25 Aralık 2012, Salı 08:41:20

'SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM'

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, Kazova’da verimli tarım arazisinde yapılması planlanan havaalanı yerinin değerlendirmesinin iyi yapılması beklediklerini söyledi.
  • Senin derdin memleket degil odaya para toplamak isini görmek ayrılmıyorsun baskanlıktan cifcinin ürünü degil senin derdin baska amac
  • kardesim songut ve cerci havaalanı ıcın alınan olcumler dogru bır karar , arazi genıs, buyuk govdelı ucakların da ınmesı ıcın fazlasıyla yeterlı, cıfci ise havaalanı nın gelmesinden menmun ,nedn dıye sorarsanız cıftcılık ve hayvancılık artık öldu. cıftcıler , hayvandan ve arazıden gecınıyorlardı artık oda yok, mazotun lıtresı kaca cıkmıs kımse bunu konusmuyor, kurbanlık icin alınan hayvanlar satılmadan gerı gelıyor, kımse bunu konusmuyor,koyluler yeterıncen borcta , en azından havaalanından gelecek para yaralarına ilaç olmus olacak ... SYN , Binali YILDIRIM'a tesekkurler
  • sevgili gaffar Turhal'i kiskanma gibi bir imkan yok,git gide Tokat'imizin en büyük Köyü olma yolunda hizla ilerliyor. Turhal Tokat merkeze 30 km civari,Sivas 120 km, Turhal-Sivas 150 km civari,egerki ucagi kullanacaksan 120 km gidecek adam 150'yi de gider..Tokat Kizilinis-F Tipi Ceza evi, yani eski Artova yolu üzeri Havaalani icin cok daha uygun, daglik arazinin olmadigi, Yozgat-Tokat-Sivas ekseninde bir Havalimani cok daha kullanisli olur. Havalimani Tokat Merkeze 15 kmcivari, bahsettigim eski Artova Yolu'da Tokat Merkeze 15 km civari. Yani Tokatli icin pek farketmez nerede oldugu ancak yeni Havalimani sart!. Bilirsinki Havalimani sadece Turhalli tarafindan degil, Zile-Pazar-Yesilyurt-Sulusaray-Artova-Niksar-Erbaa-Almus-Resadiye-Basciftlik-Camlibel Halki tarafindanda kullaniliyor.!
  • Nihayet aklin sesini duyuyoruz.
  • Sevgili Mesut, Tokat havaalani Tokat-Almus arasina veya Turhal -Zile arasina yapilacak degil herhalde. Tokat - Sivas arasina yapilacaksa ne geregi var, Sivas yeter. Tokat - Turhal arasi olursa, zaten Tokatin en onemli veya tek onemli iki sehrine de hizmet etmis olur. Turhal'i kiskanmiyoruz degil mi?
  • nedir bu tokat-turhal arasi mevkinde havaalani aski? oldukca daglik arazide orta gövdeli ucaklarin inebilecegi bir havalimani yapmak oldukca zor..Söngüt civari cok iyi olur, aksi takdirde tokat-sivas otoyolu kenari, kizilinis-f tipi ceza evi arasi arazide yapilirsa cok daha iyi olur..Tokat sadece Turhal'dan ibaret degil..!

Tokat Valiliği İl Özel İdaresi’nce 1988 yılında inşa edilerek 1995 yılında DHMİ Genel Müdürlüğü’ne devredilen Tokat Havaalanı’na büyük gövdeli uçakların inememesi ve pist yönündeki sıkıntılar nedeni ile yeni bir havaalanı yapılacak.

Havaalanın verimli tarım arazilerinin bulunduğu Kazova’da yapılacak olması ise çiftçileri düşündürüyor. Başkan Dökülen, değerli arazilerin büyük bir bölümü havaalanına ayrıldığını ifade ederek, “Söngüt ve Çerçi köylerinde ölçümleme yapıldı.

