21 Kasım 2008, Cuma 21:00:01

Sorun Cevaplasın başladı

Airport TV’de bu akşam yine ilginç bir konu tartışılacak. Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı Ayhan Kartal, Airport TV’de Ali Kıdık’ın sunduğu Sorun Cevaplasın Programına konuk oluyor.
  • sabiha gökçendeki arkadaşlar ile ne alıp veremediğin var anlamadım doğrusu...
  • İnşallah bu saydıklarınızı sabiha gökçen deki arkadaşlarınız için söylemiyorsunuzdur.İnsan 5 üniversitede bitirebilir su gibi ing.de olabilir ama kapasitesi yoksa nafile.
  • yazmıyım yazmıyım dedim ama yine de yazıcam.sen gerçekten çok komik birisin.ben nerede herkes dedim.yine anlıyamıycan ama ben yine de diğer insanlar için yazıyorum.alımlarla ilgili yönetmelikler değiştiği için ve 1999'dan itibaren kpss şartı geldiği için kontrolörlerin %70'in den fazlası 85 üstü kpss ve ingilizce şartı var.bunlar belgeli olanlar.çok daha önce yapılan alımlarla ilgili olarak da yani %30luk kısım için de ingilizcesi ve sen ve senin gibilerde olmayan yüksek kapasitesi bulunmayan birinin yaklaşık 1 yıllık hava trafik eğitimini tamamlaması imkansız.ben 5 sene üniversite 1 sene de yüksek lisans yaptım mühendislik üzerine.kpss notum 91,kpds notum 86,türkiyenin en büyük 5 üniversitesinden birinden mezun oldum.sen de anlatsana lütfen eğitimini ve çalıştığın birimi.
  • eytisi rumuzlu kişi sen bırak bu dalga dubara işlerinide sen bir konu açtın bende sana daha fazla senin abilerinin hatırına daha fazla yüklenmeden cevap verdim.sen bırak çocukça savunmalarıda bana (madem herkes adına konuştun çünkü herkes dedin)iyi derecede ingilizce bilir ve üniversite mezunu dedin ama kendi dediğini yalaladın önce kendi dünyanda yaşadığın çelişkilerden kurtul insanları sev,doğayı sev hayvanları sev bu eziklikten kurtul.bu ezikliğin nedenini ben biliyorum(daha ilk dersinizin konusundan belli)havalimanının kralı sizsiniz sizden başka kimsenin burda sözü geçmez konusu.size bunu öğreten hocalarınız zamanında çok ezildi o eziklikten kendileri kurtulamadı ama sizi gazlayıp böyle saldırtıyorlar.işte siz böyle eziksizniz(sizden kastım bencil parayı düşünüp kapitalist ve faşist bir tavırla hareket eden görüntüleri münasebetiyle insan zulbünde olanlardır)bize göre hava hoş biz heryede ekmek yeriz ama sen devlet işinden başka hiçbir yerde iş yapamazsın.işte senin mesleğinin ifade ettiği şey bu kadar.:))ben şimdi yatıyom yarın kaltığımda bana cevap vermemiş ol!!
  • sizin seviyeleriniz anca yazdığınız anaokulu seviyesindeki ve hiçbirşey ifade etmeyen ifadeleriniz kadar.9 yaşındaki yeğenimin sizden daha güzel bir türkçeyle daha anlaşılır bir yorum yazacağına eminim.benim kpss notum 91.ve kontrolörlerin %70 inin kpss notu 85 üstü.ve bu oran her alımla daha da artıyor.geriye kalan %30unun da zaten kpss notu yok.çünkü kpss 1999 da başladı.aşağılardan yukarılara bağırmaya,çığırmaya devam edin ama bilin ki sesiniz buralara ulaşmıyor!!!
  • Boşta gezenleri unutmayın bu işi yapmak istemeyenlere bile amcaları iş yaratıyor para öyle tatlı müdürlükler bırakılıyor eli belinde dolaşan kaç tane kontrlür var biz aşağıdan sayamıyoz siz daha iyi bilirsiniz.
  • eee kimse kusrsuz olmaz. peki bide kontrolörlerden bahsedelim dime öyle herkese iftira atıyosun!!! yaptığınız pas geçiş,yakın geçiş,pas bileti talebine verilen olumsuz yanıtlara karşı attırdığınız turları,daha özelliklerinden bihaber yaşadığın board ı(ki birtek bilmen gereken o ve ömrün boyunca başka cihazla uğraşmıyacan)üniversite mezunu kpss falan demişsin,peki kaç kontrolör üniversiteli ve ekip şeflerinizin mezuniyeti ne? he eğer üniversiteli kpss de iyi puan almaksa eğer değerlendirmen şeflerin neden lise mezunu?ve kaç kontrolör(toplamda)kpss den 70 veya üzeri almış. daha anlatayımmı?
  • bence herkes haklı..en yüksek maaşı daha printer'ı pc'ye bağlayamayan elektronikçi,ya da akşama kadar işsizlikten kıvranan ve ne iş yaptığını kendisi bile bilmeyen muhabereci,ya da emekli olup evde yorulacağıma işte kalırım dinlenirim diyen itfaiyeci,ya da araçla apronda hızını 10 snde 150 km'ye çıkarma gibi çok büyük bir görev üstlenen lise mezunu aproncu,ya da akşama kadar oturup sabaha kadar yatan hiçbir vasfı olmayan ve dışarıda aynı işi yapandan 4 kat fazla maaş alan güvenlikçi almalı..özellikle yoğun trafikte bütün dikkatiyle board başında çırpınan ve hayatı boyunca unutamayacağı ve hayatını altüst etmeye neden olacak bir hadise yaşamamak için ter döken,en iyi üniversiteleri bitirip en yüksek kpss puanlarını alan,yurt dışındaki meslektaşları yanında gülünecek imkanlara ve itibara sahip kontrolörlerin tazminatları iptal edilmeli..
  • türkiye havasahasını kullanan tüm uçuşların uçuş başlamadan izinlerin veren gerek pist gerek havayollarının kullanımı ile ilgili bilgileri uçuştan önce ve uçuş esnasında kaptanlara görsel olarak sunan aım çalışanlarının dhmi içindeki üvey evlet muamelesi nereye kadar sürecek
  • ünlü bir ata sözü vardır bırak tavuğu toprağı eşelesin,eşelesinki kurtlar ortaya çıksın. arkadaşlar biz devlete yaptığı özelleştirmelerden dolayı kızarken bizim kontrolör arkadaşlarımız(?) devletin bize yapmadığını yapmaya çalışıyorlar ne için? sadece daha fazla kazanmak için.ama derimki (inancı olanlar anlar)allahın sopası yok.gündöner devran döner keser döner sap döner,birgün devran dönecek o zaman görecem kontrolörleri.bırakın eşelesinler eşelesinlerde kurtlar çıksın ortaya...

