıştı artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hah ~ 7 yıl önce
Memlekette hukuk mu kaldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FARUŞ ~ 8 yıl önce
Tüm pisliklerin itina ile FAA e ve icao Paris temsilciliğine çok detaylı bir şekilde şikayet edilmiştir kaçtığın Amerika sana dar gelecek. Bu ülkenin evlatları var sen bilirsin hani şimdi yururken arkana bakıp aradığınız gençlerden bahsediyorum. Korkkkkkk ! Ansızın satilacaksin ve sabahın erken saatlerinde getirileceksin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
hakli veya haksiz.. memlekette hukuk mu kaldi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Itiraf ~ 8 yıl önce
Adam zaten itiraf etmis resmi olarak bir bağımiz bulunmuyor demis.Gayriresmi bir ortaklik olmuyacagi anlamina gelmiyor bu aciklama :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
bu mantikla memleketin anasini aglattiniz zaten.. gayriresmi bag ariyorsan, ne istedilerde vermedik diyen arkadasi feto orgutu uyeliginden iceri al.. ben vermedim tum devleti namaz kiliyorlar diye bunlara...
ztk ya ~ 7 yıl önce
O günlerde gelecek. Bank asyada basit bir mevduat hesabi acti diye insanları iceri tikacaksin. Ama kendin feto ile imam nikahli yaşayıp, ne istedilerse verip ülkeyi peşkeş cekip bir özürle kurtulacaksin. Birde üstüne madur edebiyati yapip oy devsireceksin. Yerim senin adaletini. vatansever yurekli savcilar hala varlar. Bu ülke içsavaşın esigine geldi ve bunun en büyük gunahkari bir özürle kurtulamayacak Allah in izniyle.
Hesap zamani ~ 8 yıl önce
Zamaninda hukumeti arkasina alarak her turlu hukuksuzlugu yapanlar bugun "hukuk"diye bagiriyorlar.Unutmaman gereken birşey vardi "adalet birgün herkese lazim olacak" diye bağırırken siz hukuksuzca işler yaptınız. Şimdi adalet peşinde koşmaniz cok komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Öğrencilerden Ziyade ????? Sen Zaten Neyi anladınki bunu anlayasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski FI ~ 8 yıl önce
Yürrrrrrrüüü ağrılı faruk kim tutar seni ...Tatlı tatlı yemenin (haramların ) acı acı bir gün elbet çıkacağını öğrenmişindir inşallah allahın sopası vardır vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüpçü Fikret ~ 8 yıl önce
Tarkim ilk defa hukuktan bahsediyor.. acaba o kelimenin anlamından haberleri var mı? Bunca öğrenci okul açıkken mağdurdu zaten,niye öğrencileri öne atarak mağduru oynuyorsunuz? Kendi paçanızı kurtarmak için.. öğrenciler şuan ki durumdan memnun. Umarım devlet sizin yapamadığınızı yapar da öğrencileri bu durumdan kurtarır. Ağzında sigarayla 'beğenmeyen gitsin' diyenlerede kapak olsun..Gün gelir hesap döner dedikleri bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fikçi tüpret ~ 8 yıl önce
helal sana tüpçü fikret. ben de fikçi tüpret memnun oldum? Köpek senin mi kira mı? ımmm
Sanayi tipi tüp ~ 8 yıl önce
:))) bende memnun oldum
Fikoooooo ~ 8 yıl önce
Evet bu 2013 den beri bekliyoruz diyenlere gelsin o kadar memnunsunuz ya artik bu gazla 2023 kadar da beklersiniz siz durmak yok beklemeye devam

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000