Bence Tokat için bir sıkıntı. Benim görüşüm toprağı verimsiz bir yere havaalanın alınması daha iyi idi. Yalnız Tokat’a da havaalanı ihtiyaç. Yanlış anlaşılmasın, yapılmasından tarafım. Elimden geldiği kadar mücadele edeceğim yapanların yanındayız. Bakanımızın verdiği müjdeye teşekkür ediyorum. Tokat’ta havaalanımızın büyümesi tarıma katkı sağlayarak pazarlamada önünü açacak. Artı kentin sesin duyulmasında önemli rol oynayacak. Ama temennimiz çok iyi değerlendirmesi yapılmalı. 3-5 sene önce 2 milyon TL’ye yakın bir harcama ile pist yenilendi. Bu havaalanın pist yönü yanlış ise bu mühendisler nerdeydi o zaman? Bu yapılan masraflar hepimizin parası” dedi.

Tokat’a havaalanın Çat bölgesinde veya Tekneli köyü yakınlarındaki yerlerdeki araziler düzeltilerek maliyetler daha ucuza getirilebileceğini ifade eden Başkan Dökülen, “Çiftçilerle istişare yaptım. ‘İnşallah bizi mağdur etmezler, istimlaklarda sıkıntı olmaz. Umduğumuz parayı buluruz. Biz de memnun oluruz’ diyorlar. Çiftçinin beklentisi bu” diye konuştu.

Tokat Çevre Yolu açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Tokat Havalimanı için 2013 yılında yeni havalimanını başlama sözü vermişti.

'SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM'

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Reis ~ 8 yıl önce
Senin derdin memleket degil odaya para toplamak isini görmek ayrılmıyorsun baskanlıktan cifcinin ürünü degil senin derdin baska amac

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 11 yıl önce
kardesim songut ve cerci havaalanı ıcın alınan olcumler dogru bır karar , arazi genıs, buyuk govdelı ucakların da ınmesı ıcın fazlasıyla yeterlı, cıfci ise havaalanı nın gelmesinden menmun ,nedn dıye sorarsanız cıftcılık ve hayvancılık artık öldu. cıftcıler , hayvandan ve arazıden gecınıyorlardı artık oda yok, mazotun lıtresı kaca cıkmıs kımse bunu konusmuyor, kurbanlık icin alınan hayvanlar satılmadan gerı gelıyor, kımse bunu konusmuyor,koyluler yeterıncen borcta , en azından havaalanından gelecek para yaralarına ilaç olmus olacak ... SYN , Binali YILDIRIM'a tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesut ~ 11 yıl önce
sevgili gaffar Turhal'i kiskanma gibi bir imkan yok,git gide Tokat'imizin en büyük Köyü olma yolunda hizla ilerliyor. Turhal Tokat merkeze 30 km civari,Sivas 120 km, Turhal-Sivas 150 km civari,egerki ucagi kullanacaksan 120 km gidecek adam 150'yi de gider..Tokat Kizilinis-F Tipi Ceza evi, yani eski Artova yolu üzeri Havaalani icin cok daha uygun, daglik arazinin olmadigi, Yozgat-Tokat-Sivas ekseninde bir Havalimani cok daha kullanisli olur. Havalimani Tokat Merkeze 15 kmcivari, bahsettigim eski Artova Yolu'da Tokat Merkeze 15 km civari. Yani Tokatli icin pek farketmez nerede oldugu ancak yeni Havalimani sart!. Bilirsinki Havalimani sadece Turhalli tarafindan degil, Zile-Pazar-Yesilyurt-Sulusaray-Artova-Niksar-Erbaa-Almus-Resadiye-Basciftlik-Camlibel Halki tarafindanda kullaniliyor.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aklin sesi ~ 11 yıl önce
Nihayet aklin sesini duyuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulgaffar Abdulgaffaroglu ~ 11 yıl önce
Sevgili Mesut, Tokat havaalani Tokat-Almus arasina veya Turhal -Zile arasina yapilacak degil herhalde. Tokat - Sivas arasina yapilacaksa ne geregi var, Sivas yeter. Tokat - Turhal arasi olursa, zaten Tokatin en onemli veya tek onemli iki sehrine de hizmet etmis olur. Turhal'i kiskanmiyoruz degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesut ~ 11 yıl önce
nedir bu tokat-turhal arasi mevkinde havaalani aski? oldukca daglik arazide orta gövdeli ucaklarin inebilecegi bir havalimani yapmak oldukca zor..Söngüt civari cok iyi olur, aksi takdirde tokat-sivas otoyolu kenari, kizilinis-f tipi ceza evi arasi arazide yapilirsa cok daha iyi olur..Tokat sadece Turhal'dan ibaret degil..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000