DHMİ çalışanları arasında en çok polemik konusu olan Eurocontrol tazminatının da masaya yatırılacağı programda Ayhan Kartal soruları cevaplayacak.

Hava Trafik Kontrolörleri bu tazminattan diğer personele oranla neden daha fazla pay alıyor? Kontrolörlerin önemi nedir?

Havacılığın görünmez kahramanları olarak adlandırılan kontrolörlerle ilgili değişik iddiaların da sorulacağı program bu akşam saat 21.00’de Airport TV ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.

 

Programa aktif olarak katılmak isteyenler tüm sorularını SMS yolu ile yönlendirebilecekler. Bunun için air yazıp bir boşluk bırakıp tüm GSM operatörlerinden 2030’a göndermeleri gerekiyor.

Sorun Cevaplasın başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

hawker ~ 15 yıl önce
sabiha gökçendeki arkadaşlar ile ne alıp veremediğin var anlamadım doğrusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASİ ~ 15 yıl önce
İnşallah bu saydıklarınızı sabiha gökçen deki arkadaşlarınız için söylemiyorsunuzdur.İnsan 5 üniversitede bitirebilir su gibi ing.de olabilir ama kapasitesi yoksa nafile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eytisi ~ 15 yıl önce
yazmıyım yazmıyım dedim ama yine de yazıcam.sen gerçekten çok komik birisin.ben nerede herkes dedim.yine anlıyamıycan ama ben yine de diğer insanlar için yazıyorum.alımlarla ilgili yönetmelikler değiştiği için ve 1999'dan itibaren kpss şartı geldiği için kontrolörlerin %70'in den fazlası 85 üstü kpss ve ingilizce şartı var.bunlar belgeli olanlar.çok daha önce yapılan alımlarla ilgili olarak da yani %30luk kısım için de ingilizcesi ve sen ve senin gibilerde olmayan yüksek kapasitesi bulunmayan birinin yaklaşık 1 yıllık hava trafik eğitimini tamamlaması imkansız.ben 5 sene üniversite 1 sene de yüksek lisans yaptım mühendislik üzerine.kpss notum 91,kpds notum 86,türkiyenin en büyük 5 üniversitesinden birinden mezun oldum.sen de anlatsana lütfen eğitimini ve çalıştığın birimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmetzarif ~ 15 yıl önce
eytisi rumuzlu kişi sen bırak bu dalga dubara işlerinide sen bir konu açtın bende sana daha fazla senin abilerinin hatırına daha fazla yüklenmeden cevap verdim.sen bırak çocukça savunmalarıda bana (madem herkes adına konuştun çünkü herkes dedin)iyi derecede ingilizce bilir ve üniversite mezunu dedin ama kendi dediğini yalaladın önce kendi dünyanda yaşadığın çelişkilerden kurtul insanları sev,doğayı sev hayvanları sev bu eziklikten kurtul.bu ezikliğin nedenini ben biliyorum(daha ilk dersinizin konusundan belli)havalimanının kralı sizsiniz sizden başka kimsenin burda sözü geçmez konusu.size bunu öğreten hocalarınız zamanında çok ezildi o eziklikten kendileri kurtulamadı ama sizi gazlayıp böyle saldırtıyorlar.işte siz böyle eziksizniz(sizden kastım bencil parayı düşünüp kapitalist ve faşist bir tavırla hareket eden görüntüleri münasebetiyle insan zulbünde olanlardır)bize göre hava hoş biz heryede ekmek yeriz ama sen devlet işinden başka hiçbir yerde iş yapamazsın.işte senin mesleğinin ifade ettiği şey bu kadar.:))ben şimdi yatıyom yarın kaltığımda bana cevap vermemiş ol!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eytisi ~ 15 yıl önce
