30 Mart 2013, Cumartesi 08:33:51

SOMALİLİ HAVALİMANI PERSONELİ TRABZON'DA EĞİTİM ALDI

Türkiye ve Somali arasındaki işbirliği kapsamında Trabzon Havalimanı’na gelen Dahir Mohamed Gure ve Mohammed Ali Nur isimli Somalili 2 havalimanı personeli, hava trafiği ve indirme eğitimi gördü.
  • Ha bunlar LAZCA, HAMSi ve KOLBASTI da ögrenirler yani abiler ögretirler.
  • approach ve landing diyecemde app. in cogu bolumu Trabzon un mersin semtindeki radarli app. da full est. den sonrasini kasdediyor herhalde
  • haberin kalitesi baslikta gizli:) indirme..
  • İndirme ne yahu??

Eğitimleri tamamlayarak memleketlerine gidecek olan Somalili vatandaşlar Türkiye’den çok memnun ayrıldıklarını belirttiler.

Eğitim ile ilgili bilgiler veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi Trabzon Havalimanı Başmüdürü Vedat Atabek, Somalili vatandaşların memleketlerinden hava trafiğini öğrenerek geldiklerini belirterek, “Somalili kardeşlerimizi ülkelerinde hava trafiğini öğrenerek geldiler. Meydan eğitim, kişi başı eğitim yaptırılıyor. Birinci grupta geçen arkadaşlarımız eğitimlerini tamamladılar ikinci grupta eğitimlerini tamamladılar. Yarın iyi izlenimlerle memleketlerine dönecekler. Şimdi tamamıyla hava trafiği ve yaklaşma hizmetinin olduğu şeklinde trafikle ilgili, meydanımla ilgili eğitimler verildi. Zaten bu trafik çalışmalarını kendi memleketlerinde, yapıyorlar. Ülkemizin Somali’ye yardım kampanyasına Sayın Başbakan’ımızın yardımları kapsamında kapsamsında arkadaşlarımızı ülkeye tanımaları açısında böyle bir imkan tanındı. Bizde çok mutluyuz arkadaşlarımızla birlikte olmaktan. Üçüncü bir grup gelebilir” dedi.

Eğitim alan Dahır Mohammed Gure ise Türkiye’nin böyle bir ayrıcalık tanıyarak kendilerine eğitim verdiği için teşekkür ettiğini dile getirerek, “Öncelikle Türkiye bize böyle bir ayrıcalık tanıdığı için çok teşekkür ediyoruz. Havalimanı Başmüdürü’ne burada ders veren arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Burada kule ve yaklaşma eğitimlerini gördük. Bu bizim için çok faydalı oldu. Somali ve Türkiye ilişkilerinin temeli 100 yıl önceye dayanıyor” diye konuştu.

SOMALİLİ HAVALİMANI PERSONELİ TRABZON'DA EĞİTİM ALDI

Yorumlar

___ ~ 11 yıl önce
Ha bunlar LAZCA, HAMSi ve KOLBASTI da ögrenirler yani abiler ögretirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atcye ~ 11 yıl önce
approach ve landing diyecemde app. in cogu bolumu Trabzon un mersin semtindeki radarli app. da full est. den sonrasini kasdediyor herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyar ~ 11 yıl önce
haberin kalitesi baslikta gizli:) indirme..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 11 yıl önce
İndirme ne yahu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000