sizin seviyeleriniz anca yazdığınız anaokulu seviyesindeki ve hiçbirşey ifade etmeyen ifadeleriniz kadar.9 yaşındaki yeğenimin sizden daha güzel bir türkçeyle daha anlaşılır bir yorum yazacağına eminim.benim kpss notum 91.ve kontrolörlerin %70 inin kpss notu 85 üstü.ve bu oran her alımla daha da artıyor.geriye kalan %30unun da zaten kpss notu yok.çünkü kpss 1999 da başladı.aşağılardan yukarılara bağırmaya,çığırmaya devam edin ama bilin ki sesiniz buralara ulaşmıyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlat abi ~ 15 yıl önce
Boşta gezenleri unutmayın bu işi yapmak istemeyenlere bile amcaları iş yaratıyor para öyle tatlı müdürlükler bırakılıyor eli belinde dolaşan kaç tane kontrlür var biz aşağıdan sayamıyoz siz daha iyi bilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmetzarif ~ 15 yıl önce
eee kimse kusrsuz olmaz. peki bide kontrolörlerden bahsedelim dime öyle herkese iftira atıyosun!!! yaptığınız pas geçiş,yakın geçiş,pas bileti talebine verilen olumsuz yanıtlara karşı attırdığınız turları,daha özelliklerinden bihaber yaşadığın board ı(ki birtek bilmen gereken o ve ömrün boyunca başka cihazla uğraşmıyacan)üniversite mezunu kpss falan demişsin,peki kaç kontrolör üniversiteli ve ekip şeflerinizin mezuniyeti ne? he eğer üniversiteli kpss de iyi puan almaksa eğer değerlendirmen şeflerin neden lise mezunu?ve kaç kontrolör(toplamda)kpss den 70 veya üzeri almış. daha anlatayımmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eytisi ~ 15 yıl önce
bence herkes haklı..en yüksek maaşı daha printer'ı pc'ye bağlayamayan elektronikçi,ya da akşama kadar işsizlikten kıvranan ve ne iş yaptığını kendisi bile bilmeyen muhabereci,ya da emekli olup evde yorulacağıma işte kalırım dinlenirim diyen itfaiyeci,ya da araçla apronda hızını 10 snde 150 km'ye çıkarma gibi çok büyük bir görev üstlenen lise mezunu aproncu,ya da akşama kadar oturup sabaha kadar yatan hiçbir vasfı olmayan ve dışarıda aynı işi yapandan 4 kat fazla maaş alan güvenlikçi almalı..özellikle yoğun trafikte bütün dikkatiyle board başında çırpınan ve hayatı boyunca unutamayacağı ve hayatını altüst etmeye neden olacak bir hadise yaşamamak için ter döken,en iyi üniversiteleri bitirip en yüksek kpss puanlarını alan,yurt dışındaki meslektaşları yanında gülünecek imkanlara ve itibara sahip kontrolörlerin tazminatları iptal edilmeli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aım ~ 15 yıl önce
türkiye havasahasını kullanan tüm uçuşların uçuş başlamadan izinlerin veren gerek pist gerek havayollarının kullanımı ile ilgili bilgileri uçuştan önce ve uçuş esnasında kaptanlara görsel olarak sunan aım çalışanlarının dhmi içindeki üvey evlet muamelesi nereye kadar sürecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmetzarif ~ 15 yıl önce
ünlü bir ata sözü vardır bırak tavuğu toprağı eşelesin,eşelesinki kurtlar ortaya çıksın. arkadaşlar biz devlete yaptığı özelleştirmelerden dolayı kızarken bizim kontrolör arkadaşlarımız(?) devletin bize yapmadığını yapmaya çalışıyorlar ne için? sadece daha fazla kazanmak için.ama derimki (inancı olanlar anlar)allahın sopası yok.gündöner devran döner keser döner sap döner,birgün devran dönecek o zaman görecem kontrolörleri.bırakın eşelesinler eşelesinlerde kurtlar çıksın ortaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000